неделя, 11 февруари 2024 г.

Авдиевка (Донецка област): Руснаците напредват, но украинците продължават да държат отбраната.

В Авдиевка последните дни се забелязва особено активизиране на руските сили. Окупаторите напредват в северната част на града, както по-рано публикувах анализ DeepState. 


Командирът на направление "Таврия" от ВСУ Александър Тарнавски съобщи: "Виждаме целта на врага – на всяка цена и възможно най-скоро да превземе Авдиевка, Новомихайловка и териториите, които  загубиха миналото лято. Противникът все повече добавя бронирани групи към щурмови пехотни групи."

"Тарнавски добави, че украинските войници държат здраво отбраната, унищожават врага и го пленяват. Особено нашите свежи сили, които влязоха в битката", добави той.

В рамките на едно денонощие въоръжените сили на Украйна унищожиха 458 руски окупатори и 25 единици военна техника в района на Авдиевка, съобщи Търнавски.

Взривен е и склад за боеприпаси, унищожен е още един важен обект на руснаците. Неутрализирани или унищожени са 139 дрона от различен тип.

Вчера руснаците са нанесли 25 въздушни и два ракетни удара, извършил е 57 щурма и 663 артилерийски обстрела.

В момента нашествениците успяват да навлязат в покрайнините на Авдиевка. Друг преден пост на отбраната остава Коксохим.

Виталий Барабаш, ръководителят на Авдиевската военна администрация, отбеляза, че окупационните сили са в частния сектор на града, но да се говори, че "всичко е загубено" все още е далече.

Приблизително така изглежда ситуацията.

Въоръжените сили на Украйна смятат, че ако окупационните войски достигнат снабдителната артерия в Авдиевка, това ще усложни логистиката.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912