събота, 24 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-345!

Бареков поздрави с SMS-и на латиница за 24 май...

В деня за размисъл преди изборите утре, съобщения са получили единствено абонатите на мобилния оператор "Виваком", който е собственост на Цветан Василев.
Централната избирателна комисия (ЦИК) констатира нарушение в случая с изпратените от Гражданско сдружение "България без цензура" SMS-и с поздрав за 24 май.

Земетресение от 6.5 разлюля България! Обновена


Не е свършило: Балканите продължават да се люлеят

Силно земетресение беше усетено в София и цялата страна.

Трусът е станал в 12:25 ч. българско време в Бяло море, съобщиха от Сеизмологичен център към Геофизичния институт на БАН. Епицентърът е бил в района на остров Самотраки, а силата на труса е била 6.5 по скалата на Рихтер.

На територията на България е усетено като 5-а степен.  Към момента няма данни за пострадали и щети на територията на България, съобщиха от МВР.

Общо земетресенията от 12:24 до 13:45 ч. са 16, по данни на БАН. Те са с магнитуд 2.5 до 6.5 по скалата на Рихтер. Европейският средиземноморски сеизмологичен център (ЕССЦ) отчита 18 труса.

Част от тях са на територията на Гърция, други са в Турция.

БАН регистрира първото земетресение в 12:24:55 ч. То е с магнитуд 4.4 по скалата на Рихтер, а епицентърът му е в Бяло море, най-близо до гръцкия остров Скопелос. Секунди по-късно удря силното земетресение от 6.5 (по данни на ЕССЦ).

7 минути след това Западна Турция е разлюляна от трус с магнитуд 5. Епицентърът е на 25 км от град Еджеабат и на 30 от Чанаккале. 3 минути по-късно, в 12:34 ч., отново има трус от 5 по Рихтер, в Бяло море. Той е на 33 км югоизточно от курорта Сарти на гръцкия п-в Ситония.

Последват 6 по-слаби вторични земетресения.

В 13:11 ч. ЕССЦ регистрира земетресение 4.6 в Западна Турция на 42 км северозападно от Чанаккале и на 27 североизточно от популярния турски остров Гьокчеада. То е предшествано от по-слаб трус, регистриран в 12:55 ч. То е с магнитуд 3.5 по Рихтер, а епицентърът е на 34 км северозападно от Чанаккале и 20 км североизточно от Гьокчеада.

Последното регистрирано земетресение е от 13:54 ч. - 2.7 по Рихтер, в Бяло море.

Тъй като системата е автоматизирана, възможно е данните да бъдат коригирани.

Фандъкова посети Сеизмологичния център, дежурни обикалят районите за щети

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети Националния сеизмологичен център. "Дойдох на място, за да се запозная с информацията", обясни Фандъкова. Към момента няма данни за пострадали и щети на територията на София.

"Дежурни по райони са изпратени на огледи", каза още кметът.

Не е свършило: Балканите продължават да се люлеят

Повече от десет вторични труса са регистрирани в Егейско море в последния час и половина след силния земен трус с магнитуд от 6,5 степен, сочи справка в сайта на Европейския средиземноморски сеизмологичен център.
Повечето от земните трусове, регистрирани в Егейско море, са с магнитуд между 3 и 4 степен. Най-силният е бил с магнитуд от 4,3 степен, има трусове с магнитуд от 4,2 степен, 4,1, 4 степен и други. Усетили са се в Гърция и Западна Турция. По информация от румънските медии част от трусовете са регистрирани чак в столицата на северната ни съседка Букурещ.
ОБНОВЕНА!

Ден за размисъл!

24 май е ден за размисъл преди изборите за европейски депутати, които ще се проведат в
неделя, на 25 май.
В 24.00 часа на 23 май приключи предизборната агитация и от 00.00 часа на 24 май в сила влиза забраната за огласяване под каквато и да е форма на резултати от допитвания до общественото мнение, която важи до 19.00 часа на 25 май. В населените места влиза в сила и ограничаване на продажбата на алкохол около местата на гласуване, като забраната няма да важи за абитуриентите и заведенията, в които празнуват.
6 533 828 души ще имат възможност да упражнят правото си на глас на изборите за членове на Европейския парламент на 25 май. Изборният ден трябва да започне точно в 06:00 ч. на 25 май, като забавяне с един час може да има в случаите, когато в секционните избирателни комисии няма необходимия кворум.

10 големи и скъпи гафа

Откритието на френската държавна железопътна компания SNCF, че 2000 чисто нови влака са
прекалено широки за много от платформите на станциите, е срамно, но далеч не е първият гаф от такъв тип, когато малка грешка в измерването или изчисленията има сериозни последици.

Вината за френското фиаско беше хвърлена върху националния железопътен оператор RFF, но понякога просто няма с кого да се сподели отговорността. BBC предлага 10 други примера, когато малки грешки са стрували прекалено скъпо или дори са се оказвали фатални:

1. Климатичната орбитална станция Марс

Предвидена да лети в орбита около Марс като първия интерпланетарен сателит, станцията е загубена през 1999 г., защото се оказа, че екипът на NASA е използвал имперската измервателна система (тази, която се използва във Великобритания), докато подизпълнителят е използвал метричната (европейската). В резултат струващият 125 милиона долара сателит се приближил прекалено много до Марс, докато маневрирал да влезе в орбита около планетата, и се смята, че се е разрушил в атмосферата. Впоследствие разследването посочва като причина за катастрофата грешната прекалкулация от едната система в другата, извършена от наземен софтуерен екип.

2. Бойният кораб Vasa

През 1628 година тълпата в Швеция наблюдава как новият боен кораб Vasa се отправя на първото си плаване. Корабът потъва на по-малко от миля навътре в морето заедно с екипаж от 30 души. Корабът е бил оборудван с 64 бронзови оръдия и е бил смятан от мнозина за най-могъщия боен кораб в света. Експертите, които го изучават след изваждането му от водата през 1961 година, казват, че корабът е асиметричен – единият борд на Vasa бил по-тънък, докато старбордът бил по-дебел. Смята се, че една от причините за това е, че работниците може да са използвали различни измервателни системи. Археолозите открили 4 инструмента, като 2 от тях били калибрирани в шведски футове (12 инча), докато другите 2 били калибрирани в амстердамски футове, които са по 11 инча.

3. Самолетът на Air Canada

През 1983 г. полет на Air Canada свършва горивото над Гимли, Манитоба. Канада преминава към метричната система през 1970 и този самолет се смята за първият канадски, който използва метричните мерки. Уредът на борда, който показва количеството гориво в резервоара, не работел, така че екипът трябвало да разбере по друг начин колко гориво е поел самолетът при презареждането. Нещата се объркали, когато тръгнали да обръщат обем в тегло. Числата били верни, но единиците били грешни – объркали паунди гориво с килограми. В резултат се оказало, че самолетът има наполовина толкова, колкото екипажът смятал. За щастие пилотът успял да приземи самолета безопасно на пистата в Гимли, откъде идва и прозвището му Gimli Glider.

