вторник, 20 август 2024 г.

Спецоперация: Руски войник взривява щаб с офицери и войници и преминава на страната на Украйна.

Легионът "Свобода за Русия" и украинският държавен проект за доброволно предаване "Искам да живея" публикуваха подробности за операцията "Очерет" на ГУР, в резултат на която 24-годишен руски военнослужещ премина на страната на Украйна.


През зимата руски оператор на дронове с позивна "Сребърен" се свърза с бойците от легиона "Свобода за Русия" поради системни престъпления от руското командване, включително екзекуции, побоища и изнудване.


В рамките на сътрудничеството украинската страна получила ценна информация за местоположението, числеността и намеренията на противника на един от маршрутите.

След това "Сребърният" хвърлил граната във вентилационния отвор на мазето на щаба, където спяли бойци и руски офицери.

„В мазето имало около 15 души. В тази стая имаше тръба точно над леглото, където спеше боецът. Тя излизаше на улицата близо до входа и реших да хвърля една-две гранати в тази тръба, така че да се взривят до тях“, казва руснакът. 

След операцията военният се укрива, тръгвайки по предварително подготвен маршрут, след което се премества на територията, контролирана от Украйна. Сега "Сребърният" е новобранец на легиона "Свобода за Русия".

Обновена!

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912