сряда, 31 юли 2024 г.

В Италия арестуваха замък на руски бизнесмен по искане на Украйна.

В Италия беше арестуван замък на руския бизнесмен Алексий Федоричев. Арестът е извършен по искане на Украйна, съобщи Специализираната антикорупционна прокуратура на Украйна.



Финансовата гвардия на Флоренция (Италия) конфискува имущество на бизнесмен от руски произход - представител на международен търговец на зърно.

Италия конфискува замък на стойност 41 милиона евро във Флоренция, който е веществено доказателство по делото относно възлагането на щети от над 60 милиона долара на ПАО "Държавна хранително-зърнена корпорация на Украйна".

Разследването установи, че през юли-октомври 2014 г. служители на държавната зърнена корпорация са организирали сключването и изпълнението на договори за продажба на зърнени продукти на намалени цени на контролирани предприятия.

Зърното на украинската държавна компания е доставено в Саудитска Арабия при условията на отложено плащане чрез редица организации. Парите обаче така и не са изплатени. Установено е, че с част от тези средства е закупен замъкът.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912