петък, 6 септември 2024 г.

В годината на Съединението, руският публицист Аксаков хвърля огън и жупел срещу България: Всяко тържество на българите е смърт за Русия! Само Захари Стоянов му отговаря.

Време е да си припомним какво е писал за Съединението през същата 1885 година във в. вестник "Русь" руският публицист Иван Аксаков.


"Всяко тържество на българите е смърт за Русия. Балканските държави не трябва да имат нищо свое. Те трябва да бъдат притежание на русите, или по-ясно казано, те трябва да бъдат погълнати от русите!"

Добре, че се е намерил поне Захари Стоянов да отговори на тази наглост:

"В своята газета вие казвате ясно и открито, че всяко тържество на българите е смърт за Русия, че балканските държави не трябва да имат нищо свое, че те трябва да бъдат притежание на русите, или по-ясно казано, те трябва да се погълнат от вашата държава. Колко сте жестоки, покровители. Колко се оправдава онова изречение, че вие правите народите на мост, за да преминете по тях, а после вземате за себе си и самия мост".

Българските русороби обаче предпочитат да продължат да се кланят на Русия, вместо да обичат страната си.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912