сряда, 11 септември 2024 г.

Украинците живеещи под руска окупация са изпратели рекорден брой съобщения за движението на техника на нашествениците.

През 2,5 години на пълномащабната война украинците под окупация са изпратили рекорден брой съобщения за движение на техника на руските въоръжени сили чрез чатбота eVorog. Това се съобщава в канала Telegram на Министерството на цифровата трансформация на Украйна.


"Народното разузнаване работи и врагът го потвърждава. За 2,5 години украинците са използвали чатбота повече от 628 000 пъти. Всяка ваша заявка има същата стойност за Силите за отбрана като разузнавателни данни, дронове или сателитни изображения", се казва в съобщението .

Агенцията каза, че украинците под окупация активно си сътрудничат с Украйна. Така например военните наскоро поискаха да намерят РЕБ на руските въоръжени сили и жител на Запорожска област каза къде да търси определената система за радиоелектронна борба. На следващия ден е била унищожена.


Министерството на цифровата трансформация напомни на украинците под окупация да се грижат за собствената си безопасност и да изтрият всички снимки, видеоклипове и кореспонденция от телефона, папката „Изтрити“ и кеша на месинджъра след изпращане.

„Смели украинци, благодарим ви, че помогнахте на украинската армия да се бори срещу нашествениците и превърнахте оборудването им в скрап. Продължаваме борбата“, казват от ведомството.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912