вторник, 13 август 2024 г.

Украйна не се интересува от завземането на Курска област. Ние не се нуждаем от чужди неща, за разлика от Русия“, заяви говорителят на МВнР на Украйна. Видео

Украйна, за разлика от Русия, не се стреми да завзема чужди територии. Украинската страна не се интересува от превземане на териториите на Курска област.

Това заяви на пресконференция говорителят на Министерството на външните работи на Украйна Георгий Тихий.


Той припомни, че от началото на лятото от територията на Курска област към Сумска област са били нанесени над 2000 удара.

„За съжаление, Украйна не може да нанесе удари със съществуващите оръжия с голям обсег, за да се защити от този терор, няма такива решения, за които ние настояваме, така че има нужда да се освободят тези гранични територии от руския военен контингент, който нанася удари по Украйна, с помощта на въоръжените сили“, каза Тихий.

Той подчерта, че Въоръжените сили на Украйна постигат съответните си цели в района на Курск и ще продължат да действат според необходимостта за сигурността и отбраната на Украйна.

Говорителят на МВнР добави, че операцията в района на Курск помага на фронта.

"Това не позволява на Русия да прехвърли допълнителни части в района на Донецк и усложнява военната й логистика. Въоръжените сили на Украйна са цивилизована европейска военна сила, която напълно отговаря на законите и обичаите за водене на война, международното хуманитарно право. Целта на Въоръжените сили на Украйна е само военни съоръжения и военен контингент“, каза той.

Тихий добави, че целта на операцията на въоръжените сили на Украйна в района на Курск е да спаси живота на украинците от руски удари.

„Русия доведе войната в Украйна и е съвсем правилно, че сега тази война се връща на територията на Русия. Колкото по-скоро Русия се съгласи с възстановяването на справедливия мир, толкова по-бързо ще спрат украински набези на територията на Русия И докато Путин продължава войната, той ще получава от Украйна такива отговори“, подчерта той.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912