неделя, 21 юли 2024 г.

Bloomberg: САЩ планират да наложат санкции на китайски банки.

Съветникът по националната сигурност на САЩ Джейк Съливан каза, че САЩ подготвят нови санкции срещу китайски компании, подкрепящи войната в Украйна, и намекна, че това може да бъдат банки, съобщава Bloomberg.


„Смятаме, че Китай трябва да спре, защото според нас това далеч надхвърля границите на прилично държавно поведение“, каза Съливан на Форума за сигурност в Аспен в Колорадо.

Високопоставени американски служители, включително държавният секретар Антъни Блинкен и министърът на финансите Джанет Йелън, предупредиха Пекин за възможни санкции и коментарите на Съливан показват, че новите стъпки не са далеч.

Пекин отговаря на искания от Съединените щати с конкретни доказателства за финансови транзакции, които нарушават санкциите срещу Руската федерация, но "като цяло картината не е много красива", тъй като китайските компании продължават да помагат на руската военна машина, каза Съливан.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912