четвъртък, 17 октомври 2024 г.

CNN показа как украинците от ГУР изстрелват дронове към Русия. Видео

Процентът на дроновете "Лють" изстреляни от ГУР, които ще достигнат целта в Русия е 50%. Той може да бъде програмиран на повече от 1000 различни точки, за да избегне руската противовъздушна отбрана. Подразделението, което е част от Главното управление на разузнаването на Министерството на отбраната на Украйна, пуска на територията на Русия безпилотни летателни апарати с голям обсег. Те преследват военни цели дълбоко в руската територия. CNN показа как се изстрелват подобни дронове.


Журналистите прекарват 2 дни с екип от служители на ГУР, които се готвеха да изстрелят повече от 100 дрона на територията на Русия в нощта на 29 септември. Те ги използваха, за да атакуват склада за боеприпаси, а именно вагон, натоварен с ирански ракети. Целта е била на територията на Волгоградска област - на 600 км от украинската граница.

Бойци от ГУР с позивни „Серж“ и „Вектор“ казаха, че планирането на маршрутите към Русия се извършва от тайно място. "Лють" може да бъде програмиран на повече от 1000 различни точки, за да избегне руската противовъздушна отбрана.

Носът на сивия дрон е украсен с жълта емблема на бухал с разперени крила, държащ меч. Това е логото на украинската разузнавателна служба ГУР.

"Атаките с дронове на далечни разстояния стават все по-видима част от руско-украинската война. Докато наземната война става все по-изтощителна, въздушната война набира скорост, като основното развитие е войната с дронове", пише медията.

През септември безпилотните самолети на звеното удариха руски склад за боеприпаси между Москва и Санкт Петербург в Тверска област. Атаката срещу Торопец, според бойците, е довела до унищожаването на склада, където са били съхранявани тактически ракети „Искандер“, както и авиационни планиращи бомби и артилерийски боеприпаси. Ударът предизвика мощни експлозии, които се виждаха от километри.

„Руската противовъздушна отбрана обаче предотвратява много атаки на украински дронове. Успеваемостта на ГУР може да се трансформира от 50% на 95%, ако Съединените щати разрешат използването на западни оръжия за атаки на територията на Руската федерация“, пише CNN .

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912