неделя, 30 юни 2024 г.

Зеленски: На всеки загинал украинец руснаците губят 6 човека. Украйна и Западът имат различни разбирания за победа. Още от днешно интервю на украинския президент. Видео

Акценти от интервю на президента на Украйна Зеленски:


▪️През 2025 г. Руската федерация ще падне икономически;
▪️Украйна ще се задоволи с модел, при който преговорите с Руската федерация ще се водят чрез посредници;
▪️Руснаците искаха да окупират Харков - настъплението им се провали;
▪️Победата за Путин е унищожаването на идентичността. Сега това се случва и в Беларус.
▪️Руската федерация губи 6 военни за един украинец.

Украйна и Западът имат различни разбирания за победа, казва Зеленски. „Мисля, че за Америка и за Европа, за много страни, които инвестират в отбраната, за тях е важно Украйна да спечели. Просто ние може да имаме различно отношение към думата победа“, каза президентът.

Той каза, че постоянно чува риториката на Запада, че не е необходимо да се пречи на агресора да окупира напълно Украйна. Според Зеленски фактът, че западните партньори са започнали да помагат на Украйна в началото на пълномащабното нахлуване и са предотвратили пълната окупация на Украйна, е победа за тях. Това са различни неща. Ако основната победа за Западът трябва да предотврати окупацията на Украйна, но в същото време всички се страхуват, че Русия ще се разпадне. 

Според него основното послание е, че няма защо да се страхуваме какво ще се случи с Русия.

"Не се страхувайте от това, което ще се случи с Русия след Путин. Щом Западът престане да се страхува от това, което ще се случи с Русия без Путин, тогава Русия без Путин ще дойде по-рано. Невъзможно е да се помогне на Украйна с една ръка и да стискате ръката на Путин с другата. Така ние няма да победим Русия, ние сме тези, които защитават не само Украйна, но и всички демократични страни, до които Путин може да отиде по-далеч“, каза той.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912