събота, 16 август 2014 г.

Глад и мизерия в Луганск и Донецк!

Условията за живот на хората в Донецк и Луганск се влошават, информираха местните власти.
Над 200 000 души в Луганск са без електричество и вода от две седмици. Цената на аналгина се е увеличила 10 пъти, надминавайки тази на хляба, съобщи РИА Новости, позовавайки се на местни медии. Много медикаменти вече не могат да се намерят в аптеките, нито в областната болница, където се откарват ранените. Според официалния сайт на градския съвет са поскъпнали не само лекарствата, но и храните. Цените са скочили с 30-50%, плодове изобщо няма, а за хляб се чака на опашки с часове.

Над 40 000 граждани на Донецк също са без електричество, посочва ДПА. Правителствата на Украйна и Русия изпратиха хуманитарни конвои за двете области.

Руският конвой от близо 280 камиона е блокиран на границата, но правителствата на двете страни все пак се договориха за доставките на помощта. Гранични служители днес са започнали проверка на стоките в конвоя, информира президентството на Украйна. Москва отхвърля твърденията, че конвоят пренася оръжия за сепаратистите и вчера е позволила достъп на журналисти до някои от камионите.

Скандали в БСП за листите, ето ги водачите

Лют скандал се е разразил сред членовете на червеното изпълнително бюро за първите места в кандидат-депутатските листи. Заседанието продължава и в момента, като за някои от областите все още няма яснота кои ще са водачи.

Ето имената на водачите които след пленума на БСП:
Втори изборен район – Бургаски (14 мандата) – Петър Кънев;
Трети изборен район – Варненски (15 мандата) – Ангел Найденов;
Четвърти изборен район – Великотърновски (8 мандата) – Марияна Бояджиева;
Пети изборен район – Видински (4 мандата) – Михаил Миков;
Шести изборен район – Врачански (6 мандата) – Георги Божинов;
Осми изборен район – Добрички (6 мандата) – Светла Бъчварова;
Девети изборен район – Кърджалийски (5 мандата) – Милко Багдасаров;
Десети изборен район – Кюстендилски (4 мандата) – Мая Манолова;
Единадесети изборен район – Ловешки (5 мандата) – Димитър Горов;
Дванадесети изборен район – Монтански (5 мандата) – Емил Райнов;
Тринадесети изборен район – Пазарджишки (9 мандата) – Янаки Стоилов;
Четиринадесети изборен район – Пернишки (4 мандата) – Валери Жаблянов;
Петнадесети изборен район – Плевенски (9 мандата) – Румен Гечев;
Шестнадесети изборен район – Пловдив – град (11 мандата) – Георги Търновалийски;
Седемнадесети изборен район – Пловдив област (11 мандата) – Димитър Дъбов;
Осемнадесети изборен район – Разградски (4 мандата) – Стоян Ненчев;
Деветнадесети изборен район – Русенски (8 мандата) – Христо Белоев;
Двадесети изборен район – Силистренски (4 мандата) – Антон Кутев;
Двадесет и първи изборен район – Сливенски (6 мандата) – Таско Ерменков;
Двадесет и втори изборен район – Смолянски (4 мандата) – Дора Янкова;
Двадесет и трети изборен район – София (16 мандата) – Жельо Бойчев;
Двадесет и четвърти изборен район – София (12 мандата) – Стефан Данаилов;
Двадесет и пети изборен район – София (14 мандата) – Михаил Миков;
Двадесет и шести изборен район – София област (8 мандата) – Корнелия Нинова;
Двадесет и седми изборен район – Старозагорски (11 мандата) – Драгомир Стойнев;
Двадесет и осми изборен район – Търговищки (4 мандата) – Явор Куюмджиев;
Двадесет и девети изборен район – Хасковски (8 мандата) – Чавдар Георгиев;
Тридесети изборен район – Шуменски (6 мандата) – Иван Иванов;
Тридесет и първи изборен район – Ямболски (4 мандата) – Атанас Мерджанов.

Обновена





Силиконови гащи за бразилски дупета

Мъже, бъдете бдителни
Дамите са започнали масово да търсят изкуствени гащи със силиконови подплънки. Те са деликатни, правят задните части по-изпъкнали и по нищо не си проличава, че има изкуствен елемент. Обикновено се слагат с къси и прилепнали дрехи, които очертават по-добре формите.
Силиконовите бикини бързо набират скорост. В различните сайтове цените им започват от 50 лв. за качествени кройки, които наистина очертават добре. Има, разбира се, и по евтини варианти, но крайната цел не е същата, издават запознати. Единственото неудобство, е че бельото не е толкова изрязано, а е пригодено за силиконовите подплънки. Затова бикините са по-дълбоки и големи.

