сряда, 17 април 2024 г.

Украинските сили са атакували руска задхоризонтната радиолокационна станция чак в Мордовия, на 680 км. от Украйна. Видео

Днес дронове на украинското Главно управление на разузнаването (ГУР) са атакували 590-ти обособен радиотехнически възел на в/п 84680, разположен в руския град Ковилкино, Мордовия, съобщават източници от разузнаването. 


Разстоянието от украинската граница до засегнатия район е около 680 километра.

Местните жители пишат в социални мрежи, че звуците от експлозии са се чули около 9 сутринта. В мрежата са публикувани и видеоклипове, на които се вижда стълб дим на мястото на РЛС „Контейнер“ след удара на дрона. 

Целта на удара на дрона е била задхоризонтната радиолокационна станция (РЛС) 29Б6 „Контейнер“ с обсег на откриване на цел около 3000 км и височина на откриване над 100 км. Разстоянието от украинската граница до засегнатия район е около 680 километра.

Двукоординатният захоризонтен радар 29Б6 "Контейнер" е включен в системата за разузнаване и предупреждение за въздушно-космическа атака. Първият екземпляр на РЛС "Контейнер" е построен от руснаците в град Ковилкино в Мордовия през 2000-2002 г.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912