сряда, 31 юли 2024 г.

Предстои размяна на затворници и шпиони между Русия и Запада.

Арестуваните в Словения руски шпиони, които се представиха за аржентински граждани Лудвиг Гиш и Мария Роза Майер Мунос, а в действителност са Артем Викторович Дулцев и Ана Валеревна Дулчева направиха самопризнания в таен процес пред окръжния съд в Любляна, съобщава словенската медия N1. Там в 12:20 часа беше прочетена присъдата, която беше обявена по-късно. 


За шпионаж и проверка на невярно съдържание те бяха осъдени на общо една година и седем месеца лишаване от свобода, което е горе-долу толкова, колкото вече са прекарали в ареста. Задържането срещу тях вече е отменено, присъдата е окончателна и Словения ще ги депортира. Двамата руски шпиони присъстваха на произнасянето на присъдата. Според достоверна информация на N1 те са част от по-мащабна размяна на пленници, която се очаква да се състои в близките часове между Русия, Съединените американски щати, Германия и Беларус. Освен нелегалните, арестувани в Словения, Путин може да си върне и убиеца от руските тайни служби ФСБ след години усилия.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912