сряда, 28 август 2024 г.

Дъщерите на Кадиров пътували до Европа под други имена.

Дъщерите на Рамзан Кадиров Карина, Табарик и Хеди Кадирови са използвали паспорти с различно фамилно име, за да пътуват до Франция през 2017 г., според изтекла база данни за преминаване на границата, проучена от "Агентство". Всички са се представили като Мусаеви.

През юни 2017 г. дъщерите на Кадиров отлитат за Париж с бизнес самолет Airbus ACJ319, самолет на Рамзан Кадиров, за което  съобщи  Дождь. Според информацията на борда е имало най-малко 21 души.


Сред пътниците били Карина, Табарик и Хеди, които според изтичането на информация са използвали паспорти с фамилно име Мусаев. В същото време в документите си имали второ име Рамзановна и реални дати на раждане. И трите паспорта, използвани от дъщерите на Кадиров, според други изтичания, все още се водят като валидни.

На борда била и Фатима Хазуева, втората съпруга на Кадиров. Дъщерята на Хазуева Ашура също отлита за Париж, използвайки документи с фамилното име на майка си. Ашура вече е на 12 години, а по време на полета е била на пет. 
На борда е бил и ръководителят на Центъра за икономическа и сервизна поддръжка на Министерството на вътрешните работи на Чечня Роман Сюлейманов (Кадиров  го наричал  „скъпи братко“), както и офицер от СОБР Терек Мосвар Адалаев (Кадиров  наричал него също така).

Айшат Кадирова управлява модна къща Firdaws, която  е провела  шоута, включително в Париж. Същият бизнес самолет е летял до френската столица поне веднъж през 2020 г.   в деня на шоуто на Фирдоус.

Рамзан Кадиров  попадна  под европейски санкции още през 2014 г., а през 2017 г.  беше включен  в санкционния списък на САЩ. През 2022 г.  дъщерите му  Айшат и Карина също попаднаха под европейски санкции, а САЩ  наложиха  санкции  срещу  трите му съпруги - Медни Кадирова, Фатима Хазуева, Аминат Ахмадова, както и Фирдоус. През 2023 г.   срещу майката на Кадиров Аймани  бяха наложени американски санкции, а през 2024 г. тя попадна  под санкциите на ЕС. 

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912