събота, 15 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 275-и!

Марш на мира в Москва!

Около 18 хиляди души взеха участие в шествие в Москва, посветено на събитията в Украйна,
предаде РИА Новости.

По данни на руското вътрешно министерство, акцията „В подкрепа на Крим и срещу фашизма” е събрала 15 хиляди души, а в тази „Срещу обединяването на Крим и Русия” са се включили 3 хиляди души.

За изминалото денонощие руските войски са осъществили прегрупиране в близост до границата с Украйна. На летище „Долотинка” са прехвърлени 40 хеликоптера Ми-8 и Ми-24. От руското селище Деркул (Ростовска област) е регистрирано преместване на руски войски в посока на държавната граница.
В района на Таганрог, Матвеев Курган (в Ростовска област) и Новошахтинск се наблюдава струпване на войски. Засечена е активност на станцията за прихващане на сигнали край Новошахтинск.

По-рано днес временният украински президент Олександър Турчинов обвини "агенти на Кремъл" в подстрекаване към насилие в източните градове на страната. Това е една от най-директните критики на Киев срещу президента Путин, която идва от най-високо равнище, коментира агенция Ройтерс.

От председателското място във Върховната рада Турчинов спомена трите смъртни случая в резултат на два инцидента тази седмица - в Донецк и Храков и каза пред депутатите: "Знаете много добре кой организира масовите протести в Източна Украйна - това са агентите на Кремъл, които ги организират и финансират, които са причината да има жертви".

Турчинов предупреди за възможен риск от руско нахлуване на изток след окупацията от Москва на Кримския полуостров.

ФБР: Хитлер е бил жив и здрав дълго след края на Втората световна война! Разсекретени документи

Разсекретени документи на ФБР показват, че правителството на САЩ е знаело, че Хитлер е
бил жив и здрав, и живеещ в Андите дълго след края на Втората световна война.
На 30 април 1945 г., Адолф Хитлер, според официално разпространената информация се самоубива в подземния си бункер. По-късно тялото му било открито и идентифицирано от болшевиките, преди да се втурнат обратно към СССР. 
Дали това наистина е било възможно, че болшевишките комунисти са били през цялото това
време нищо повече от едни подли лъжци, и че историята е била нарочно пренаписана? Никой не е мислил по този начин преди ФБР да освободи засекретените толкова десетилетия документи. Както изглежда, възможно най-мразеният човек в историята е избягал след войната от Германия и живял един идиличен и спокоен живот в красивото подножие на Андите.
Наскоро разпространените документи на ФБР
показват също, че не само самоубийството на Хитлер и Ева Браун е било фалшифицирано, но и че на скандалната двойка може да и е било помогнато от директора на самия УСС (Управление на стратегическите служби, предшественика на ЦРУ), Алън Дълес.

В един от документите на ФБР от Лос Анжелис, се разкри, че агенцията е добре запозната с тайнствените подводници, които са оставили по пътя си нагоре по аржентинския бряг различни пътници. Но, което е по интересно, е, че са знаели точното местоположение, къде са ги оставяли.

Кой е бил мистериозният информатор на ФБР?

През месец август 1945 г. неидентифициран информатор се свързал с Бюрото в Лос Анжелис и се съгласил да обмени информация в замяна на политическо убежище. Това, което казал на агентите било зашеметяващо. Той не само е знаел, че Хитлер бил в Аржентина, а бил един от потвърдените четирима мъже, пътници в едната от германските подводници. По всичко изглеждало, че в едната от двете подводници били Хитлер и Ева.
Аржентинското правителство не само посрещнало добре германския лидер, но също и помогнали в укриването.
Информаторът предложил не само да даде надеждна информация за селищата, в които пребивавали, но и да даде физически детайли около Хитлер.
Поради разбираеми причини информаторът никога не се споменава кой е от агентите в документите.

Вижда се също, че ФБР се опитали да скрият местонахождението на Хитлер.
Дори с детайлно описаните местонахождения и спирки на подводницата, ФБР не е разследвало нацистките лидери в аржентинските заливи. Разбира се от документите, че през 1945 г. висшето военноморско аташе в Буенос Айрес информирало Вашингтон, че е имало висока степен на вероятност Хитлер и Ева Браун току-що да са пристигнали в Аржентина. Още едно от доказателствата идвало под формата на проект на архитекта Алехандро Бустийо, който пише за неговото проектиране и строителство на нов дом за Хитлер, който бил финансиран от пребивавалите вече там богати германски имигранти.
Със съветската окупация на Германия, трябвало останките на Хитлер бързо да бъдат скрити и изгонени към СССР, и никога да не се видят отново. Това всичко до 2009 г., когато на един археолог от Кънектикът, Николас Беятони било позволено да извърши изследване на ДНК-то на едни от фрагментите на възстановени черепи. Това, което открил било невероятно. Не само, че останките не съвпадали с ДНК-то на Хитлер, но и останките на Ева не съвпадали с ДНК-то на нейните роднини. Тогава остава въпросът, какво отриха болшевиките в бункера, и къде е Хитлер?

Дори Генерал Айзенхауер, бил загрижен за изчезването на Хитлер. Сталин също изразил загриженост. През 1945 г. вестник Stars и Stripes цитирало Айзенхауер който смятал, че съществува реална възможност Хитлер да живее безопасно и удобно в Аржентина.
Дали е възможно?

С всички намерени нови доказателства, даващи светлина – е възможно и дори вероятно, че не само Хитлер е избягал от Германия, а и че е използвал помощта на международни разузнавателни служби. Разпространените документи на ФБР показват, че са били наясно с присъствието на Хитлер в Аржентина, а също и са помагали да го покрият.