4. Космическият телескоп Хъбъл

Телескопът е известен с красивите космически снимки и се смята за огромен успех на NASA. Стартът му обаче съвсем не беше лесен. Първите снимки на телескопа бяха прекалено неясни, защото главното му огледало било прекалено плоско. Всъщност не чак прекалено - оказало се, че става дума само за 2,2 микрона, или около 1/50 от дебелината на човешки косъм. Това било обаче достатъчно да постави проекта в опасност. За щастие, учените успяват да разрешат проблема през 1993 г.

5. Big Ben в Лондон


Камбаната на Big Ben в Лондон се спукала по време на тестове през 1857 година и била стопена за възстановяване. Новата камбана се задържала на позиция само три дни и отново се спукала. Според теорията клепалото е било прекалено тежко за тази сплав на камбаната (седем части калай към 22 части мед). Материалът е бил критикуван като неособено устойчив. Но втората камбана не е била подменяна и все още е спукана. Само е леко завъртяна с 45 градуса. Клепалото обаче е подменено с по-леко.
6. Моделът на Стоунхендж

През 1984 г. в пародийния документален филм This is spinal tap членовете на фиктивна рок група поръчват модел на Стоунхендж за тяхна сценична изява. Поръчката обаче, написана на салфетка погрешно, се отнася до 18 инча височина вместо 18 фута. Любопитно и вероятно случайно британската рокгрупа Black Sabbath преживява същия проблем, но наопаки. По време на турнето им Born Again през 1983 тяхната реплика на Стоунхендж е прекалено голяма и постоянно им се пречка на сцената, да не говорим, че прекалено малък брой камъни изобщо се побрали на нея. Една от версиите е, че имало объркване на метри и футове.

7. Мостът Лауфенбург

Какво е морско равнище? То варира за различните страни, така че на различни места се използват различни маркери. „Например Великобритания е премерила височината така, както тя се съотнася с морското равнище в Корнуол, докато Франция отмерва спрямо нивото в Марсилия“, казва д-р Уудуорт от океанографския център в Ливърпул. Германия мери спрямо Северно море, докато Швейцария, подобно на Франция, отмерва надморското ниво спрямо Средиземно море. Това довело до проблем в Лауфенбург, град на границата между Германия и Швейцария. Когато през 2003 г. двете половини на моста се приближили една към друга, се оказало, че не са на еднаква височина спрямо базовото морско равнище. Едната половина била 54 см по-висока от другата. Строителите били наясно, че има 27-сантиметрова разлика между двете базови морски равнища, но тя някак си се била удвоила, вместо да бъде изравнена. Германската страна трябвало да бъде снижена, преди мостът да бъде завършен.
8. Диетата на Скот

Полярният изследовател Робърт Фалкън Скот направил фатална грешка за количеството храна, необходима на неговите мъже в експедицията към Южния полюс през 1910 – 1912 година. На мъжете им били давани порции с по 4500 калории на ден, което е недостатъчно при теглене на шейни и особено при високи надморски височини. Според д-р Майк Страуд, полярен ветеран и експерт в храненето, мъжете на Скот са получавали с по 3000 калории на ден по-малко от необходимото. Те щели да свалят по 25 килограма телесно тегло, докато стигнат крайната точка на експедицията и тръгнат по обратния път. В наши дни се предполага, че Скот и неговите спътници по пътя към Полюса са измрели от глад.

9. Трасето по биатлон в Сочи

Ден преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи се оказа, че трасето по биатлон, което трябва да е 2,5 км, е с 40 метра по-късо. Това означава, че състезателите на 7,5 км ще изминават по-малко от 7,4 км, докато тези на 12,5 км реално ще покриват по 12,3. Организаторите успяха да поправят грешката в последния момент. Да се удължи писта по биатлон със сигурност е по-лесно, отколкото плувен басейн. Често пъти се е коментирало, че 50-метрови плувни басейни в Лондон и Лийдс са били с по няколко сантиметра по-къси, тъй като дизайнерите не се събразявали с дебелината на плочките. Тези истории в повечето случаи се оказват градски легенди. Подобен репортаж за олимпийския басейн в Портсмут се оказа, че не е верен.

10. Мостът на хилядолетието в Лондон (The Millennium Bridge)

За да отбележи старта на новото хилядолетие, Лондон се сдоби с нов пешеходен мост през 2000 г., който свързва Галерията за модерно изкуство Tate Modern на южния бряг на Темза с катедралата „Св. Пол“ на северния. Който е минавал по моста, е забелязал, че конструкцията се люлее обезпокоително. Една от трудностите при конструиране на пешеходен мост е т.нар. ефект на синхронизираните стъпки. Когато мостът започне да се люлее, хората синхронизират стъпките си с движенията на моста, като по този начин засилват люлеенето. В този случай дизайнерите бяха предвидили вертикалното полюляване, предизвикано от синхронизирането на крачките, но не бяха предвидили хоризонталното поклащане. Следващата година се наложи да бъдат инсталирани амортисьори, като шоковите абсорбери на автомобилите, за да се намали клатенето. Мостът е отворен отново през 2002 г.

24 май - Ден на буквите


А Б В Г Д Е Ж З И Й К Л М Н О П Р С Т У Ф Х Ц Ч Ш Щ Ъ Ь Ю Я- Честит празник!

Днес е Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост. Денят се
отбелязва като църковен празник още през 11 в. Като ден на просветата празникът се чества за първи път в град Пловдив през 1851 г., когато в епархийското училище „Св. Св. Кирил и Методий” по инициатива на Найден Геров се организира празник и ученическо шествие.

Светите братя Кирил и Методий са родени в град Солун. През 855 г. те създават  глаголицата- славянската азбука. От 862 г. те се заели да популяризират християнството на славянски език. Солунските братя имали много последователи, които продължили просветителското им дело. Сред тях са Климент, Сава, Горазд, Ангеларий и Наум.

След въвеждането на Григорианския календар през 1916 г. празникът се чества на 24 май по официалния държавен календар, а по църковния литургичен календар този ден е на датата 11 май.

Празникът на Кирил и Методий се отбелязва през Възраждането и сред българските  имигранти в Румъния  и Русия, сред българските студенти в чужбина, сред българите, заточени в Диарбекир.

През 1856 г. Йоаким Груев  предлага денят на Кирил и Методий да бъде отбелязван като празник на българските ученици.

