понеделник, 26 февруари 2024 г.

Украйна иска да започне съвместно отбранително производство с България. Видео

Украйна има интерес да започне съвместно отбранително производство с България. По този начин страната ни ще може да покрие нуждите си. Това заяви президентът на Украйна Володимир Зеленски по време на съвместна пресконференция с министър-председателя на България Николай Денков.

  

Зеленски благодари за подкрепата на България за усилията на Украйна в Черно море за разширяване на търговските канали и възстановяване на корабоплаването.

Според президента Киев се е договорил със София за подобряване на украинската логистика и инфраструктура.

„Украйна е много заинтересована от съвместно (отбранително – бел. ред.) производство с България. И с други страни, но преди всичко с тези, които имат голям потенциал в отбранителния сектор. Според мен това ще бъде едно качествено сътрудничество, защото България ще може да осигури работни места и пари в нашата икономика. А за Украйна, вярвам, ще закрием тези дефицитни нужди, които имаме днес", каза Зеленски.

Той уточни, че искат да си сътрудничат с България не само по време на войната, но и след нейния край.

Президентът отбеляза, че България също помага за установяване на истината за руските военни престъпления и е готова да се включи в работата по изправянето на Руската федерация под отговорност за престъплението агресия.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912