неделя, 11 август 2024 г.

The Insider: Руското Министерство на отбраната показва стари видеа, записани на други места, уж за успехи в Курска област. Видео

Министерството на отбраната на Русия публикува видеозаписи, предназначени да свидетелстват за успехите на руската армия в курското направление в битките с украинските войски. 


На 10 август държавната РИА Новости, като се позовава на Министерството на отбраната, публикува видео как „руските хеликоптери Ми-28НМ нанасят удари с въздушни ракети С-13 по живата сила и бронираната техника на Въоръжените сили на Украйна в граничния район на Курска област. Всъщност видеото е заснето в Кремина и Часов Яр, разкрива The Insider.


Вляво е уж пресен кадър от видеозапис на Министерството на отбраната за нападение срещу украинските въоръжени сили „в пограничния район на Курска област“. Вдясно е екранна снимка на карта в района Кременная, Луганска област.


Вляво е уж пресен кадър от видеозапис на Министерството на отбраната за нападение срещу украинските въоръжени сили „в пограничния район на Курска област“. Вдясно е карта на обекта в Часовой Яр, Донецка област.

Ден преди това, на 9 август, Министерството на отбраната публикува видео, което илюстрира предполагаеми нови атаки на руските военни срещу украинските въоръжени сили в Сумска област.

„Екипажът на многофункционалния свръхзвуков изтребител-бомбардировач Су-34 на Въздушно-космическите сили нанесе удар по струпване на жива сила и военна техника на украинските въоръжени сили в пункт за временно дислокиране, определен в един от районите на Сумска област, граничещ с Курска област. . Ударът по разузнавателните цели е нанесен от авиационна бомба FAB-3000 с универсален модул за планиране и коригиране. След като получи потвърждение от разузнаването, че целите са унищожени, екипажът се върна благополучно на летището за излитане“, се казва в описанието на видеото.
Това видео обаче е заснето доста отдавна - публикувано е от ТАСС на 14 юли.


⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912