СмЕх

Служители от центъра за градска мобилност в Чукотска автономна област. 
"Номерът който търсихте, вече е достъпен"
- Да, ама аз вече съм трезвен.
***
Чесънът отблъсквал вампирите.
Набамках се едно хубаво с чесън, излязох да поговоря със съседите от блока.
Ужас! Всичките са вампири...
***
Чукча си купил резачка
HUSQVARNA. След седмица
във фирмата се получава
писмо от чукчата:
" Аз от вас купил резачка.
В упътване пише, може 50
кубика дърва на ден
наряза. Аз реже цял ден -
20 кубика. След това това
станал сутрин рано,
цял ден рязал, без почивка,
много сили хвърлил, но
нарязал 30 кубика.
Елате да видите защо не
работи резачка както
трябва!"
Отиват хората от
фирмата, и казват на
чукчата да почне да реже.
Започнал той, мъчил се,
потил се, хвърчели
трески, а той вика:
- Ето! Цял ден така да
реже, 30 кубика повече не
може изкара!
А от фирмата шашнато
говорели помежду си:
- Леле! Сега ако вземе и да
я дръпне за въжето и я запали.., гледай кфо става-ще събори цялата гора
***
Тя разби мъжката логика обяснявайки 40 мин.на катаджията, че книжката й е останала в другата чантичка, тъй като вчера била с други обувки...
***
През 1911 Граф Дракула пиел от кръвта на девствени жени ... През 2014 той умрял от глад ..
***
Намръщена жена уволнила прислужницата си. Преди да си тръгне, прислужницата хвърлила три монети на кучето.
- Защо направи това? - развикала се домакинята.
- Кучето си ги заслужи. През цялото време, когато работех за вас, то винаги облизваше чинията ви.
***
Жена се прибира с нови обеци. Мъжът й:
- Откъде?
- Спечелих ги на лотария.
След известно време - ново палто.
- Откъде?
- Спечелих го на лотария.
После - карта за почивка на морето.
- Откъде?- Спечелих я на лотария.Отишли на курорт. Мъжът лежи на брега, пийва биричка. А жената се плацика дълго в морето и не излиза. Мъжът:
- Скъпа, излез да се стоплиш, че ще ти настине лотарията!
Всяка сутрин нова порция вицове!

петък, 14 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 274-и!

Изчезналият малайзийски Боинг ще даде пресконференция в Ростов на Дон

Плевнелиев с обръщение в НС: Призовавам към реализъм и честност – нека обещаем само това, което можем да изпълним

Президентът Росен Плевнелиев започна с отчет на свършеното от него, свиканите
консултативни съвети и дебатираните теми.
Призовавам към реализъм и честност – нека обещаем само това, което можем да изпълним. Това каза президентът Росен Плевнелиев в обръщението си към Народното събрание. „На консултациите дебатирахме по 9 важни теми – доходи, заетост и растеж. Шеста година българската икономика боксува. Най-потърпевши са българските домакинства и малките и средни предприятия. Бедността, безработицата и липсата на икономическа перспектива са посочени от българите като най-остри проблеми. Когато обещанията останат неизпълнени, генерират поредна доза недоверие към политиците. Отново ще се обещава”, заяви държавният глава. „Нестабилността пречи на икономическото възстановяване. Данъчната политика трябва да бъде прогнозируема. Добро решение е въвеждането на дуална система в образованието. Така ще се изгради тясна връзка между образованието и пазара на труда”, посочи Плевнелиев. „Безработицата сред младите хора води до нестабилност в обществото и липса на перспектива. Няма много време, за да реагираме”, каза той.
По думите му има съгласие по отношение на земеделието, туризъм, информационни технологии. Необходима е по-добра бизнес среда и ефективна подкрепа на малките и средните предприятия. „Малките и средните предприятия и износът трябва да се подкрепят. Необходимо е да им помогнем да създават контакти с чуждестранни партньори”, заяви президентът Росен Плевнелиев.

Новият главен прокурор на Крим заслужава да се види! Снимки

На 11 март Върховният съвет на Крим назначи Наталия Поклонская за нов главен прокурор на
автономната република.
Украински журналисти откриха в социалната мрежа "Одноклассники" пикантни снимки на Наталия Поклонская, които тя самата е споделила.




Фотосите на Поклонская бяха препечатани и в популярния руски сайт Grani.ru, а в
четвъртък вечерта руският държавен орган за медийно регулиране Роскомнадзор блокира достъпа до него.

Психопатът Петко стреля по хора! Има убит и ранени


В Лясковец психичноболен стреля по хората от къщата си. Убит е  спецполицай, има и трима ранени.  Стрелецът е Петко, на 53 години. Бил е бизнесмен до скоро, но се е самоизолирал. Къщата е точно срещу СОУ "Максим Райкович".
В момента целия район е отцепен. Има пожарна, линейки. В радиус 100 м от мястото на инцидента не се допускат хора. Двама са тежко ранените - простреляни в областта под мишницата. Третият е с леки наранявания.

Петко има три ловни пушки и не понася деца.

Убиецът в Лясковец е известният бизнесмен Петко Савов. Главният секретар на МВР
Светлозар Лазаров потвърди, че има убит полицай при стрелбата в Лясковец. Други двама са ранени от рикошети. Спецполицаите отишли в къщата на Савов, за да предотвратят нападение над децата в училището, което се намира срещу дома на психичноболния мъж.

Директорът на СОУ „Максим Райкович” в Лясковец поставял плакати в училището, които предупреждават децата да се пазят от психичноболния Петко Савов, който днес уби полицай.
Освен че предупреждавал с плакати учениците, директорът не ги пускал да играят в двора, дори когато имали физкултура
Психарят има бомби в дома си
Бомбите били в мазето на Савов. Има опасност лабилният Петко Савов да взриви дома си и околностите. Оръжията трупал с години, коментира главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той изтъкна, че полицията е наясно колко оръжие има Савов.

Майка на ученик: Стрелецът заплашвал децата, че ще ги убие
Майка на ученик, който учи в СОУ „Максим Райкович” в Лясковец” заяви, че синът й се е
оплаквал от заплахите на психичноболния Петко Савов. Момчето разказало вкъщи за предупрежденията от страна на директора. „Не е работа на директора да лепи плакати. Трябваше просто да го приберат този човек, който уби човек”, заяви тя пред Нова телевизия.