През 1892 г. е написан химнът на Деня на българската просвета и култура. Автор на текста на „Върви, народе възродени” е Стоян Михайловски, който го публикува за първи път в списание „Мисъл”. През 1901 г. композиторът Панайот Пипков открива стихотворението в учебник и решава да напише музика по него. Химнът включва 14 куплета, от които днес се изпълняват най-често първите шест. Стихотворението е преведено на 21 езика.

За официален празник на България 24 май е обявен с решение на Деветото Народно събрание на 30 март 1990 г.

24 май като празник на славянската писменост и на светите братя Кирил и Методий се отбелязва и в Русия. Той там се чества за първи път през 1986 г. по инициатива на мурманския писател Виталий Маслов. В Мурманск е най-северната точка, където има паметник на Св. Св. Кирил и Методий.

Братята са канонизирани като светци за превода и популяризирането на Библията на старославянски език (придобил популярност в неговата руска редакция като църковно-славянски език, черковно-славянски език) и разпространяване на християнството сред славяните. Обявени са от папата за покровители на Европа. Православната църква ги почита и като едни от светите Седмочисленици.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Телефонът звъни рано сутринта. Съпругът го вдига, слуша малко и отговаря сърдито:
- Откъде да знам, да не съм метеоролог!
Жена му го пита:
- Кой беше?
- Някакъв глупак. Питаше дали хоризонтът е чист.
***

Пеперудките в стомаха ги давя с уиски, а те, мамка им, мутират в крокодили.

***

"Човек се учи докато е жив! После от него се учат студентите по медицина!"
***

Само в българския език "дреме ми" и "не ми дреме" може да означава едно и също...
***

Студент влиза в женското общежитие. Портиерът го пита:
- При коя отивате?
- А вие коя ще ми препоръчате?
***
Спомнете си филма "Петия елемент" – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Спомнете си филма "Армагедон" – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Спомнете си филма "Смъртоносно влияние" – към Земята лети астероид, а президентът е негър.
Обама е президент. Въпросът е: Какво, по дяволите, лети към Земята?
***

Багер при маневриране закача последен модел Мерцедес.
От мерцедеса изскача бясна мутра и рязко отваря вратата на багера. Вътре – як бабанка, едвам се събира в кабината.
Багериста:
- Кво искаш бе?
- Аз, такова, ами… трябва ми ключ 19.
- Нямам. Аз до 27 ги завивам с пръсти.

Всяка сутрин нови вицове

петък, 23 май 2014 г.

Депутат! Депутат! То е чудо занаят!

Да ви припомня днес стихотворението "Депутат" на Тома Измирлиев, че утре е забранено, а
вдругиден ще е късно...

ДЕПУТАТ
Тома Измирлиев

Депутат! Депутат!
То е чудо занаят! –
Спиш и дремеш си рахат,
а омръзне ли ти, брат,
станеш – взимаш важна поза,
понапсуваш този-онзи
и си дремнеш пак благат,
верен на дълга си свят…

Депутат! Депутат!
Мил и сладък занаят –
чест, пари, имунитет,
в трена – без пари билет,
а на всичко туй отгоре,
щом от скука се умориш,
хайде, братко, във Париж
на държавен гръб вървиш…

Депутат! Депутат!
Щом закъсаш, мили брат,
сам приготвиш си проект
с някой подпис за ефект,
а след тоя жест велик
гюндулукът ти за миг
ето го увеличен
с двеста левчета на ден!

Депутат! Депутат!
Туй е божа благодат!
Без усилия и мъка
сам нареждаш си айлъка!
Не ти трябват мини златни,
нито сделки неприятни –
цялата хазна пред теб
чака като топъл хлеб!

„Утро”, №5809, 27.ХІІ.1928 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-344!

Борисов: Станишев рови мините, купувайки гласове

Като най-голям скандал на предизборната кампания преди евровота Лидерът на ГЕРБ Бойко
Борисов определи изказването на Станишев, че ще изрине земята, но ще спечели изборите. "Сега рови мините, купувайки гласове", обяви пред bTV Борисов.

Коментарът е по повод репортаж на Нова телевизия, в които със скрита е заснето събрание в мини Бобов дол, на което шефът на мината инструктира работниците да гласуват за "Коалиция за България" и им обяснява, че вече им е платил аванс от 150 лв. за услугата.

Затова Станишев не иска да се явява на дебати, защото как ще коментира това, обяви още Борисов.

Той призова прокуратурата да се произнесе по този случай следващите два дни.

По думите му парите са платени от собствениците на мините и освен в Бобов дол, същото се прави в ТЕЦ-Русе по линията на т. нар. "реиндустриализация".

Защо се съсредоточиха - точно "Химко" - Враца да възстановят? За да услужат на собственика. Защо взеха 20 милиона заеми, за да изплатят за заплати на миньорите? Само, за да изкарат. 25-ти за тях е сакралната дата - с един глас, ако могат да ни бият, да ни бият, и след това - каквото ще да става", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Правителството ще падне, аз пак ще стана премиер

Прогнозата на лидера на ГЕРБ е, че при гласуването на внесения от партията му вот на недоверие правителството ще падне. Той подкрепи това твърдение с факта, че днес само 19 депутатите от БСП, ДПС и "Атака" са влезли в пленарна зала да подкрепят Пламен Орешарски.

На днешното извънредно заседание на парламента трябваше да има дебат по вота на недоверие срещу енергийната политика на правителството, но той се провали заради липса на кворум.

"Три месеца им се молим да ни дадат финансово-счетоводните отчети на НЕК и БЕХ. Защо ще ги дадат юли месец, на 31 май всички фирми са задължени да си приключат отчета", попита Борисов.

Той призна, че при управлението на ГЕРБ НЕК е натрупала дълг от 600 хил. лв., но тави било, защото трябвало да плати за "Белене" и "Цанков камък". По думите му при правителството на Орешарски само за няколко месеца НЕК е натрупал 600 хил. лв. дълг.

На въпрос дали отново ще стане премиер Борисов обяви, че "не вижда как ще мине без това" и предупреди, че това ще налага финансова дисциплина тим "Дянков".

"Сега като пътувам из градовете още откриват наши обекти, още се строи. И съм радостен, че толкова много неща сме направили в България и хората ги оценяват. Затова и площадите са пълни и на хората по час и половина давам автографи и си ги пускам във Facebook и в моето сайтче", обяви лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че продължава да живее "сам като куче".

Не съм бил Георгиев, това са измишльотини

По повод поведението на депутата от ГЕРБ Даниел Георгиев, който тази седмица ту напускаше ГЕРБ, ту се връщаше, Борисов призна, че не познава добре всички свои депутати.

Твърдението на Николай Бареков, че Борисов и Цветан Цветанов са били Георгиев, за да се върне в партията той определи като "измишльотини".

