петък, 30 август 2024 г.

ВСУ искат да удрят с ракети Storm Shadow по Москва, Сочи и градове с военни фабрики, реве руската пропаганда.

Руската пропаганда е силно обезпокоена, че Украйна е искала разрешение за удари с крилати ракети Storm Shadow с обсег до 600 километра по важни цели в Русия. 


Според руските медии, които се позовават на американското разузнаване, избраните цели включват:

🔹флот в Новоросийск;
🔹президентска резиденция в Сочи;
🔹система за противовъздушна отбрана в Севастопол;
🔹отбранителни и барутни заводи;
🔹щабове, разположен от южната част на Русия до Москва;
🔹самата столица и Санкт Петербург;
🔹транспортни възли, през които преминава военна техника и гориво за руската армия.

"По-рано медиите съобщиха, че в Елисейския дворец е обсъдена възможността украинските въоръжени сили да нанесат удари по резиденцията на Владимир Путин в Сочи, военни и производствени съоръжения в дълбините на Русия по целия ракетен обхват", пишат пропагандистите.

Според американското разузнаване Киев планира да натрупа самолети, да ги разпръсне, въоръжи със Storm Shadows и да нанесе удари, пишат прокремълските медии.

Предполага се, че това трябва да доведе до деморализация на жителите на мегаполисите и Москва поради работата на противовъздушната отбрана и усещането за „война пред вратата на къщата“, както и до унищожаване на предприятия от военно-промишления комплекс и транспортни възли вдясно в градовете и ужаса на руснаците от „горящи градове“.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912