Синът на зрителката е на 13 години. Той разказал, че Петко Савов лично казвал на децата, „че ще ги убие, че ще ги застреля”. Родителите не познават мъжа, майката дори се обаждала по съседи да пита за него.

Спряха газоподоването до квартала на стрелеца
Прекъснаха подаването на газ до квартала на стрелеца в Лясковец, съобщи TV7. Целта е да се предотврати евентуален взрив.
Петко Савов се е барикадирал на първия етаж. Хората от втория и третия етаж на кооперацията са евакуирани.

Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г.

"В района има достатъчно полиция от добре подготвени служители. За съжаление загина наш колега, предпочитам да не коментирам повече", каза Лазаров- гл. секретар на МВР.

Лазаров допълни, че Савов се е барикадирал в жилището си от 2010 г. От тогава до ден днешен той не е излизал от дома си.

Няма опасност за живота на ранените полицаи. Това съобщиха от областната болница във Велико Търново. Полицаите са в стабилно състояние, намират се в операционна.


Двамата от униформените са ранени по-тежко, третият е в по-добро състояние. Най-сериозните им травми са по ръцете.
В града е военно положение, има бронирани машини

Отряд за борба с тероризма пътува към Лясковец, където психопатът Петко Савов уби полицай и рани трима при провалена акция. Има бронирани машини, районът е отцепен. В града е военно положение.

Четирима психолози преговарят със стрелеца от Лясковец
Засега разговорите вървят безуспешно
До момента преговарящите не са постигнали особен напредък. По непотвърдена информация, в сградата се намира само майката на Савов. Всички негови съседи са евакуирани, а децата намиращото се отсреща училище не са допуснати до района.
Животът на двамата ранени полицаи е вън от опасност! Преляна им е кръв!
Състоянието на двамата ранени полицай при престрелката в Лясковец е стабилизирано. На служителите на МВР е била преляна кръв. Опасност за живота им няма. Това заяви по БНТ Стефан Филев, началник на болницата във Велико Търново.
Според Филев двамата пострадали са в съзнание, а раните им са промити и почистени.

Полицаите ще останат поне няколко дни на лечение в болницата, уточни началникът й.

Драмата в Лясковец приключи. Стрелецът Петко Савов е заловен и обезвреден. Откаран е с линейка!!!

Военен самолет с екип реаниматори ще отлети от летището във Враждебна за Горна Оряховица. На място медиците ще проверят какво е състоянието на тримата простреляни при спецакцията в Лясковец. По-тежко ранените вероятно ще бъдат откарани във ВМА.
Петко Савов е бил ранен при операцията.

Това заяви в парламента вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев във връзка със случая в Лясковец.
Обновява се!

Нови жилища без пари за циганите!

Да се построят нови жилища, в които да бъде настанено населението от ромските гета,
предлагат от Министерството на инвестиционното проектиране (МИП). За целта експертите на МИП разработват концепция за създаване на публично-частни партньорства между общините, държавата и частни инвеститори, в която те да участват чрез безвъзмездно предоставяне на терени за строителство и облекчени условия за ползване на социалните домове.

Финансирането на проекта трябва да дойде от сграден жилищен фонд, който ще бъде създаден специално за целта.  На мястото на досегашните гета пък се предвижда да се построят производствени зони, в които да се осигурят условия за трудова заетост на малцинствата.

Новата инвестиционна инициатива на МИП е в сферата на жилищната политика. Всички тези предложения ще залегнат в нов Жилищен кодекс, какъвто България към момента няма. Експертите на МИП вече са започнали проучване на наличния социален жилищен фонд и на нуждата от социално подпомагане в общините на страната.

В МИП обсъждат и идеята за създаване на база данни, интегрирана в Hационален информационен портал за социален жилищен фонд в България. Той ще дава информация за наличностите и нуждите от социални жилища.

СмЕх

Още от времето на Хан Кубрат се знае, че с много селски пръчки на едно място никой не може
да се справи.
***
- Извинете, госпожице, но в сайта за запознанства някак другояче изглеждахте.
- Пийте, пийте...
***
- Ти спа ли със жена ми?
- К'во значи спа ли?
- Тъй се казва от тактичност. Секс прави ли с нея?
- Ако отговоря тактично, не съм спал. Просто ей така си дремнах 3 пъти..
***
- Ало Сахалин, къде се губите?
- Провеждаме референдум за присъединяване към Япония.
- Е, как са резултатите?
- Пълно единодушие - присъединяваме се!
- Нямаше ли поне един против?
- Имаше - японците, но вече се присъединихме!
***
Дядо и баба напускат хотел. Администраторът им казва:
- Дължите 10 000 долара.
Дядото:
- Ама чакайте, ние не искаме да купим хотела, бяхме тук едва 1 седмица. Откъде тия 10 000?
Администраторът:
- Ами, тенис корт...
Дядото:
- Ама ние не сме го ползвали!
Администраторът:
- Ами да сте го ползвали, той беше на разположение.
Дядото:
- Друго какво?
Администраторът:
- Ами, плувен басейн...
Дядото:
- Ама ние не сме го ползвали!!!
Администраторът:
- Ами да сте го ползвали, той беше на разположение.
Дядото:
- Друго какво?
Администраторът:
- Ами, SPA-комплексът.
Дядото:
- Ма ние не сме го ползвали, бе!!!
Администраторът:
- Ами да сте го ползвали, той беше на разположение!
Дядото:
- Добре, давам ви 100 длара, другите 9900 ви ги удържам, щото сте правили секс с бабата!!!
Администраторът:
- Ама ние не сме правили!!!
Дядото:
- Ами да сте правили, тя беше на разположение!
***
Тийнейджър започнал работа като продавач в бакалия в Оклахома. Един ден влязъл клиент и поискал половин маруля.
- Не съм сигурен, че можете да купите половин маруля – отвърнал младият продавач.
- Защо? – попитал мъжът. – Не ми трябва цяла маруля.
- Съмнявам се, че мога да ви продам половин маруля.
- Добре – твърдо заявил клиентът. – Доведете управителя.
Продавачът отишъл да говори с управителя.
- Един идиот иска да купи половин маруля. – В този момент забелязал, че клиентът е застанал до него. Без да се смути, тийнейджърът продължил: – А този господин иска да купи другата половина.
Когато въпросът бил разрешен, управителят казал на продавача:
- Останах впечатлен от начина, по който се справи. Измъкна се от неприятна ситуация. Откъде си?
- От Минесота.
- Защо дойде тук?
- Там всички са само курви и хокеисти.
Управителят се намръщил.
- Жена ми е от Минесота.
- Нима? В кой отбор е играла?
***
Мъж чете вестник и казва на жена си:
-Винаги съм казвал, че жените са твърде приказливи. Ето пишат, че жената произнася 2200 думи на ден, докато мъжа само 1100.
-А това е защото сигурно са принудени да повтарят по два пъти!
-Какво?

