сряда, 19 юни 2024 г.

Интересната история с пленяването на първия руски танк със защита "костенурка". Видео

Преди два дни украинците плениха руски танк със защита "костенурка". Историята с пленяването се оказа доста интересна, според разказа на военнослужещите от 244-ти батальон от 112-та бригада на руската армия и на украинските бойци от 22-ра бригада на ВСУ.


Обикаляйки през нощта в района на Клишчиевка (до Бахмут), руснаците виждат украински бронетранспортьор М113 от 5-та бригада на ВСУ и започват да го следват, тъй като мислят, че е техен. Украинците били изненадани, че са следвани от руския танк, който може да стреля по тях. Танкът стигнал до площадка и механикът излязъл да попита как да стигне до Клишчиевка. По това време украинските бойни медици от 112-та бригада на Териториалната отбрана на Украйна с позивни "Тойота" и "Мокрий" напуснали бронетранспортьора М113 и заловили руския военнослужещ на име Толик. След това украинските войници от 22-ра бригада пленили руския танк Т-62 със защита "костенурка", като се оказало, че даже оръдието не е функционирало на руската "костенурка".

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912