събота, 7 септември 2024 г.

△ ВСУ продължават настъплението си в Курска област, оплакват се Z-военни кореспонденти. Офанзивата на ВСУ в Курска област е „значимо тактическо постижение“, смята шефът на ЦРУ.

ВСУ продължават настъплението си в Курска област, пишат военните кореспонденти на Русия.


Те се оплакват от напредването на украинските сили по трасетата: Суджа — Курск, Суджа — Льгов и Суджа — Рыльск.

Офанзивата на украинските въоръжени сили в Курска област на Русия е „значимо тактическо постижение“ на украинската армия. Това мнение изрази директорът на Централното разузнавателно управление на САЩ (ЦРУ) Уилям Бърнс в събота, 7 септември, в интервю за Financial Times. Според него действията на украинските въоръжени сили разкриват уязвимите места на руската армия.

В същото време друг събеседник на изданието, ръководителят на британското външно разузнаване MI6 Ричард Мур, се въздържа от оценка на настъпателната операция на украинските въоръжени сили. „Твърде рано е да се каже колко дълго украинската армия ще може да поддържа контрол над територията в района на Курск“, отбеляза Мур. Офанзивата "внесе война в домовете на обикновените руснаци", добави шефът на британското разузнаване.

Украйна обяви, че контролира 1300 кв.км. и над 100 населени места в Курска област на Русия.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912