четвъртък, 13 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Деен 273-и!

Отстраняват Митко Цонев по политическа поръчка!

Деси Цонева, дъщерята на Митко Цонев, е убедена, че отстраняването на баща й от
предаването “Лице в лице” е политическа поръчка.
“Аз самата имам опит в журналистиката. Познавам баща си много добре и съм убедена, че отстраняването му от това предаване на практика е политическа поръчка. Имам вътрешна информация от телевизията и съм убедена, че това е така”, твърди Деси Цонева.

Макиавели: Скъпи Владимир, моите поздравления! Прочели сте книгата ми

Николо Макиавели (1469 – 1527), бащата на реалполитиката, отправя послание до руския
президент Владимир Путин във връзка със завземането на Крим. Благодарение на един елитен медиум и на божествената искра на вдъхновението успях да се сдобия с този документ, текстът на който привеждам по-долу.
Йозеф Йофе, "Уолстрийт Джърнъл"
Йозеф Йофе е редактор на "Ди Цайт", научен сътрудник на Института за международни изследвания "Фриймън-Споли" и на института "Хувър" къмСтанфордския университет. Последната му книга е озаглавена "Митът за упадъка на Америка" («The Myth of America's Decline»)

Многоуважаеми г-н Президент!

През последните 500 години внимателно наблюдавах земната политика на силата. Бидейки поклонник на Ришельо, Палмерстън и Кисинджър, аз Ви поднасям своите поздравления! Вие се превърнахте в един от най-добрите ми ученици, след като успяхте да надхитрите Барак Обама, Ангела Меркел и онзи французин с холандското име. Благодаря на Втората Кримска война, вие надминахте Йосиф Сталин и Никита Хрушчов. Сталин в действителност се оказа доста плах политик – той не направи опит да подчини териториите отвъд завзетото от войските му през Втората световна война. А Хрушчов беше просто безумен авантюрист, който едва не предизвика Трета световна война с Кубинската криза.

Но вие, г-н Президент, вие се оказахте пресметлив и безмилостен – точно такъв, какъвто ви учех да бъдете във "Владетелят". Вие, руснаците, успяхте да сведете всичките ми разсъждения до краткото и изразително "Кой кого". И елегантно приложихте на практика основната ми идея. Никога не съм държал на насилието, доведено до краен предел, а изповядвах "икономика на силата" – как да постигнем повече с по-малко усилия. И завземането на Крим е истински шедьовър на добре премерената политика на силата.

Направихте всичко както трябваше. Използвахте възможността веднага щом възникна такава. Първо, вие пресметнахте "съотношението на силите", ако използваме съветската терминология, и стигнахте до извода, че този ход е във ваша полза. Кой би тръгнал да воюва с вас? Новите украински власти, неспособни да овладеят хаоса? Слабата украинска армия? Евросъюзът, който дори не може да бомбардира Либия без помощта на американските ВВС? Америка на Барак Обама?

След това оценихте правилно политическата география. Основното правило гласи, че не може да се напада враг, по-силен от теб, на негова територия. Затова решителността му трябва да бъде проверена в някоя периферна зона. ЕС представлява мощна икономическа сила, но няма нито желанието, нито средствата да демонстрира тази си сила. САЩ имат на разположение огромни средства, но не желаят повече да играят ролята на световна сила. Затова спокойно можете да ги игнорирате.

Взехте предвид и същинската география. В световен мащаб Западът има значително превъзходство спрямо Русия, но на регионално равнище господарят на положението сте именно Вие. Вие разполагате с "вътрешни оперативни линии", ако използваме израза на великия пруски стратег Карл фон Клаузевиц, а Западът е на хиляди мили разстояние. Освен това вашите войски вече бяха в Крим – танкове, самолети и всичко останало.

Да преминем към по-сложния въпрос – баланса на интересите. ЕС се бореше с вас за Украйна, но в момента тя не е приоритет за него. Вашата страна е далеч по-заинтересована от нея: в миналото Украйна е била центърът на руските земи, в момента по-голямата част от населението на Крим се състои от етнически руснаци и като цяло Крим е стратегическа скъпоценност, която Хрушчов лекомислено подари на Украйна преди 60 г.

Затова имате и психологическо предимство, което произтича от връзката ви с Украйна. Навремето Хрушчов твърде необмислено пренебрегна баланса на интересите в Карибско море. В противен случай той нямаше да изпрати ракетите си в Куба през 1962 г., защото тя е разположена само на 150 км от бреговете на САЩ. 60-те процента руснаци в Крим, ако позволите, придават полъх на легитимност на действията ви. Нима Западът не проповядва непрекъснато концепцията за "отговорността да защитаваш"? Нима той не започна война заради косоварите?

Вие сте истински последовател на Макиавели по отношение на "икономиката на насилието". Вие никога не преминавате границата и винаги се стремите да намалите рисковете колкото се може повече. Именно затова не завзехте цялата източна част на Украйна, което можеше да ядоса сериозно Запада и да провокира продължителен и скъпоструващ конфликт. Вие просто откъснахте узрелия плод, тоест Крим, и извлякохте изгода.