"Как ще го бием като ние бяхме в Бургас и Ямбол. Как ще го бием. Той ми се обади от Бургас, че минал случайно оттам, че винаги е с ГЕРБ, винаги е с мен и аз не знаех, че той е бил на това мероприятие на "България без цензура". Подарих им го", коментира Борисов.

Той защити Цветан Цветанов относно поисканата от прокуратурата 5-годишна ефективна присъда за присвоени 50 000 лв. от бюджета на МВР.

Считам, че надали съдът ще потвърди присъдата на Цветанов. Считам, че формулировката придобил или облагодетелствал не е правилна, защото е ясно, че тези пари ги е получил служителят в Търново, не ги е взел Цветанов, обяви лидерът на ГЕРБ.

Според него Цветанов искрено се е извинил на съда. "Убеден съм, че сега Цветанов си дава за всички глупости, които е сътворил", каза в заключение Борисов.

На тази дата: 23 май 1934 г. са застреляни Бони и Клайд

На 23 май 1934 г. при засада са убити прочутите престъпници Бони Паркър (23 г.) и Клайд
Бароу (25 г.). По автомобила „Форд”, с който те пътуват, са пуснати 167 куршума, 100 от които улучват телата им. Патологоанатомите се отказват да балсамират телата им, тъй като надробената им плът буквално изтича през куршумените рани.
Двамата най-известни крадци вилнеят по време на Голямата депресия. От 1932 до 1934 г. те оставят кървави следи в югозападните щати на Америка: извършват 13 убийства, многобройни отвличания, обири на банки, магазини и бензиностанции, крадат коли, стрелят се с полицаи за развлечение.

Докато новосъздаденото ФБР и щатските полиции ги преследват, а вестниците обширно разказват за подвизите им, те се превръщат в култови личности. Имената им се превръщат в нарицателно за влюбена криминална двойка. Без тяхното участие престъпният свят нямаше да е същият.

Малко биографични данни

Главни герои

Клайд Бъроу е класически маргинал, израсъл от тинята на обществото, не обременен с излишен мозък. Той е пети син на селяндур от затънтен край. Още преди на 23 г. да срещне Бони, попада пет пъти в затвора. Първото си убийство извършва зад решетките, отхвърляйки настойчивите подканяния на съкилийника си да стане хомосексуалист.

Неговите съвременници твърдят, че за времето в затвора той „се превръща от ученик в гърмяща змия”. След последното освобождаване заедно с приятели се занимават с дребни грабежи на бензиностанции и хранителни магазини.

Бони Паркър става мозъчен център на бандата и уговаря компанията от безделници да премине от дребни кражби към истински бурен живот. Преди да срещне Клайд, 21-годишната Бони е отличничка в училище, сервитьорка в кафене и дори да се омъжва. Тя изоставя съпруга си и остава формално омъжена до смъртта си, но това не смущава новия й спътник в живота. Съдейки по ранните й записки в дневника й, тя е изтънчена натура, остро изживяваща своята самота и страдаща от провинциалния живот.

В книгата си "Семейната история на Бони и Клайд" сестрата на Клайд Мери Бъроу пише: "Бони никога не е стреляла. Тя просто следваше брат ми, където и да отидеше той."

В показанията на другите членове на престъпната организация У. Д. Джоунс и Ралф Фултс също се казва, че "Бони никога не е стреляла с пушка". Въпреки това присъствието на жена в слуховете за кражбите си е къде-къде по-пикантно.

Други участници в бандата

Реймънд Хамилтън е приятел на Бони. Отначало именно той и Клайд се занимават с „мокри дела” и то ако им се съпротивляват. (Самата Бони хваща оръжие едва след неговия арест.) Осъден е на 264 г. затвор, тъй като в пияно състояние застрелва шериф и неговите помощници.

Уилям Джонс е 17-годишно „момче за всичко”. Ролята му в шайката не е добре изяснена. Отнася куршум в главата при опит да отвлече от пътя полицейска кола, но оживява.

Айвън Бъроу е брат на Клайд. Присъединява се към бандата, докато тя почива след бягство. Допринася не по-малко от брат си в разнообразяване на скучния живот на американците, в частност на банкерите и на щастливите притежатели на хубави автомобили.

Бланш е неуравновесена и дори полусмахната, жена е на Айвън.

Краят на бандата

През 1933 г. след престрелка с полицията в поредното скривалище в град Джоплин, цялата банда побягва, като оставя част от арсенала си и фотографии на Бони и Клайд, разхвърляни из цялата къща.

Опасните улики са изоставени „случайно”, но прави впечатление, че те са изключително позьорски: Бони и Клайд в образа на дръзки главорези с огромни пушки, цигари, в модни дрешки и на фона на бързи коли.

Стиховете на Бони разказват за любов и очакване на скорошната смърт от полицейски куршуми. Всичко това е публикувано в пресата и популярността на двамата бандити се издига до небесата – те стават главни персонажи на светските хроники.

Това е времето, когато капиталистите изхвърлят на улицата милиони обикновени хора, бродещи в търсене на работа. Те се чувстват аутсайдери и мечтаят да въстанат против системата. Бони и Клайд въплъщават тази мечта в реалност и затова мнозина американци изразяват симпатии към влюбената бандитска двойка.

Тази любов към фотографията обаче им изиграва лоша шега: снимките попадат в пресата, цялата страна вижда образите им и за тях става все по-трудно да се укриват. Те водят полускитнически начин на живот: вместо ресторанти се задоволяват с пакети за бързо приготвяна храна, вместо хотели – огън в гората. Немити, болни, изтощени, озлобени... Никой обаче не знае тази страна от живота на бандата.

Полицаите решават да прекратят победното шествие на двамата психопати и техните съучастници, които се мислят за неуловими щастливци, а блюстителите на реда са тъпаци. От различни щати са набрани шестима рейнджъри-доброволци, които разработват план: 1. Да намерят познат бандит, който не одобрява постъпките на Бони и Клайд; 2. Чрез него да организират среща с „неуловимите”; 3. Да устроят засада по пътя им на придвижване; 4. ??????. 5. Да инкасират печалбата.

Безмозъчните бандити нямат достатъчен инстинкт за самосъхранение и мозък за предугаждане на интелигентни противници, затова смело влизат в клопката. На 23 май 1934 г. на излизане от малкото градче Гибслънд те са надупчени като решето и заплащат за прегрешенията с живота си.

На това място от полицията от окръг Биенвил, Северозападна Луизиана, е издигнат голям камък в памет на събитието, директно уточняващ, че бандитите са „убити от блюстители на закона”.

Интересни факти

•             В началото на 30-те години полицията няма пълномощия да действа извън територията на своя щат, което обстоятелство работи в интерес на престъпниците. Тогава е създадено новото ведомство ФБР, чиито пълномощия са сравними с шерифските, но се разпространяват във всички щати.

