неделя, 27 октомври 2024 г.

НАСА призовава за разследване на контактите между Мъск и Путин

Ръководителят на американската космическа агенция НАСА Бил Нелсън призовава за разследване на милиардера Илон Мъск, който е общувал редовно с руския диктатор Владимир Путин в продължение на две години.


„Ако историята, че е имало множество разговори между Илон Мъск и президента на Русия, е вярна, мисля, че това би било безпокойство, особено за НАСА, за Министерството на отбраната, за някои от разузнавателните агенции“, каза Нелсън.

Някои американски служители изразиха опасения на контраразузнаването миналата година относно взаимодействията на Мъск с Русия. Но американското разузнаване е предпазливо към тези взаимодействия, тъй като Мъск е гражданин на САЩ.

Някои представители на Белия дом казаха пред медиите, че не са знаели за контакта между Мъск и Путин. Журналистите предположиха, че подробностите от преговорите вероятно са държавна тайна.

Координаторът по стратегическите комуникации на Съвета за национална сигурност към Белия дом Джон Кърби каза в петък, че е видял съобщението, но Белият дом „не може да потвърди“. Пентагонът отказа да коментира медийното съобщение, а говорителят на диктатора Дмитро Песков твърди, че Мъск и Путин са имали само един телефонен разговор, по време на който са обсъдили "космоса, както и настоящите и бъдещите технологии".


⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912