За Киев това ще е доста поучителен урок. Който и да вземе властта в Киев, няма да може да си позволи да пее с пълен глас химни за "демокрация" и "присъединяване към Европа". И това, скъпи мой ученико, е Вашето най-важно постижение. Няма причина да се опасявате, че вирусът на демокрацията, разпространил се на Майдан, ще проникне в собствената Ви страна. Дори това да се случи, той няма да се задържи дълго там.

Междунационалното съперничество ще Ви позволи значително да повишите авторитета си пред собствените Ви граждани. С помощта на минимални инвестиции вие постигнахте онова, с което Обама вече не разполага и което европейците са изгубили много отдавна: вие си спечелихте репутацията на безпощаден владетел, готов да приложи сила.

Когато притежаваш истинска власт, не ти се налага да я демонстрираш, не си принуден да заплашваш някого, за да го накараш да следва твоя курс. Вижте как Полша и Прибалтийските републики започнаха да уважават Русия. И няма причина да се безпокоите за евентуални нежелани последствия. Вие успяхте да завземете Абхазия и Южна Осетия с една малка светкавична война през 2008 г. А днес никой не си спомня за Грузия.

Защо днес "икономиката на насилието" носи далеч по-големи дивиденти, отколкото през моята флорентинска епоха? Живеем в разделен свят. В Азия и Африка, както винаги, цари хаос. Да го наречем "поясът Дамаск – Пхенян". Междувременно в "пояса Берлин – Бъркли" силата като политически инструмент на практика изчезна.
Като се имат предвид печалните резултати от дейността на Запада в Афганистан и Ирак, дори предполагаемата "последна супердържава" САЩ вече не желае да прибягва към крайни мерки. И това Ви отваря забележителни възможности. Когато запасите от сила на противника намалява, дори минималните вложения носят добри резултати – Вие вече го доказахте в Крим. Щом силите на американците намаляват, Вие можете да вървите напред, на практика без да рискувате нищо – Вие вече го доказахте в Сирия.

На Запад канцлерът Меркел презрително Ви нарече човек, който "живее в друг свят". Вие наистина живеете в XIX в. – в света на игрите, в които може да има само един победител, където поражението на съперника за Вас означава победа, където властта е собственост, където "кой кого" взема връх над взаимната изгода. Западът живее в XXI в., където благосъстоянието взима връх над войната, а законът стои над държавните интереси.

Именно затова толкова изкусно удържахте победа в Крим. Има само един проблем, г-н Президент. Истинското величие на нацията произтича от нейната отговорност. Вие току-що за пореден път демонстрирахте един чисто руски навик: отново предпочетохте да станете велик разрушител и аутсайдер. Но това е самоизолация, а не величие. Желая Ви Късмет, Владимир.

Спират руски сайт заради интервю с украински лидер

Руският новинарски сайт Лента.ру, който е с висока дневна посещаемост, е предупреден, че ще
бъде затворен заради поместеното на 10 март, понеделник, интервю с киевския лидер на Десния фронт Андрий Тарасенко, взето от пратеника на изданието в украинската столица Иля Азар.

Държавният орган за медийно регулиране Роскомнадзор е изпратил във вторник писмено предупреждение до ръководството и собственика на Лента.ру, че е публикуван материал с екстремистко съдържание. В интервюто Тарасенко се бил позовавал на лидера на Десния фронт Дмитрий Ярош, който в друга публикация казва: "Рано или късно сме обречени да воюваме с Московската империя".

Ярош е обявен от Русия за международно издирване по обвинение за подтикване към тероризъм чрез средствата за масова информация.

Според регулаторния орган Лента.ру е нарушила няколко закона: "За противодействие на екстремистката дейност", "За информацията, информационните технологии и защитата на информацията" и "За средствата за масова информация".

Ако дадено издание получи две писмени предупреждения от регулатора, следва съдебно отнемане на свидетелството за регистрация на изданието. Така то прекратява принудително прекратява дейността си.

На следващия ден след издаването на писменото предписание от Роскомнадзор собственикът на Лента.ру Александър Мамут уволни главната редакторка Галина Тимченко, която работи в изданието от създаването му през 1999 г., и назначи на мястото й Алексей Гореславский, досегашен главен редактор на Взгляд.ру.

За затягането на контрола над руските издания особено след началото на кризата в Киев говори фактът, че много от онлайн изданията предупредиха читателите си да не използват екстремистки изрази в коментарите си, което може да послужи за претекст изданието да бъде затворено.

В този дух е и специалната бележка на друг от четените руски новинарски сайтове Газета.ру, отправена до читателите й, която недвусмислено говори, че изданието се страхува да не бъде санкционирано от Роскомнадзор или дори закрито заради нечий коментар.

В бележката се чете отчаяната молба към читателите "да се държат прилично в постингите си".

"Във връзка със събитията, които стават в света, ви призоваваме към трезво и балансирано коментиране на материалите на нашия сайт. Ние се отнасяме с уважение към правото на всеки човек да изказва мнението си. В същото време редакцията на "Газета.ру не подкрепя призивите към агресия, екстремизъм, междунационална вражда. Също така ви молим да се въздържате от обиди, в частност от национален характер.Надяваме се на скорошна нормализация на ситуацията и мирен изход от който и да било конфликт", завършва бележката.

Надзорът на държавата и заплахата от спиране принуди огромната част от руските новинарски сайтове да следват официалната пропагандна линия на властта и да се въздържат от всякакви публикации, които могат да застрашат съществуването им.

Не намериха изчезналия „Боинг” на мястото, посочено от сателит

Изчезналият „Боинг” на компанията Malaysia Airlines не бе открит от виетнамски спасители,
съобщи Reuters. Както стана известно по-рано, координатите на мястото бяха посочени от китайски спътник, на чиито снимки имаше нещо, прилично на отломки.
 Първо самолети на виетнамските ВВС, после и кораби претърсиха мястото, но не намериха нищо, което може да се свърже с изчезналия лайнер.

Въпреки неуспеха, Китай и Виетнам заявиха ,че ще продължат да издирват самолета и пътниците „до край”.