•             В началото на 1934 г. автомобилният магнат Хенри Форд получава писмо, в което самият Клайд, изразявайки възхищение от неговите машини, обещава отсега нататък да краде само Фордове. Той изпълнява обещанието си и дори с Бони са убити именно във „Форд”, което служи за страхотна реклама на фирмата.

•             Смъртта на Бони и Клайд е превърната в печелившо предприятие: за да се видят техните трупове трябва да се плати един долар, а желаещите се подреждат в дълга колона. Дори майката на Бони отива и срещу един долар, триейки сълзите си, тя оставя автограф върху книжката със стихове на дъщеря си.

•             Пушката, с която Бони се цели в Клайд на знаменитата фотография, е продадена на търг за $210 000.

•             В психологията съществува понятието „Синдром на Бони и Клайд” (хибристофилия), означаващо сексуално влечение към престъпници. То се изразява, когато единият партньор краде и убива, а после стои в затвора.

•             Световната слава на двойката бандити се дължи на холивудски сценаристи, прочели за тях в книгата на Джон Толанд „Дните на Дилинджър”. Заснетият през 1967 г. филм по техния сценарий, гледан от 2,5 милиона души, получава множество награди. Тогавашните хипита виждат в Бони и Клайд еталонни борци със системата.

•             В Дома-музей в град Джоплин се намира основната колекция от фотографии, оставени при стремителното бягство. Обстановката е приближена към момента на заселване на бандата.

•             Музеят „Засада в Гибслънд” е най-големият и посещаван музей. Той се намира в кафенето, където бандитите са закусвали за последен път. В него е събрана голяма част от материалите от мястото на засадата и цялата информация по техния разстрел. Тук се намира и „фордът”, в който те са намерили смъртта си. Музеят се управлява от сина на Тед Хинтън - един от шестте рейнджъри, участващи в разстрела. След основаване на музея мястото, където е разположен, постепенно става същинският център на града.

•             Всяка година в Гибслънд в средата на май се провежда фестивал „Бони и Клайд”. На него актьори правят възстановка на банков обир от скандалния дует.

„Бай Ганьо прави избори“ през 2014 година

Дори и да не сте чели главата "Бай Ганьо прави избори" от книгата на Алеко Константинов,
то героите са ви познати. Използваните похвати в мини Бобов дол са тривиални—заплатите са платени по-рано, но с изричната уговорка коя партия в бюлетината трябва да бъде маркирана. Ако има победа на изборите, мините ще получат инвестиции и съответно повишаване и редовно изплащане на заплатите. Дори нормалния аванс от 100 лева бил повишен — вече ще е 150 лева. (Виж видео http://daniivanov.blogspot.com/2014/05/blog-post_1659.html)

Ето и "Бай Ганьо прави избори":

- Не ми дрънкайте много-много, аз ви казвам, че трябва да изберем правителствени! - извика бай Ганьо и удари силно по масата.

- А бе как ще изберем правителствени, откъде ще изкопаем избиратели? Ами че ти бе, бай Ганьо, нали си; уж либерал - осмели се да възрази Бочоолу.

- Кой ти каза, че съм либерал! - попита строго бай Ганьо.

- Как кой ми каза? Ами че не помниш ли колко консерватори си пердашил, колко си ги псувал, как да не си либерал? Не знаеш ли - ти сам каза, - че даже на Иречека си се хвалил, че си либерал? - възразяваше Бочоолу.

- Ей че си прост! - отговаря със снизходителна усмивка бай Ганьо. - Че какво, като съм казал на Иречека, дума дупка прави ли! А бе, ахмако, че аз, един Иречек ако не метна, кого ще метна?.....

- Управителят ли? С нашите, разбира се - съобщава бай Ганьо, - и околийският е с нашите. Постоянната комисия не е законна, ама кой ще му дири законност, тя е наша. Бюрото е наше. Градският съвет е наш. Кметът малко шава, ама ще му отрежем куйрука. Общинските съвети по селата не са утвърдени нарочно, разбирате ли? Ако бъдат с нас - ще ги утвърдим, ако не - на дяволите. Пак ти казвам - колкото за управителя, нямай грижа, той е наш.

- Ами хамалите? - любопитствува Бочоолу.

 - И хамалите са наши, и циганите, и Данко Харсъзина е наш...

- Ами че той нали беше затворен за кражба? - учудва се Бочоолу.

- Е-хе, ти патки пасеш. Пуснахме го ний него. Нали той ни спечели хамалите. Отишъл при тях онзи ден, събрал ги, че като им скръцнал със зъби, те замръзнали по местата си, като им изръмжал: "Зъбите ви ще разкъртя, ако не изберете бай Ганя!" - и хамалите кандисали. Пазарил ги Данко по два лева на човек и срещу изборите цяла нощ ядене-пиене.

- Страшен хайдучага, брей!

- И за колко мислиш! За 50 лева. Ходил при онези да иска 100 лева, те го изпъдили, нахокали го. Ще го видиш сега в неделя - кокалите им ще смаже! - казва самодоволно бай Ганьо.

- Бочоолу, я иди повикай Гуня Адвокатина да дойде тука да ни напише едно възвание...

ЦИК не видя купуване на гласове в Бобов дол! Вижте скритата камера

Централната избирателна комисия (ЦИК) не видя вероятно купуване на гласове на миньорите
в Бобов дол, заснето от скрита камера на Нова тв.
В репортажа се показва как миньори от Бобов дол получават инструктаж за кого да гласуват. Споменаването на номера на политформацията, за която трябва да пуснат бюлетина, е скрито от медиата.
Припомням, че огромен скандал предизвика разследване на Нова телевизия, в което се разкрива как шефове притискат подчинените си служители от минен комплекс в Бобов дол да се включат в организирана мрежа, чрез която се купуват гласове за БСП.

Използваните похвати, са тривиални—заплатите са платени по-рано, но с изричната уговорка коя партия в бюлетината трябва да бъде маркирана. Ако има победа на изборите, мините ще получат инвестиции и съответно повишаване и редовно изплащане на заплатите. Дори нормалния аванс от 100 лева бил повишен — вече ще е 150 лева.
Всичко това е разказано от работещ в комплекс Бобов дол миньор. Той разкрива, че са отправяни и заплахи към тези, които отказват да се подчинят — очаква ги уволнение, а за изпълнителните, които ще агитират и родата да пусне гласа си за БСП, ще има и по – ранно пенсиониране.

Всичко се организира по списъци. Ръководителите на рудниците разпитват всеки човек, каква група може да осигури за изборите в подкрепа на БСП на 25 май. Ако някой не гласува го заплашва уволнение, разкрива един от миньорите, настоял да остане анонимен. Екип на Нова телевизия обаче успя да получи детайлна информация за схемата за закупуване на гласове и дори засне със скрита камера шокиращите пазарлъци и опити за манипулация на вота

ВИДЕО

Галъп: БСП побеждава при ниска активност, ГЕРБ - при висока

При ниска избирателна активност е по-вероятно БСП да победи на 25 май, а при по- висока -
ГЕРБ, прогнозират от "Галъп".

