събота, 3 август 2024 г.

ВСУ потвърдиха удар по руска подводница и C-400 в окупирания Крим.

ГЩ на ВСУ потвърди, че са нанесени удари по руска подводница и зенитно-ракетен комплекс С-400 във временно окупирания Крим.


Според информация, потвърдена вчера от подразделения на ракетните войски, във взаимодействие с подразделения на Военноморските сили на Украйна, 4 пускови установки на системата за противовъздушна отбрана "Триумф" на руснаците са били значително повредени.

Също така в пристанището на Севастопол е била успешно атакувана подводницата на руския Черноморски флот "Ростов на Дон". 
Подводница Б-237 "Ростов на Дон" (по класификацията на НАТО - клас "Кило") е една от четирите подводници от клас "Кило", способни да използват ракети "Калибър".

„Ростов на Дон“ е въведена в експлоатация на 26 декември 2014 г. На 13 септември 2023 г. в резултат на украинска ракетна атака корабът е сериозно повреден. После „Ростов на Дон“ е ремонтиран и тестван във водната зона на пристанището на Севастопол. "Унищожаването на "Ростов на Дон" за пореден път доказва, че няма безопасно място за руския флот в украинските териториални води на Черно море", казват от ГЩ на ВСУ.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912