Според американски специалисти по авиационна сигурност, които са получили данни за работата на двигателите на Boeing 777-200, лайнерът е можело да се намира във въздуха още 4 - 5 часа, след като е била изгубена връзката с него.

Зам.-министърът на културата Велислава Кръстева играе на тетрис по време на парламентарен контрол

Зам.-министърът на културата Велислава Кръстева, която бе назначена преди няколко месеца и
за шеф на НДК, игра на тетрис по време на блиц парламентарен контрол в комисията по култура към Народното събрание. Кръстева седеше между министъра Петър Стоянович и другия заместник Васил Василев.
Преди да стане зам.-министър, тя бе дълги години шеф на пресцентъра на ДПС.

СмЕх

Новата ми еротична фантазия: да се наспя във всички пози.

***
От Македония:
Седат четири другарки во кафич и едната го прашува келнерот:
- Извини, како е пасвордот за Wi-Fi ?
Келнерот:
- давеебекелнерот.
- Одвоено или…?
- Не! Сите заедно.
***
Промених паролата си на „Incorrect”. Така всеки път, когато забравя каква е - компютърът ми казва: „Your Password Is Incorrect”
***
- Какво правиш?
- Обичам те, липсваш ми, сънувам те, мисля за теб... А ти?
- Ям дюнер.
***
Джак и Джими си вървели по улица в Лондон. Джак погледнал в една витрина на магазин и видял нещо, което хванало окото му:
"Костюми £5.00, ризи £2.00, панталони £2.50".
Джак казал на приятеля си:
- Виж цените! Ние може да не си купим много бройки и когато се върнем в Шотландия ще направим цяло състояние! Сега, като влезнем в магазина, искам да си мълчиш, нали? Остави ме аз да говоря с тях, защото ако чуят нашите акценти ще си помислят, че сме бени шотландци и ще се опитват да ни прецакат. Ще докарам най-добрия ми лондонски акцент.
- Добре, Джак! Ще си мълча. - казал Джими.
Влезнали в магазина и Джак казал:
- Здравей, добри човеко! Искам да купя 50 костюма от £5.00, 100 ризи от £2.00 и 50 панталона от £2.50. Ще докарам камиона, за да ги натоварите, мой стари приятелю!
Собственикът на магазина казал тихо:
- Ти си от Шотландия, нали?
- Ами да! - казал изненадано Джак. - Как разбра?
Собственикът отвърнал:
- Това е химическо чистене...
***
Снощи се разходих по улиците с брадва в ръка и усмивка на лицето. Всички ми правеха път и никой не се държа грубо. Извод: усмихвайте се и хората ще станат по-добри!
***
Преподавател:
- Защо ми намигате?
Студент:
- Сигнализирам, че зна­нията ми са на привършва­не...
***
Всяка сутрин нова порция вицове!

сряда, 12 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 272-и!

Сграда се срути в Манхатън след експлозия! Снимки, Видео

Жилищна сграда в Манхатан, Ню Йорк, се е срутила след експлозия, съобщава телевизия "Ен
Би Си".

Инцидентът е станал около 15:30 ч българско време (9:30 ч местно време) на 116-та улица и "Парк авеню" в източната част Харлем.

Пожарната съобщава за 4-ма ранени, като до момента няма данни за жертви. Не се знае причината за експлозията.

Срутената сграда е 6-етажна. Над нея се издига гъст дим, който се вижда от няколко километра разстояние.

ВИДЕО НА ЖИВО

)

Барoкът в центъра на Скопие е направен от стиропор ! Видео

Това стана ясно вчера, когато кола по случайност се блъсна в оградата и отчупи мазилката на новия театър в центъра на града. Той е само част от безумно скъпите архитектурни паметници, които политическите сили в страната строят. Освен него, там бяха издигнати огромен паметник на Александър Македонски, копия на парижката триумфална арка и световно известния италиански фонтан "Ди Треви", паметници на Светите братя Кирил и Методи и други. Целият проект изяде над 200 милиона евро от парите на македонските данъкоплатци.
Скандалът придобива още по-големи размери, тъй като въпросният театър трябваше да бъде построен за 6 милиона евро, но впоследствие цената му нараства осемкратно - до близо 42 милиона. Освен стените от стиропор, хората се оплакват от врати, които водят до задънени коридори без изход, както и зазидани стаи.

ВИДЕО

)

Паметник на Неизвестния воин в Москва

СмЕх

Според Фън Шуи:Когато се нанасяте първо пуснете интернет кабела.Където полегне той,там
слагате леглото,бюрото,хладилника и бачонката с вино.
***
Купува си един бизнесмен BMW 11-та серия. Всичко е автоматизирано и перфектно, Но на другият ден се връща в магазина с оплакване:
- Виж, ся кво! Радиото не баца! Ръчкам, тикам копчилъците – и нъцки!
- Господине, радиото е напълно автоматично! Просто кажете на висок глас какво искате да слушате и то ще започне..
Учудил се бизнесмена, но решил да пробва:
- АЗИС!
И радиото пуска съответната станция с песен на Азис.
- Я! Бачка! ЛЕПА БРЕНА!
И радиото пак сменя на някаква сръбска станция с Лепа Брена…
Тръгва бизнесмена. Още на първият светофар го засича някаква таратайка и той:
- ПЕДЕРАСИИИ!!!
И радиото включва автоматично пряко предaване от Народното събрание...
***
Перничанка притеснено заговаря съпруга си:
- Страх ме е, че си имаш друга.
- Що, мааа?
- Вече два месеца не си ме бил.....
***
В бар:
- От къде сте, госпожице?
- От Украйна.
- Барман! Едно уиски за мен и един коктейл "Молотов" за госпожицата!
***
Три приятелки си говорели за мъжете им.
Първата:
- Когато чистих сакото на мъжа ми, откривам по него три руси косъма и после му нарязах сакото.
Другите:
- О-о-о, ти си му разказала играта.
Втората:
- Когато прах дънките на мъжа ми, намирам в джоба листче с телефонен номер на жена и после му ги хвърлих през терасата.
Другите:
- О-о-о, ти си му разказала играта.
Третата:
- Когато бръкнах в джобовете на якето на мъжа ми, намирам презерватив и после го надупчих с игла.
Първата:
- О-о-о, ти си МИ разказала играта...
***
Лекар не може да заспи. В него се борят съвестта и разумът:
Съвестта:
– Как можеш да спиш спокойно, като изневери жена си?!!!
Разумът:
– Зависи… Като все няма време за секс, все заета... И светец да си, ще й изневериш…
Съвестта:
– Добре. Има някакво оправдание, ама това да го направиш с пациент – къде ти е лекарската етика...
Разумът:
– Глупости, Тодорчо, от поликлиниката, спи редовно с пациентки – и те са доволни, и той - задоволен…
Съвестта се замълчала. Точно докторът да заспи, съвестта отново се появява и вика:
- Да, ама Тодорчо не е ветеринарен лекар!
***
Блондинка седи , и по едно време чува шум във главата си
-Кой е там ?
-Аз съм червей мозъкояд !
-А какво правиш там ?
- Гладувам
***
Всяка сутрин нова порция вицове!

