понеделник, 25 март 2024 г.

Defense Express: ВСУ свалиха две руски "безаналогови" ракети "Циркон".

"Циркон" е най-новата и най-секретната ракета в арсенала на Руската федерация, на която в Кремъл приписват безаналогови ядрени характеристики, но тя отново беше прихваната от украински зенитни оръдия, пише Defense Express.


Днес, 25 март, Руската федерация отново използва най-новата си ракета - ЗМ22 "Циркон", за да атакува Киев. Това е вече второто публично известно използване на тази ракета след неуспешния опит с нея да бъде атакуван Киев на 7 февруари . Тогава най-вероятно повредената ракета е паднала на пътя в района на Деснян, пише медията.

Но днес Русия изстреля "Циркони", които бяха свалени директно над Киев. Това научи Defence Express от свои източници, според резултата от първичния анализ на фрагментите от две свалени, но паднали в столицата ракети. В същото време, ако след удара на 7 февруари, от "Циркон" останаха само много фрагментирани отломки, идентифицирането на които отне пет дни, за да потвърди официално използването на тази ракета от Руската федерация . Сега станаха достъпни много по-информативни фрагменти от "Циркон".


Те ще позволят да се извърши по-задълбочен анализ, да се даде точен отговор за вида на двигателя, системата за насочване, използваните материали и др. Като цяло, това е доста значителен обем информация, който ще ни позволи да оценим реалните възможности на "Циркон" и нивото на технологиите, които Руската федерация може да постигне в момента, за да създаде най-поверителната си ракета.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912