четвъртък, 15 август 2024 г.

Бившият командир на американската армия в Европа Бен Ходжис за офанзивата в Курска област: Червените линии на Путин вече не съществуват.

Операцията на Украйна в Курска област опровергава страха, че руският диктатор Владимир Путин ще ескалира, заяви бившият командир на американската армия в Европа Бен Ходжис в интервю за DW.


"Това опровергава опасенията, че Путин ще ескалира и ще използва ядрено оръжие. Най-лошото, което направи, беше да обстреля с ракети поредния супермаркет в Украйна. Твърде дълго се сдържахме", подчерта той.

Ходжис отбеляза, че по този начин Украйна се защитава от руски атаки.

„Украйна не е заинтересована от завземането на руска територия, но тази операция ще принуди Русия да преосмисли действията си“, добави той. 

Бившият командир на армията на САЩ подчерта, че "червените линии на Путин" вече не съществуват.

"Украинците ни дадоха урок - дори в условията на тотално разпространение на дронове могат да се подготвят операции от такъв мащаб. Разбира се, началникът на руските въоръжени сили Герасимов и Генералния щаб на Руската федерация пренебрегнаха сигналите на разузнаването, че Украйна ще атакува", продължи той. 

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912