четвъртък, 28 март 2024 г.

Зеленски: Системите "Пейтриът", които са в Украйна ги дадоха други държави, а не САЩ. Очаква се руска офанзива през май-юни. Видео

Ние сме благодарни за всичко, но системите "Пейтриът", които са в Украйна ги дадоха други държави, а не САЩ, каза президентът на Украйна Зеленски в тв интервю за CBS. В същото време 75% от американската помощ остава в Америка, така че трябва да засилим помощта на нашите партньори.


В края на май - юни Руската федерация подготвя контранастъпление, каза Зеленски.


Президентът на Украйна  също нарече руските артилерийски атаки по населени места знак, че ще има опити за окупирането им.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) успяха да стабилизират фронта, но ще им бъде по-трудно да сдържат руското настъпление, ако съюзниците не побързат да доставят оръжие. Ако Украйна падне, армията на Путин ще бъде ангажирана с по-нататъшното възстановяване на съветската империя и може да се очаква "в Казахстан, балтийските страни, Полша, след това в Германия - поне половината Германия", каза президентът Владимир Зеленски в интервю за CBS News.

Обновена!

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912