вторник, 11 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 271-и!

Пълна мистерия с "Боинга"! Телефоните на пасажерите продължават да звънят!

Няколко телефона на пасажери от изчезналия "Боинг" продължават да звънят, уверяват хора,
опитали да се свържат с близките си, цитирани от в. "Вашингтон пост". Логичното е тези телефони да не функционират, ако се намират под вода или ако самолетът се е разпаднал на части, отбелязва вестникът. Сайтът china.org, посочва, че 19 семейства са подписали общо комюнике, в което заявяват, че няколко телефонни номера са още активни. Тези близки опитаха да влязат в контакт с властите, за да проследят телефоните и да намерят следите на самолета, но за момента не са получили отговор.
10 спътника използва Китай в операцията на издирване на изчезналия в събота пътнически самолет на Малайзийските авиолинии, изпълняващ рейс от Куала Лумпур за Пекин, съобщи вестник "Цзъфанцзюн бао" - орган на китайските въоръжени сили.

Основната задача на спътниците е да пращат висококачествени космически снимки на земната повърхност от района на издирвателно-спасителните работи, пише вестникът. Те дават също и сведения за метеорологичната обстановка и улесняват връзката между участниците в операцията. Китай е обещал още да гарантира надеждно функциониране на своята спътникова система за навигация "Бейдоу" за целите на издирването.

Връзката със самолета "Боинг 777-200" с 227 пътници и 12 души екипаж на борда бе прекъсната на 8 март сутринта около час след излитането на самолета от столицата на Малайзия. В този момент машината се е намирала над Южнокитайско море на 120 морски мили от град Кота-Бару.

Майк Адамс: 6 факта, които не ви казват за изгубения полет

М. Адамс е редактор и основател на новинарския сайт Naturalnews.com и софтуерен инженер, създател на Arial Software (компания за електронни новинарски бюлетини).
Няколко факта около полет МН370 на малайзийските авиолинии, който в петък просто се изпари над Тайландския залив с 239 души на борда, повдигат ключови въпроси и не се коментират от властите и повечето медии.

"Уолстрийт джърнал" цитира специалиста по въздушна сигурност Пол Хейс, според когото и досега инцидентът изглежда "необясним".

Тук съм събрал няколко факта, които би трябвало да повдигнат сериозни въпроси у всекиго, който следи развитието на ситуацията с изчезналия Боинг.

• Факт 1: Всички машини Боинг 777 имат черни кутии, които могат да оцелеят след всякаква експлозия на борда.

Нито една експлозия в самолета не може да унищожи записващите устройства в черните кутии. Те са бомбоустойчиви и съдържат цифрови записи на разговорите в пилотската кабина и детайли за полета управлението му.

• Факт 2: Всички черни кутии излъчват сигнали поне 30 дни след потъване в океана.

И въпреки това черната кутия от този инцидент все още не е засечена. Ето защо разследващите изпитват такива трудности да я открият. Обичайно всичко, което е нужно, за да бъде локализирана тя, е приемниците да бъдат настроени на нейния сигнал. Но в случая с изчезналия самолет отсъствието на сигнал от черната кутия означава, че самата тя, която е проектирана да оцелява при мощни експлозии, трябва или да се е изпарила, или да е дала дефект и да не е сработила, или да е била унищожена от някаква сила, надминаваща най-големите страхове на авиоинженерите.

• Факт 3: Много от частите на самолетите са изработени от материали, които не потъват във вода.

При авиокатастрофи над океана в миналото отломки от самолетите са били откривани да плуват по повърхността. Това е така, понеже - както вероятно си спомняте от често пренебрегваните от пасажерите инструкции за безопасност - "Вашата седалка може да се използва като спасително средство във водата".

Да, седалките не потъват. Както и много от неметалните части на самолетите. Ако полет 370 е бил свален от някаква експлозия, би трябвало големи отломки да плават на повърхността на океана и не би било трудно те да бъдат забелязани. Фактът, че такива не са открити, само увеличава мистерията около изчезналата машина.

• Факт 4: Ако Полет 370 е бил свален от бойна ракета, тя би оставила ясна следа в радарите.

Появи се теория, че Боингът е бил свален от ракета, която е взривила машината раздробявайки я до микроскопични парченца, затова не са намерени останки.

Проблемът с тази теория е, че не е известно да съществуват ракети земя-въздух или въздух-въздух с подобен капацитет. Всички познати ракетни снаряди оставят огромни отломки след поразяване на обекта. И снарядът, и отломките оставят значими следи в радарите, видими не само за техниката на военните, но и за гражданската авиация.

• Факт 5: Местоположението на самолета преди изчезването не е загадка.

Авиодиспечерите знаят точно къде се е намирал той в момента, в който изчезва от радарите. Знаят координатите, височината, скоростта - три важни компонента, за да се прецени евентуалното местоположение на останките. Да не забравяме, че не говорим за лаици, а за експерти, които и преди са разследвали въздушни експлозии и знаят как се търсят останки след инцидент. Експертите са в състояние да направят достатъчно добре обосновани предположения за това къде да търсят машината. И въпреки това те са тотално объркани и нямат представа какво се е случило с полет 370.

