сряда, 3 април 2024 г.

The Guardian: Кримският мост се планира да бъде разрушен през първата половина на 2024 г.

Кримският мост се планира да бъде разрушен през първата половина на 2024 г., заявява високопоставен служител на ГУР в интервю за The Guardian.


Изданието отбелязва, че украинското разузнаване планира трета атака срещу Кримския мост и казва, че разрушаването му е "неизбежно".

"Не е ясно как ще се развие украинската атака и има сериозни съмнения дали ГУР е в състояние да проведе специална операция срещу толкова добре защитена цел. Русия предприе мащабни мерки за защита на моста, укрепвайки противовъздушната отбрана и разполагане на „лъжливи мишени“ като примамка за управляеми ракети.“ , пише The Guardian.

"Ще го направим през първата половина на 2024 г.", казва един служител пред Guardian, добавяйки, че Кирило Буданов, ръководител на Главната управление на разузнаването, вече разполага с "повечето средства за изпълнение на тази цел". Той следваше план, одобрен от президента на Украйна Володимир Зеленски, за „минимизиране“ на военноморското присъствие на Русия в Черно море.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912