неделя, 26 май 2024 г.

Силно видеообръщение на украинския президент Зеленски: Русия се управлява от хора, които искат да превърнат в норма изгарянето на животи, унищожаването на градове и села.

"За тях е удоволствие да горят. Всички знаем с кого си имаме работа. Русия се управлява от хора, които искат да превърнат в норма изгарянето на животи, унищожаването на градове и села, разделянето на нациите и заличаването на националните граници с война.

Няма нация, която да спре такава война само със собствените си усилия. Необходимо е участието на световни лидери.

Русия иска ли диалог? Украйна има най-големия в света опит с измама от страна на Русия в преговорите. Измама, която в частност беше прикритието на Русия за подготовката на тази война. И затова са необходими глобални усилия – мирна среща на върха с участието на лидери, които не могат да бъдат излъгани от Русия.

Съвместно с Швейцария подготвяме такава среща на върха. Започва на 15 юни. Вече потвърдихме участието на повече от 80 държави и продължаваме да работим с лидерите, като ги каним на срещата на върха. Благодаря на всички, които наистина помагат за мира. Обръщам се към световните лидери, които в момента са встрани от глобалните усилия за подготовка на Срещата на върха за мира: президентът Байдън, лидерът на Съединените щати, и президентът Си, лидерът на Китай. Ние не искаме Уставът на ООН да гори, точно както тези книги. Надявам се, че и вие не искате. Моля, покажете вашето лидерство в постигането на мир - истински мир, а не паузи между ударите.

Усилията на мнозинството в света са най-добрата гаранция за изпълнение на задълженията. Моля, подкрепете Срещата на върха за мира с вашето лично ръководство и участие."


⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912