сряда, 10 юли 2024 г.

Загубите на руснаците при неуспешното настъпление в Харковска област за 2 месеца възлизат на 90% от личния състав в това направление.

Загубите на руснаците при неуспешното настъпление в Харковска област за 2 месеца възлизат на 90% от личния състав в това направление. Това каза на брифинга заместник-командирът на ОТУ Харков от ВСУ полковник Виктор Солимчук. Руската окупационна армия е включила 10 350 души в настъпателните операции в граничните райони на Харковска област, започнали преди два месеца.


По негови данни към началото на юли загубите на руснаците като убити и ранени са: 2939 убити, 6509 ранени. Други 45 окупатори се предават. „С други думи, приблизителните загуби на противника в нашето направление са около 91%“, каза Виктор Солимчук.

През това време руснаците вече са загубили по-голямата част от своята 138-ма мотострелкова бригада във Вовчанск и са „отслабили“ 83-ти и 157-ми танкови полкове.

Тяхната 83-та десантно-щурмова бригада също постоянно търпи загуби, понякога по няколко десетки души на ден, което се потвърждава от пленници и радиопрехващания.

От ОТУ "Харков" съобщиха, че с оглед на огромните загуби командването на руските окупационни войски е било принудено да изтегли части от други направления, да въведе резерви и да включи т. нар. доброволни православни комунистическо-фашистки бригади. Една от тях носи името на Александър Невски.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912