четвъртък, 29 август 2024 г.

The Hill: Русия няма да си върне Курска област, докато не напусне Украйна.

Операцията на ВСУ в Курска област на Русия значително промени динамиката на войната в Украйна. Това подкопава морала сред руските военни, пише The Hill.


Както пише изданието, предвид краткосрочния характер на предишните операции, много хора побързаха да отхвърлят маневрата на въоръжените сили като безразсъдна авантюра. Но с разгръщането на кампанията става все по-очевидно, че главнокомандващият на въоръжените сили Александър Сирски е открил нов фронт, изненадвайки руските войски.

Въздействието на операцията в района на Курск се забелязва далеч отвъд бойното поле, тъй като показва безпорядъка в Кремъл. И сега фокусът на руското командване се измести от Украйна към все по-крехка власт.

Според The ​​Hill успехът на Украйна е подкопал морала сред руските военни. Русия също се нуждае от повече войски, ако иска да си върне териториите. Но това няма да стане, ако Руската федерация не напусне позициите си в Украйна или не изпрати млади наборници в Курска област. Но изпращането им на война е политически трудна задача в светлината на предишното обещание на руския диктатор Владимир Путин да не ги изпраща в Украйна.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912