Мъжете пак ще сме излъгани! Този свят не е справедлив

На кои плажове ходят звездите

В живота на известните и богатите има ваканции, през които те се чувстват като деца в
голямото междучасие. Само че вместо към лавката на школото хукват към любимите си дестинации. В Мауи, на Хаваите, обичат да разпускат Мегън Фокс, Опра Уинфри, Джъстин Бийбър, Бритни Спиърс. На острова има национален парк, вулкани, петзвездни хотели и, разбира се, прекрасни плажове.
Редовни посетители на Сейнт Бартс в Карибско море са Бионсе, Джей Зи, Джесика Алба. Там те взимат уроци по гмуркане, релаксират в спа центрове с екзотични процедури, дегустират нечувани и невиждани деликатеси в ултраскъпите ресторанти и се отдават на шопинг маниите си. Почитатели на пясъците в Сен Тропе са Том Круз, Пи Диди, Катрин Зита Джоунс, Синди Крауфорд, Кейт Мос. Най-популярните забавления са разходки с частни яхти и купони по уникалните кръчми на Ривиерата. Едно от най-прочутите места, където могат да се видят милионерите, е Club 5, съобщава „Стандарт”.

Бая до Санчо - Бразилия

Казват, че всеки, който е посещавал този плаж, включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО, не намира думи да опише красотата му. Идилия. До залива може да се стигне по къса пътека сред скалите или по море. Плажът е заобиколен от местна растителност и високи скали, което го прави перфектен за гнездене на птици. Пясъкът е бял, а водата е изумрудено зелена и кристално прозрачна. В дъждовния сезон от двете му страни по скалите се стичат водопадни каскади и се вливат в морето.
Плажът Бая до Санчо се намира в архипелага Фернандо де Нороня. Там има и екзотични риби и живописни корали.

Заливът Грейс - Провиденсиалес, Карибско море

Заливът Грейс отдавна е признат като уникално парче от рая. Кораловите рифове създават отлични условия за дайвинг, а чистотата на водата и пясъка непрекъснато печелят аплодисменти. Туристите разправят, че пясъкът там е като бебешка пудра, а водата е превъзходно синя. Суперместенце за гмуркане, а делфините очароват всеки пътешественик.

Фламенко - Кулебра, Пуерто Рико

Дългият 2,5 км плаж е част от резерват за птици, създаден от президента Теодор Рузвелт. Поради тази причина той е запазен в цялата си прелест, дадена му от природата. Туроператорите призовават да не си забравите дъските за сърф, ако се отправите натам. Има много, много вълни. Нощем, когато я няма Луната, се вижда Млечният път, разстлан по цялото небе. Има падащи звезди, а по плажа се продава всякаква храна.

Заешкият в Лампедуза, Сицилия

Заешкият плаж на остров Лампедуза остава един от най-чистите в света - неслучайно е от малкото места, където костенурки снасят яйцата си. Този плаж, до който може да се стигне само по вода, се отличава с необикновено наситения аквамаринен цвят на морето до него и топлите води, в които туристите могат да се къпят дори и в късна есен и ранна пролет. Някои обаче са недоволни от кучетата, които придружават стопаните си, и жените нудистки. Други открояват сред добрите му страни липсата на водорасли, миди и камъни. Само чист пясък, описват залива те. Пътят до него обаче може да се види на някои леко изморителен. За съжаление, местните не говорят английски, разправят трети.

Уайтхевън бийч, Австралия

Уайтхевън е 7-километров плаж с чист пясък, който буквално може да ви заслепи с белотата си. Намира се на един от най-малко населените брегове на планетата. Понятия като шумни тълпи и улични търговци тук не съществуват и не биха могли. Това е място, което наистина можете да наречете "почивка". Пълно е с делфини, китове, скатове. Добре е да сте малко нащрек и да си пазите краката от тях. Като в рая е, но понякога има и струпване на медузи.

Плая де Илетас - Форментера, Балеарски острови

Плажът, част от архипелага, принадлежащ на Испания, е известен с тюркоазените си води. Форментера е красив, непокътнат на юг от Ибиса - той е най-малкият от Балеарските острови и може да се стигне само с ферибот от Ибиса. За него казват, че е "най-добре пазената тайна на Средиземноморието". Има много великолепни плажове, където можете да се насладите на плуване и релакс. Дългият участък от дюни е приказен. Островът е заобиколен от кристално чисти води. Скалите тераси са за влюбените.

Ансе Лацио - остров Праслен, Сейшелите

Разположен в северната част на Пралин, този плаж се смята за най-добрия на острова, ако не и на Сейшелите. Той се слави със ситния си бял пясък, огладени гранитни камъни и плавно заливащите брега вълни. Виждал бях снимки, но не вярвах, че ще е толкова красиво, разказва турист. Отлично място за плуване и слънчеви бани и без много народ. До него може да се достигне и с автобус. "В Ансе Лацио се оженихме, мястото е много хубаво, романтично, чисто, незабравимо", споделя млада двойка.

