понеделник, 22 януари 2024 г.

Иво Мирчев и Надежда Йорданова от ДБ вече внесоха законопроект за замразяването на руски активи у нас и връщането на базата "Камчия" на България.

Депутатите от парламентарната група (ПГ) на "Продължаваме промяната" - "Демократична България" Ивайло Мирчев и Надежда Йорданова са изготвили законопроект за замразяването на руски имоти, собственост на санкционирани лица.


Със законопроекта се предвижда също България да си върне санаторно-оздравителен комплекс (СОК) "Камчия" край Варна, който е собственост на правителството на град Москва.

Според Мирчев предприемането на такава законодателна инициатива е много закъсняло, особено предвид войната на Русия в Украйна. "Международни санкционни мерки в този смисъл са налице от 2014 г., като в отговор на неспиращата агресия на Русия се приемат и нови", посочва той в публикация в социалните мрежи.

В разработения законопроект се предвижда също на интернет страницата на Министерството на външните работи (МВнР) да се поддържа публичен списък на санкционираните, за да се гарантират правата на трети лица.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912