неделя, 18 август 2024 г.

WSJ: Русия е прехвърлила 5 хиляди войници от Донецка в Курска област, но това не е достатъчно.

Руското военно командване вече е прехвърлило около пет хиляди военнослужещи в Курска област от зоната на бойните действия в Украйна, пише The Wall Street Journal, позовавайки се на източник, запознат с подробностите на операцията.

Според The ​​Wall Street Journal за успешно противодействие на украинската офанзива са необходими поне 20 хиляди войници.


Според събеседника на изданието сред руските сили, дислоцирани в Курска област, има бригада от Донецка област, където руските войски провеждат настъпление. Останалите войски, изпратени в Курска област, са изтеглени от сектори на фронта, които в момента са по-малко важни за Руската федерация.

Изданието уточнява, че Украйна е използвала частично подготвени резерви за операции на територията на Руската федерация. В настъплението участват около 6 хиляди войници от украинските въоръжени сили, а още около 4 хиляди осигуряват тилова поддръжка в Сумска област.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912