понеделник, 16 септември 2024 г.

Шеф на руската "Сбербанк" каза, че чрез телефонни измами руснаците неволно са финансирали с над 1 млрд. долара ВСУ

Заместник-председателят на борда на Сбербанк Станислав Кузнецов говори за телефонните измами и ефективните противодействия в студиото на Вести по канала "Русия 24", пише Московски комсомолец.


Щетите за руснаците от действията на измамниците, според Сбербанк, наближават приблизително 250 милиарда рубли (2,8 млрд. долара).

„И ако тази тенденция продължи, ние не изключваме тази цифра да достигне 300 милиарда рубли (3,3 млрд. долара до края на 2024 г.“, добави Кузнецов.

Той отбеляза, че по-голямата част от тези пари отиват в кол-центрове, които работят срещу руснаци, а най-малко 40 процента от откраднатите средства отиват за финансиране на въоръжените сили на Украйна.

„Поне 40 процента отиват за финансиране на въоръжените сили на Украйна. За съжаление това е днешната реалност. Следователно нашите знания за характеристиките на схемите на телефонните измамници, нивото на нашата киберграмотност днес също са принос за предотвратяване на финансирането на въоръжените сили на Украйна“, отбеляза Станислав Кузнецов.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912