сряда, 4 септември 2024 г.

BILD също потвърдиха, че Украйна вече използва новия дрон "Дракон", с който изпепелява руските позиции.

Германския BILD потвърди информацията, че ВСУ вече използват дрон-огнемет срещу руските позиции.


Видео от работата на ВСУ с този дрон съм публикувал ТУК и ТУК.

Украинските военни започнаха да използват дрона "Дракон" - той изгаря територията под себе си със заряд от термитна смес, потвърждава германската медия.

Видеото на ВСУ показва показва бойното използване на FPV дрон, който не хвърля гранати и не лети към целта с експлозивен заряд, а разпръсква над позициите на руските военни термити - смес от горящи гранули железен оксид и алуминий, пишат от BILD. 

Според BILD в края на миналата година украинските военни са обмисляли как да използват термитна смес заедно с дронове. В резултат те стигнали до извода, че около 500 грама термитна смес могат да бъдат поставени под стандартен FPV дрон. Химическата реакция се задейства от дистанционно управление малко преди появата на целта.

Във видеото огненият дъжд над руските позиции продължава около 20 секунди, в резултат на което се запалва горска ивица с дължина около 100 метра. Още няколко секунди след прилагането на термитната смес върху земята можете да различите експлозиите. Това е знак, че огънят е обхванал боеприпасите на руснаците, констатират от BILD.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912