• Факт 6: Ако полет MH370 е бил отвлечен, радарите нямаше да го изгубят.

Отвличането на самолет не води до изчезването му от радара. Дори ако транспондерите бъдат деактивирани, наземните радари са в състояние да проследят местоположението чрез т.нар. радиолокационна станция (класическа наземна радарна система, която излъчва сигнал и следи отражение му). Затова теорията за отвличане не се връзва. Отвлечените самолети не се изпаряват.

Заключение: Полет 370 не се е взривил, а е изчезнал по начин, който засега не можем да си изясним.

Това изглежда е неизбежното заключение от фактите, които са ни известни досега. Явно самолетът не е бил отвлечен (освен ако не се появят данни от радарите) и не е имало експлозия във въздуха (освен ако не се появят останки, които досега не са били забелязани).

Засега най-вероятното обяснение според мен е, че до момента не са намерени останки, защото те са паднали в зона, останала извън претърсвания периметър. Но с всеки изминал ден дори това обяснение започва да олеква.

Плашещото е не, че ще бъдат намерени отломки от полета, а че няма. Ако не намерим части от самолета, значи на планетата ни има нова, мощна и мистериозна сила, която е в състояние да сваля самолети от небето без да оставя следи.


Ако съществува оръжие с подобен капацитет, който й да го контролира, вече има силата да доминира над човечеството със страховита сила, каквато не можем дори да си представим. Тази мисъл е далеч по-плашеща от представата са самолет, паднал заради фатална повреда.
Обновена

Депутатите са отпрали едни гуши и тумбаци като мечки преди зимен сън...

Часът на Земята 2014

На 29 март светът ще отбележи международната инициатива на WWF "Часът на Земята".
Светлините ще угаснат за един час - от 20.30 до 21.30 ч.

Международната акция на WWF е с цел опазване на природни ресурси и популяризиране на зелени инициативи.

От над 40 български общини, институции и знакови сгради са заявили досега, че ще се включат. Броят им бе 103 през 2013 г.

По-добре да си мълчиш и всички да те мислят за идиот, отколкото да проговориш и да премахнеш всякакво съмнение!

Ростов на Дон. Пресконференция на Янукович.

Янукович дава пресконференция! Гледайте на живо

Бившият украински президент Виктор Янукович дава днес пресконференция в град Ростов на Дон. Това е втората му пресконференция в руския град, след като напусна Украйна и се премести в Русия.

На живо

СмЕх

Пешооо, държиш ли щайгите?
Млада жена отива да се изповяда в църква:
- Отче, съгреших. Купих си цигари от "Lafka".
И отсреща се чува:
- Чадо, кажи 10 пъти "Оставка".
***
- Кажете, ако един мъж си чисти ноктите с отвертка, може ли да го наречем дебил?
- Само, ако отвертката е звезда!
- Ох, още един...
***
Отишли си от тоя свят двама съседи – католически свещеник и автобусен шофьор .
Както си му е реда , явили се при Свети Петър , който без да се замисля наредил:
- Ти Отче в ада , а ти шофьоре в рая !
- Това е безобразие ! Аз , дето цял живот прекарах в молитви към Бог , отивам в ада !
А тоя нечестивец , развратник и разбойник , това магаре дето цял живот
хулеше Господ – в Рая !
- По-добре си мълчи Отче . Докато ти водеше службите в църквата всички заспиваха ,а това магаре , както ти го наричаш , когато караше рейса
всички най-искрено се молеха Богу !
***
Нострадамус биел котката си като викал: - Тука ли ше пикаеш след малко бе .... А, тука ли бее!?
***
2 години след влизането на Украина в ЕС. Двама бандеровци пият в кръчмата.
-Kaкво става? Добре ли си?
-Фалирах, жената в Италия чисти тоалетни, синът се омъжи за германец, дъщерята проституира във Франция.. и за всичко са виновни руснаците!!! Защо ни казваха да не влизаме в ЕС? Нали знаеха, че напук ще направим...
***
Как минава седмицата: понедеееееееелник... втоооооооорник.... срядаааааааааа..... четвъъъъъъртък..... петъксъботанеделя.
***
Една изпушена цигара съкращава живота с 5 минути, а една минута смях го удължава със 7 . Пушете правилните неща!

понеделник, 10 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 270-и!

Протестът с искане за оставка на правителството продължи за 270-и ден. Лошото време в столицата не отказа гражданите да поискат отново оттеглянето на г-н Орешарски.

"Руфинка болна легнала" разтърси Капитолията на щата Юта! Видео

Любителските кадри са заснети в ротондата в Капитолията на щата Юта. Там облеченият като турист народен певец Денислав Кехайов изпълнява народната песен "Руфинка болна легнала". Космическият ефект на българския глас не може да се опише с думи...

ВИДЕО

Днес внасят подписката за референдум

Подписката за предизвикване на референдум по изборната реформа ще бъде внесен днес. Това
каза проф. Георги Близнашки, професор по конституционно право и председател на Инициативния комитет за провеждане на народно допитване за мажоритарен вот, задължително и електронно гласуване. Междувременно ние продължаваме да събираме подписи в столицата, посочи Близнашки. „Получаваме подписките, събирани в провинцията и в чужбина – обработваме ги, за да ги подготвим във вид на папки, за да можем организирано да ги внесем след няколко дни”, обясни Близнашки. По думите му – датата 10 март е абсолютно сигурна, не може да има никаква промяна по този въпрос. „Имаме огромното желание да предоставим 10 дни на Народното събрание, за да може да извърши проверка за валидността на подписите и още 1 седмица, през която да могат да вземат решение и евентуално да насрочат референдума за 25 май,когато са европейските избори тази година”, каза още Близнашки.
Вчера  в централата на ГЕРБ Б.Борисов  предаде на проф. Близнашки над 500 хиляди подписа, какъвто ангажимент ГЕРБ .