петък, 8 март 2024 г.

Байдън пред Конгреса: Посланието ми към Путин е просто - няма да отстъпим. Видео

Президентът Джо Байдън изнесе реч за състоянието на съюза пред Конгреса на САЩ, в която засегна и войната в Украйна. Президентът на САЩ каза, че целта на речта му е била "да събуди Конгреса и да предупреди американския народ", че демокрацията е застрашена. 

Според него Украйна може да спре Путин, ако Америка е с нея и й даде необходимите оръжия. 


"Посланието ми към президента Путин, което предавам от дълго време, е просто - няма да отстъпим. Няма да преклоним глава. Аз няма да преклоня глава", каза Байдън. 

"Помощта за Украйна се блокира от тези, които искат да изтласкат Америка от курса на световно лидерство. Моят предшественик, бившият президент републиканец, казва на Путин: прави каквото искаш. Бившият президент каза това, докато се покланяше пред руския лидер. Смятам, че това е възмутително, опасно и неприемливо", убеден е шефът на Белия дом. 

"От Ейбрахам Линкълн и Гражданската война не е имало такива удари по демокрацията като сега. Русия на Путин нахлу в Украйна. Ако някой си мисли, че Путин ще спре в Украйна, той няма да спре!" - подчерта Байдън. 

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912