петък, 18 октомври 2024 г.

Ройтерс: Южна Корея потвърждава, че севернокорейски войници са изпратени да се бият за Русия срещу Украйна. Южнокорейците заявяват, че ще отговорят на това.

Южна Корея заяви в петък, че вярва, че Северна Корея е изпратила войски в Русия, което означава сериозна заплаха за международната сигурност, на което Сеул ще отговори с всички налични средства, се казва в изявление на президентската канцелария, цитирано от Ройтерс.
Отделно разузнавателната агенция на страната заяви, че Северна Корея участва във войната в Украйна и е решила да изпрати 12 000 войници, включително част от специалните сили, съобщи агенция Йонхап.


Южнокорейският президент Юн Сук Йол проведе непланирана среща по сигурността с ключови служители от разузнаването, военните и националната сигурност, за да обсъди участието на севернокорейските войски във войната на Русия срещу Украйна, се казва в съобщението.
„Участниците споделиха мнението, че настоящата ситуация, при която по-близките връзки на Русия и Северна Корея са надхвърлили движението на военни доставки до действителното изпращане на войски, е сериозна заплаха за сигурността не само за нашата страна, но и за международната общност“, отбелязват от канцеларията на президента.


⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912