сряда, 16 октомври 2024 г.

Президентът на Украйна Зеленски представи "Плана за победа" в украинския парламент. Акценти

"План за победа" беше представен днес от президента на Украйна във Върховната Рада. Ексклузивни детайли:

В проекта има общо 5 точки, 3 от които са секретни. 4 части са предвидени за времето на войната, 5-та точка — след нейния край.


• Първата точка е геополитическа: покана за НАТО още сега.

• Втората точка е отбраната: ключът към изпълнението е продължаването на операциите на вражеска територия. Както и помощ от партньори за окомплектоване на резервни бригади, подобряване на противовъздушната отбрана, премахване на ограниченията за нанасяне на удари по военни обекти, осигуряване на способности за далечни разстояния.

• Третата точка е възпирането: има секретно приложение. Когато Русия научи за него, ще се съгласи на преговори. Предлага се да се разгърне цялостен пакет за неядрено възпиране, за да се защити Украйна от всяка заплаха.

• Четвъртата точка е стратегическият икономически потенциал: има секретно приложение. Предложение САЩ и ЕС да сключат съвместно споразумение за опазване на ресурсите и използване на икономическия потенциал на Украйна.

• Пета точка — след войната Украйна ще има опитен военен контингент, който ще можем да бъде използван за гарантиране на сигурността в Европа. 

Повечето от точките са разписани подробно във времето, но този план за победа може да бъде реализиран само с помощта на партньорите, заяви Зеленски.

"Русия трябва да загуби. Това не е замразяване, това не е търговия със суверенитет, ние трябва да приложим план за победа и да принудим Русия да отиде на мирната среща на върха", заяви украинският президент.

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912