сряда, 17 април 2024 г.

Руски източник за сутрешния удар на ВСУ по военното летище в окупирания Джанкой, Крим.

Изключително популярният руски военен пропагандист Михаил Звинчук публикува в канала си "Рибар" информация за сутрешния удар на ВСУ по военното летище в окупирания Джанкой, Крим.


"Тази нощ украинските военновъздушни сили атакуваха летището в Джанкой. За удара са използвани около 12 оперативно-тактически ракети ATACMS, изстреляни най-вероятно от района на Херсон.

▪️Акцията е извършена на две вълни. При първия удар са изстреляни седем ракети, очевидно с касетъчни бойни глави, а при втория - поне пет. Някои от тях са повредили техниката на летището, а други са повредили една от сградите.

▪️За атаки могат да се използват както MGM-140A с обсег до 165 км, така и MGM-140B с боен радиус 300 км. При изстрелване от Херсон, украинските въоръжени сили спокойно ще пратят даже първата версия на ATACMS в Джанкой.

Както при предишни удари, американски дрон RQ-4B безпрепятствено патрулира въздушното пространство южно от Крим и наблюдава операцията.

Но дори и без него врагът получи необходимата информация. „Благодарение“ на действията на проукраински настроени жители на града, както и на някои непълнолетни в интернет има ясни кадри на пристигащи ракети, от които могат да се направят необходимите изводи. Как и защо жителите на руския Крим все още не се страхуват от последствията от подобни действия е риторичен въпрос."

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912