ДПС твърдо ще е на 3-о място с около 400 хил. гласа. След него е "България без цензура" с очакван резултат над 200 хил. гласа. Тези са четирите формации, които ще преминат бариерата, ако тенденциите се запазят. Тя ще е около 150 хил. гласа, но зависи от активността и може да варира. Шансове имат АБВ и Реформаторският блок, но при сериозна мобилизация. Засега техни са по около и над 100 хил. гласа. Влизане на "Атака" и НФСБ би било изненада. Очакваните гласове за двете партии са по около и под 100 хиляди.

Разпределението на мандатите е: по 5 или 6 за БСП и за ГЕРБ, 3 или 4 за ДПС, 1 или 2 за ББЦ, по 0 или 1 за АБВ и РБ.

Очаква се на 25 май да гласуват около 2,5 млн., което е между 35 и 40% спрямо списъчния състав на имащите право на глас.

Вицове, май 2014г.

СмЕх

Бареков обяви, че за него ще гласуват два милиона. Не разбрах само евро или долари?!?
***

- Днес ще имаме контролно.
- А калкулатори ще можели да ползваме?
- Да.
- А транспортири?
- Също може...Така, пишете тема на контролното: "История на България през 11 век."
***

- Тате, ти някога в училище влюбвал ли си се в учителката?
- Разбира се, че съм се влюбвал.
- И какво стана?
- Ми нищо. Майка ти разбра и те премести в друго училище.
***

Бележка в асансьора:
"Скъпи съседи,нашия блок е на 25 години,асансьора също и няма как,като е толкова стар модел,в него да има тоалетна.Така че,бъдете така добри и се стискайте докато се приберете в къщи!....."
***

Модерна поговорка:
По-добре сутрин да търсиш в Google Earth къде си пил снощи, отколкото да гледаш в YouTube как...
***

В салон за красота:
- Ще искам маникюр като на Бритни Спиърс, прическа като на Анджелина Джоли, педикюр като на Наоми Кембъл...
- А лицето като на Жерар Депардийо ли да го оставим?
***

- Скъпи, какво правиш в момента?
- Ами в леглото съм вече, заспивам. А ти?
- В бара съм, зад теб. Гледам как се въртиш и не можеш да заспиш.

Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 22 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-343!

Другари, гласувайте за № 6. № 5 се оказа човек на Ковачки

В четвъртък сутринта жители на столичния квартал "Мусагеница" са получили в пощенските
си кутии листовка със следното послание: „Другари, гласувайте за номер 6. Номер 5 се оказа човек на Ковачки“.

Листовката се разпространява в пликове, брандирани с логото на Уникредит банк, откъдето заявиха, че нямат никаква идея как това се е случило.

Става дума за листата на „Коалиция за България“: в нея на пето място е Достена Лаверн, а на шесто - Светлина Йолчева от партия "Български социалдемократи", коалиционен партньор на БСП в парламента и в евровота.

Изключиха от ГЕРБ „Булката беглец“

Най-актуалният депутат през последните дни Даниел Георгиев бе изключен от ГЕРБ.
Изпълнителната комисия на ГЕРБ изключи Даниел Георгиев от партията и го призова да напусне поста си като народен предствител. Мотивът е некоректното поведение на Георгиев в последните дни, през които той (почти) се присъедини към „България без цензура”.

Италианския премиер Матео Ренци върза тенекия на Пламен Орешарски

Италианския премиер Матео Ренци отмени срещата си с министър-председателя Пламен
Орешарски, насрочена за четвъртък, 22 май, в 11.00 часа. За това решение българската страна е била осведомена в 20.00 часа снощи, съобщава Би Ти Ви.

Причина за отмяната на визитата не е посочена.

В отговор на Ренци Орешарски е отменил посещението си в Рим, а вместо него България ще се представлява от вицепремиера Даниела Бобева, съобщиха от правителствената пресслужба.

По програма Ренци и Орешарски трябваше да обсъдят актуални европейски въпроси, санкциите към Русия, както и да изразят обща подкрепа към социалистическите лидери няколко дни преди евровота в неделя.

Първоначално програмата на Орешарски предвиждаше той да замине за Рим на 22 май и да остане там три дни, за да може да съчетае срещата с Ренци с аудиенция при папа Франциск за Деня на славянската писменост и култура.

В периода 24-26 май обаче папата ще бъде в Йерусалим за среща с Вселенския патриарх Вартоломей. По тази причина програмата на българския премиер беше подготвена така, че той да пътува два пъти до Рим - на 22 и 28 май, за по един ден.

"Ънжей май харт" на Джо Кокър

Текст на песен, написан в ученическа тетрадка, се превърна в истински хит във "Фейсбук".

По всичко изглежда, че някой се е опитал да научи една от най-известните песни на Джо Кокър - Unchain My Heart.

Бойко Борисов: Най-добре е Даниел Георгиев да напусне парламента! Видео

"Що се касае за нашия депутат, иска ми се да не бъда много краен. ГЕРБ е кауза, в ГЕРБ се
идва, ако имаш кауза. Tой няколко пъти ми се обади, след като говорих с баща му. След като излязоха и дадоха пресконференция с ръководството на парламентарната група. Мисля, че са наивни и детски обясненията, че минава покрай Бургас и там отишъл да се качи на сцената."

Това кoментира в Хасково лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов за депутата Даниел Георгиев.

 „Ние бяхме в Бургас преди два дни и той не дойде да се качи на сцената. Ако си в ГЕРБ - трябва да си в ГЕРБ, ако не си по-добре отиди там, където имаш интереси, не искам да коментирам какви биха му били мотивите да бъде там.

Това шикалкавене уронва престижа на ГЕРБ, на мен ми е изключително обидно, на мен такива хора не ми трябват в ГЕРБ”, заяви още лидерът на ГЕРБ.

„Много рано тройната коалиция се разклати и не можах да очистя партията докрай от подобни хора. За това с радост, който иска да го вземе - да го вземе. Ако има грам истина в думите му, че той е член на ГЕРБ, че е в ГЕРБ, най-правилното и морално, от негова страна в този момент, след като натвори всички тези глупости, е да си подаде молбата и да напусне парламента. Въобще не искам да коментирам какви биха му били мотивите да е там”, допълни Бойко Борисов.

