събота, 24 февруари 2024 г.

Украински дронове удариха стратегически металургичен завод в руския Липецк. Видео. Красиво е

Украински дронове удариха металургичния завод в руския Липецк.




Около 18% от цялата стомана в Руската федерация се произвежда в Новолипецкия завод, това е ключово предприятие от стратегическата индустрия на Русия. Атаката срещу Новолипецкия металургичен завод е организирана от СБУ и ГУР, съобщават източници. Заводът работи за военно-промишления комплекс и изпълнява голям брой държавни поръчки. 

След мощните експлозии в Новолипцкия металургичен завод започна мащабен пожар и евакуация на целия персонал на завода. Според украинските специални служби дроновете  на СБУ и ГУР са насочени към инсталации, предназначени за първично охлаждане на суров коксов газ. Щетите по тези обекти, сочат данните ще доведе до спиране на целия производствен процес на металургичния комбинат за дълго време.

Между другото, собственик на засегнатия завод е Владимир Лисин, руски олигарх, близък до Путин. Според Forbes той е един от тримата най-богати хора в Руската федерация.

Обновена!

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912

Няма коментари:

Публикуване на коментар