понеделник, 19 август 2024 г.

Зеленски: Руските илюзорни червени линии се сринаха, след като ВСУ започнаха да контролират част от Курска област.

В Русия няма червени линии. Тази концепция се „разпадна“, след като украинските защитници започнаха да контролират част от Курска област, заяви Володимир Зеленски на срещата на ръководителите на чуждестранните дипломатически мисии в Украйна.


Според него, ако преди няколко месеца повечето страни по света бяха чули за плановете на Украйна да проведе операция в района на Курск, щяха да кажат, че тя пресича „най-червената“ от всички руски червени линии.

Затова, както добави Зеленски, никой не знаеше за подготовката на Украйна за подобни действия. Сега успехът на украинските войници говори сам за себе си: неспособността на руския диктатор Владимир Путин да защити територията си говори много.

Президентът Зеленски подчерта, че активната превантивна отбрана на Украйна е най-ефективната контрамярка срещу руския терор.

„Сега имаме изключително важна идеологическа промяна, а именно: цялата наивна, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценките на войната от някои партньори, се срина тези дни някъде под Суджа “, той добавен.

Зеленски обърна внимание на факта, че във войната "всичко зависи от смелостта" както на Украйна, така и на нейните партньори.

„Важно е партньорите да са в синхрон с нас в тази решимост и тогава Русия няма да има друга стъпка, освен справедлив мир“, каза държавният глава на Украйна.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912