ВИДЕО

Вицове, май 2014г

СмЕх

Баща на петокласник звъни на друг:
- Пешо, написа ли домашното на сина си по математика?
- Написах го.
- Дай да го препиша.
***

Двама приятели седят в кварталната кръчма и единият се тюхка:
- Ох, братле, остаряваме!
- Защо, бе?
- Ами снощи с жена ми си пуснахме да гледаме порно.... Много ни харесаха дизайнът на спалнята, цветът на плочките в банята и масата в кухнята.
***

Решили французите и англичаните да копаят тунел под Ла Манша.Поканили консултанти:американци, японци и българи.
Американците:
- Ще копаем две години от двете страни, гарантираме точност на среща на двата тунела 5 метра.
Японците:
- Изкопните работи ще отнемат месец, гарантираме точност 20 см
От България:
- Ще копаем две седмици. Точност не гарантираме, .....в краен случай ще има два тунела.
***

- Мило,помниш ли сутринта как доволно подскачах с викове "Най-после си намерих ключовете!"?
- Да, и?
- А не видя ли, къде после ги сложих
***

- Ти вече не ме обичаш! Преди всеки ден ми носеше цветя...
- Глупости! Обичам те безумно! Просто вече не живея до гробищата.
***

Днешните деца на тригодишна възраст вече могат да отключват айфон и да пускат на него любимите си приложения. А какво правех аз на тяхната възраст?... Ядях пясък.
***

Всяка сутрин нови вицове

сряда, 21 май 2014 г.

Хакнаха eBay, сменяйте паролите

Хакери удариха онлайн магазина eBay, като от компанията обявиха, че не са пострадали
финансовите данни на потребителите, съобщи "Блумбърг".

От eBay днес започнаха да разпращат съобщения до своите клиенти, в които ги съветват да променят паролите за акуната си в сайта.

Пострадали са паролите, но те са били под формата на криптирана информация. Смяната е само превантивна мярка.

Хакерската атака е била разкрита от eBay преди две седмици, но е била извършена в края на февруари.

Освен паролите засегнатите данни са адресът, името, имейлът и датата на раждане.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-342!

Центърът на Варна е като лунен пейзаж! Кметът недоволства от избора си на изпълнители

Кметът на Варна Иван Портних разпространи във Фейсбук доста странно съобщение:
"Не ми се иска да мисля, че това е добре планиран саботаж, защото няма кой да ме убеди, че изпълнител, с претенции да реализира европейски проект, не може да направи качествено 300 метра паважна настилка. В момента сме отворили едва зона от 300 м., сами виждате колко време мина, а тя не може да бъде покрита! Наложи се лично да се намеся, за да бъдат сменени бригадите. Това не е приемливо за мен, заради детето ми и заради всички нас, които живеем с мечтата центъра на Варна да е подобаващ на Морската столица на България."

Достатъчно е г-н Портних да погледне сроковете в договора за ремонт, за да разбере, че Варна ще посрещне туристите си като строителен обект.

"Капитал" за Бареков, Космоса и медиите

"Бареков: България трябва отново да стане космическа сила. Ванга казала на лидера на ББЦ,
че България ще направи голямо откритие в Космоса". С това заглавие вчера разпространихме фалшиво прессъобщение от името на пресцентъра на "България без цензура". Това съобщение вчера разпространи "Каптил" и вижте какво стана:

Публикувам цялата статия на "Капитал":

"Честно, не мислехме, че ще последва нещо. Решихме да го направим, за да тестваме абсурдната система за публикуване на платени предизборни дописки в новинарските медии. Интересно ни беше дали наистина всяка изпратена глупост се публикува.

Разбрахме. Да, всяка, дори и да е чудовищна глупост, се публикува дори с правописните грешки, с които е изпратена.

Във фалшивото прессъобщение написахме, че призивът на Бареков България да си върне някогашната слава на една от най-напредналите в космическо отношение държави е направен по време на негово посещение в музея на авиацията и космонавтиката. Такъв няма. Сложихме в устата на Бареков цитат, че след Тодор Живков никой български държавник не е гледал към Космоса, защото са били заети да гледат собствените си джобове. Обещахме от името на "България без цензура", че евродепутатите на партията ще работят в Брюксел за обща европейска космическа програма. Принципно такава има. Не се сдържахме да прибавим и цитат от Бареков, в който той призовава Путин и Обама да не пренасят противопоставянето си заради Украйна в Космоса.

За бъде кичът пълен решихме да включим и Ванга. Представихме си как Бареков споделя развълнувано личния си спомен от измислено посещение при феномена от Рупите, при което Ванга му казва: "България пак ке я биде в Космоса". За да е по-автентично се позовахме и на Нешка Робева - все пак тя е виден представител на психо пост-соца, а и нещо като жрица в култа към петричката пророчица.

Накрая редактирахме всичко, за да звучи малко просташки, защото все пак пак трябваше да изглежда автентично. Пак с цел да изглежда убедително, в началото на измисленото съобщение сложихме и бележка: "Колеги, новината е за бързо разпространение, благодаря за разбирането".

"Колегите" разбраха. Най-чевръсти бяха в бяха blitz.bg. Tам "новината" се появи едно към едно, без никаква редакция, с изпратеното заглавие, подзаглавие и правописни грешки (които в интерес на истината не бяха нарочни). Пресъобщението беше изпратено в 16:35, а blitz го публикува в 17:06.

Под публикацията се заформи и интересна дискусия. Както знаете за Бареков работят не само медии, но и тролове - платени коментатори. Те веднага започнаха да се съгласяват. "Така си е, едно време бяхме сред водещите сили в космонавтиката , а и в направата на оръжия. После като се дотътриха американците, и взеха всички разработки. Спряхме да развиваме каквото и да било!", веднага потвърди един от тях. "Хората по света се развиват в космическо отношение. Ние дремем. Дори се намират "зевзеци" , а за мен просто кретени, да се подиграват на разработките в БАН. Хората там и без пари се пробват да ни поставят пак на картата на големите космически сили!", подкрепи го друг. "Показател за развита икономика е присъствието на дадена нация в Космоса", включи се и трети.

Срещу човека, който дръзна да напише, че хората нямат какво да ядат, а Бареков говори за Космоса, веднага скочи друг трол: "Абе ей, кретен... ти виждаш ли къде го е казал това? Да им говори в музея за ядене и пиене като Борисов ли искаш?". Подкрепа по фланга веднага му дава негов колега: "Много сте нефелни начи. Едни държави като ПАКИСТАН и ИНДИЯ имат космически програми. А ти да не мислиш, че там имат какво да ядат всички? Едното няма нищо общо с другото!!!!"

Четири минути след blitz, прессъобщението беше публикувано и в pik.bg. Там творческо допълнение беше единствено заглавието: "Бареков: Зова Обама и Путин да не се боричкат в Космоса! Ванга каза, че пак ще имаме космонавт". Под текста в защита на Бареков се включват същите коментатори. "Когато Ванга каже нещо, то става факт. Това е всепризнат феномен! Няма какво да се коментира!", казва единият трол. "България трябва да стане отново сила в много отрасли!", подкрепя го друг.

