сряда, 3 април 2024 г.

Майката на Делян Добрев (ГЕРБ) строи незаконно, разкриха от АКФ. Видео

Майката на депутата от ГЕРБ и бивш енергиен министър Делян Добрев, който е известен с размахването на фактури, строи незаконно къща край Брацигово. Това твърдят в свое разследване от организацията "Антикорупционен фонд" (АКФ).


В разследването си "По диагонала на закона" от АКФ установяват, че в края на ноември 2019 г. Златка Добрева е придобила дървен павилион в курортната местност „Атолука“ в Родопите.

Година по-късно кметът на Община Брацигово издава акт за частна общинска собственост за парцела, както и виза за проектиране. Няколко дни след издаване на визата обаче дървеният павилион е разрушен. Въпреки това, два месеца по-късно общината дава на Добрева право на пристрояване и надстрояване на несъществуващия павилион.

Право на строеж е учредено на следващата година. През лятото на 2021 г. ДНСК сигнализира окръжния прокурор на Пазарджик за случващото се в Брацигово. Разследване не е образувано.

Строителството на нова къща започва през миналата есен. А в началото на февруари 2024 г. строителният контрол указва на кмета на Брацигово да спре строителството. Според АКФ обаче строителството продължава.

 

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912