петък, 26 април 2024 г.

Днес САЩ ще обявят най-големия пакет от $6 милиарда военна помощ за Украйна, която обаче тепърва ще се произвежда.

Днес САЩ ще обявят най-големия пакет в историята за Украйна по USAI в размер на $6 милиарда, пише Politico. Министърът на отбраната Лойд Остин се очаква да обяви новата помощ по време на виртуална среща в петък на над 50-те държави, които съставляват Контактната група по отбраната на Украйна. Това ще бъде голям напредък, след като САЩ бяха принудени да се появяват с празни ръце на месечното събиране в продължение на месеци, докато финансирането беше спряно в Конгреса. Той ще включва боеприпаси за противовъздушна отбрана Patriot, артилерийски боеприпаси, дронове, оръжия за борба с дронове и ракети въздух-въздух, които ще бъдат монтирани на изтребители, според двамата официални лица и трети човек, запознат с плана.


Парите се отпускат в рамките на Инициативата за подпомагане на сигурността на Украйна. По силата на USAI. Пентагонът издава договори на американски отбранителни фирми за производство на ново оборудване за Украйна, за разлика от черпене от настоящите американски запаси. Това означава, че въпросното оборудване няма да дойде в Украйна през следващата година.

Москва изстрелва до 10 артилерийски изстрела за всеки изстрелян украински снаряд, тъй като запасите на Киев намаляват.

Това намаляване на артилерийски снаряди, ракети за противовъздушна отбрана, бронирани превозни средства и армейски тактически ракетни системи с обхват от близо 300 км. представлява по-незабавна помощ за Украйна, тъй като тя се опитва да притъпи скорошния напредък на Русия и засилените ракетни атаки срещу украинската критична инфраструктура.

„Едно от нещата, които успяхме да видим, е, че когато Украйна получи доставки, те успяха да бъдат ефективни“, каза председателят на Обединения щаб генерал CQ Браун в дискусия в университета Джорджтаун в четвъртък.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912