После фалшивото прессъобщение излезе и във focus-news.net. По същото време и в bgnes. Появи се и в dnes.bg. В края на деня беше отразено, макар и с много лека ирония в mediapool.bg.

В края на деня от пресцентъра на "България без цензура" разбраха какво става, започнаха да прозвъняват редакциите, публикували фалшивото прессъобщение и да обясняват, че Бареков не е казвал нищо подобно. Публикуваха и официално опровержение: "Информацията в това съобщение е плод на нечия не особено креативна фантазия и няма никакъв допир с истината. Очевидно това е незрял опит за всяване на смут, зад който стоят самозванци, които се опитват да навредят на авторитета на "България без цензура."

Като пропуснем без коментар обвинението за "плода" на "креативната фантазия", сме упълномощени да заявим, че не мислехме нищо лошо на авторитета на "България без цензура". Едва ли това може да му навреди по какъвто и да е начин. Даже в офиса на "Капитал" се чуха гласове дали не правим услуга на така наречения авторитет - все пак хората, които се връзват на обещанията за връщане на казармата и премрежват очи по Тодор Живков, сто процента ще кълват и на Космос.

Безумното в този експеримент е друго - реакцията на медиите. Как на един човек оттам не му стана съмнително поне едно нещо - че няма музей на авиацията и космонавтиката, че в същия ден в същите медии са публикувани изказвания на Бареков от Бургас, че Ванга е починала, когато бившият тв-водещ е бил доста млад… Как един човек не видя, че това, което чете е чудовищна глупост? И как оправдава за себе си публикуването на откровено безсмислени неща?

Накратко вече знаем какво разбират в (събирателно казано) "Пиц" и "Блик" под "Без цензура" - това е някакво право информационно черво, което публикува всичко, което му се изпрати. Резултатът е ясен, ясно е и как става, ясно и е каква е договорката. Единствено не можем да кажем колко точно струва.

Затова, като прочетохме първите публикации от прессъобщението ни в офиса на "Капитал" първо се заливахме от смях. После се замислихме какво означава всичко това. И остана неприятен послевкус. "


Принц Чарлз сравни Владимир Путин с Адолф Хитлер

Британският принц Чарлз сравни Владимир Путин с диктатора Адолф Хитлер, съобщава "Би
Би Си".

Изказването на Чарлз бе направено по време на негово посещение в канадски музей пред полякиня, дете на родители бежанци от Втората световна война.

Дискутирайки инвазията в Полша, Чарлз казал, че "Путин прави същото в момента".

"Разговорът бил личен и не е официално изявление на принца, няма да коментираме", заявиха от Бъкингамския дворец.

Чарлз е на тридневно посещение в Канада заедно със съпругата си Камила.

Принц Чарлз и Владимир Путин ще се срещнат на 6 юни във Франция по случай годишнината от десанта в Нормандия.

Депутатът Георгиев- вечер при Бареков, сутрин при Бойко

Снощи Николай Бареков обяви в Бургас, че Даниел Георгиев става част от „България без
цензура”.

Депутатът от ГЕРБ излезе на сцената в бургаската опера, ръкува се с Бареков и отново се върна в публиката.

Депутатът Даниел Георгиев окончателно избра „България без цензура“ пред ГЕРБ. Тази вечер бе развръзката на драмата с народния представител, който вчера обяви, че напуска парламентарната група на партията на Борисов, а после изненадващо и при съмнителни обстоятелства реши да остане в ГЕРБ - съобщават от пресцентъра на „България без цензура“.

Но сагата не приключва дотук

По- късно Георгиев заяви пред агенция "Фокус": "Аз категорично съм в политическа партия ГЕРБ. Тук съм на близо до Бургас и поради стеклите се обстоятелства в последните дни покрай мен, реших да мина през мероприятието на „България без цензура”. Малко се пресолиха нещата, като влязох в залата, за да уважа мероприятието – исках чисто дипломатически да си стиснем ръцете с Николай Бареков, както и да си пожелаем късмет".

Вицове, май 2014г

СмЕх

Решили баба и дядо да си припомнят старите времена и за да има повече страст, пили и двамата хапчета „Виагра“ за мъже и за жени. Да ама си объркали хапчетата.... и в крайна сметка бабата се одървила за цяла вечер, а на дядото му се отворили всички рани от войната.
***

Един фермер си купил млад петел и го пуснал на двора. Първата работа на петела била да намери стария петел и му казал:
-От днес нататък да не си посмял да барнеш кокошка.
-Не може ли да си ги поделим?
-Не може! Да не си барнал кокошка.
- Остави ми само оная дребничката, черничката.
-Не може!
- Хайде да се състезаваме, ако ме настигнеш до ъгъла на къщата и скочиш на гърба ми, всички са твои. Ако не успееш, черната е моя - казал стария и хукнал. Младия хукнал да го гони и аха, аха да скочи на гърба му, се чул изстрел.
Фермерът продухал цевта на пушката си и казал на жена си:
- Бах мааму, жена, трети петел купувам, и третия пе*ераст излезе.
***

Уважаеми родители, учете децата си да ядат с лявата ръка. Един ден когато пораснат и седнат пред компютъра ще ви бъдат безкрайно благодарни...
***

Деца, как вика котето?
-Мяуу...
-Как вика кучето?
- Бау,Бау...
-Как вика кончето?
-СЪБИРАААААМ.... СТАРИИИИ.... ПЕЕЧКИИИИ.... ПЕРАЛНИИИИ... БОООЙЛЕРИ...
***
Нов прочит на класическата европейска приказка. Добрият юнак застава под прозореца на високата непристъпна кула и крещи:
- О, красива Рапунцел, пусни брадата си, за да се покатеря при теб!
***

Любов от пръв поглед, обикновено се случва някъде след втората бутилка.
***

Канибалска поговорка:
"Колкото повече ядеш, толкова по-самотен ставаш!"

Всяка сутрин нови вицове

вторник, 20 май 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден-341!

За 24 часа депутат напусна ГЕРБ, върна се и после пак напусна

Депутатът Даниел Георгиев  за по-малко от 24 часа напусна ГЕРБ, върна се и пак напусна.
Първоначално от ГЕРБ отрекоха информацията, но малко след 17 ч. вчера потвърдиха, че молбата на Георгиев за напускане на парламентарната група на партията е внесена в деловодството на парламента. На пресконференция днес в парламента Георгиев заяви: "Искам и оставам в партия ГЕРБ."
Преди минути обаче Георгиев се появи на предизборната среща на ръководството на ББЦ  в Бургас и обяви окончателното си решение да помага като експерт на „България без цензура“.