вторник, 17 септември 2024 г.

Forbes: В Курска област ВСУ може да затворят руснаците в ново обкръжение.

Много наблюдатели, по-специално вероятно руснаци, бяха шокирани, когато на 13 септември украински сапьори пробиха руската отбрана по протежение на руско-украинската граница южно от руското село Нови Шлях, разположено на около 32 км западно на основното украинско настъпление в Курска област на Русия, пише Forbes.

И ако миналата седмица не беше ясно защо украинците нахлуха и в района на Нови Шлях, сега всичко е малко по-ясно, пишат журналистите. Подкрепена от танкове и прикрита от авиация, хвърляща планиращи бомби, украинската тактическа група, очевидно базирана на 95-а десантно-щурмова бригада, нанася удари отдясно, напредвайки покрай Нови Шлях и през южните квартали на най-близкия руски град Веселе, обръщайки се към главното Курско настъпление.

Ако украинците, напредващи на североизток от Нови Шлях , могат да се свържат с украинците от главното настъпление, те потенциално ще отрежат хиляди руснаци.

Напълно възможно е обаче украинците да не разполагат с достатъчно добре оборудвани сили, за да изпълнят маневрата.

Групата оператори на дронове, подкрепящи атаката на New Path Khorne Group, намекна за целта на обкръжението в началото на атаката на New Path. „Напреднахме в нови райони, на километри дълбоко в Русия. Група от хиляди руски наборници рискува да бъде обградена“, се казва в изявлението.

Ако украинците наистина се опитват да обкръжат руските сили, местната география улеснява движението. Река Сейм образува естествена граница по по-голямата част от северния край на потенциалния джоб, ограничен от левия и десния фланг от настъпващите украински сили.


Украинските бомби и ракети са унищожили всички постоянни мостове през Сейм в района, така че всички руснаци на юг от Сейм зависят от временни понтонни мостове или тесен сухопътен мост през град Коренево за снабдяване техните доставки.

Както беше отбелязано, контраатаката на руските войски не донесе много резултати и по-скоро влоши позицията на руските войски в потенциалния котел южно от Кореневой, като изпрати там допълнителни войски, пишат от Forbes.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912