Ланикай Кайлуа - Оаху, на Хаваите

Плажът Ланикай е покрит с фин бял пясък, а морската синева и небесната шир се сливат в едно и се превръщат в триумф на Божието творение. Два малки острова радват окото точно отсреща. Гледката е уникална. Да намериш местенце, където да паркираш, е малко трудно, но не е невъзможно. Мястото е отворено за всеки. Чудно пространство за отдих, което не е познато на много туристи и не е фраш. Има и заведения, където човек може да похапне.

Росили бей, Суонси, Уелс


Великолепната петкилометрова плажна ивица се разкрива в цялата си прелест при отлив. Росили бей е много популярен сред сърфистите. Различни птици гнездят по скалите. Ако вървите пеш и не сте съвсем във форма, може да ви се види нанагорничко, но мястото е уникално и си струва, пишат мнението си туристи. Децата много харесват залива. Струва си да бъдеш там дори само за да видиш залеза - неописуемо красив.

Исла Мухерес, Мексико

Тази година плажът скочи от номер 14 до номер 10. Плитки тюркоазени води, край които може да се играе волейбол или да отпивате "Мохито". Пясъкът е бял. Има ресторанти по цялата ивица, 50-метровият бар е изкушение и за най-големите трезвеници. Дори да навлезете навътре в океана, на 50-70 ярда от брега, водата ще ви бъде само до гърдите. Има и множество магазинчета с мексикански сувенири.

Музикално училище в Китай

Радан Кънев: Бойко Борисов е забележителен артист

"Българските избиратели ще кажат кой ще управлява България. Ние казваме, че никой не знае изборните резултати. Българските граждани искат много голяма промяна, а никой не я предлага. Социолози и политолози не могат да предвидят резултатите от изборите". Това каза пред "Нова телевизия" Радан Кънев от Реформаторския блок.

"Не трябва да се предпоставят резултатите от изборите. Хубаво е да има конкуренция, защото тогава десните винаги печелят. Конкуренцията е основата на дясното мислене. Реформаторският блок предлага промяната и за това ще получи висок резултат на изборите. Бойко Борисов е забележителен артист и е възможно да играе театър. Аз не съм артист и при мен няма никаква игра на пиеси. Властта от много време насам се раздава от едни други хора. Гражданите имат усещането, че всичко се разпределя на една игра на карти. Ние не играем на базата на никакви политически договорки и искаме конкретни промени", заяви Кънев.

"Реформаторският блок има много ясни политически приоритети. Това са дълбоката реформа в съдебната реформа. Свикването на Велико народно събрание. Спиране на партизанщината в политиката. Електронното правителство. Това са все неща, за които говорим от много време. В България се плаща рекет за сергия с пуканки. Тези неща трябва да спрат",  допълни Кънев.

"Не мога да коментирам думите на Борисов. Позицията на ГЕРБ се смени три пъти за последните седмици. Имам едно голямо съгласие с г-н Борисов. Никога български премиер не трябва да ходи да се отчита в Банкя, Драгалевци или където и да е било", каза още говорителят в оставка на Реформаторския блок.

На тази дата: 16.8.1819г. Манчестърската касапница

На 16 август 1819 г. след митинг на площад „Свети Петър” в Манчестър полиция и хусари
нападат митинг, на който са издигнати искания за предоставяне на всеобщо избирателно право. В резултат на сблъскванията са загинали около 15 души и са ранени между 400 и 700 души. Събитието е известно в историята като „Манчестърската касапница”.
През 1819 г. фабрикантите в Авглия се надяват на оживление на търговията и произвеждат твърде много стоки. В резултат пазарите се препълват и настъпва промишлена депресия.

Джон Ръсел, който се опира на партията на вигите, се изказва за умерени реформи. Опонентите му радикали отстояват гледна точка за въвеждане на всеобщо избирателно право.

В резултат на 16 август в Манчестър се е състоял грандиозен по мащабите си митинг. Властите имат намерение да арестуват радикалния оратор Гент. Отначало те използват местна конна милиция, а после се обръщат за помощ към хусарите. Така в сблъсъка се стига до многото убитии ранени.

Кървавата развръзка на мирния митинг предизвиква повсеместни протести против така наречената „Манчестърска касапница”. Най-силни са те в Йоркшир, където аристократи-либерали застават в защита на низшите слоеве на населението.

Когато после парламентът започва обсъждане на прословутата поправка за „шестото постановление”, вигът Тирни извиква: „Правителството само мисли как са употреби груба сила. То не желае споразумения, никакво примирие. Тук цари само сила и сила, нищо освен сила!”

Основните насоки за действие на репресивния законопроект се заключават в домашни обиски с цел издирване на скрито оръжие, изземване на метежни и богохулни пасквили; в случай на повторни подобни нарушения авторите подлежат на изселване. Законопроектът също така ограничава свободата на събранията, въвежда събиране на такси за издаването на брошури, на каквито до този момент са подлежали само вестниците.

Бъдещият британски външен министър Джордж Канинг (1822), положил по това време началото на своята еволюция към либерализма, казва за новия законопроект: „Печално е да се гледа как към съществуващите ограничителни закони се прибавят нови.” Тази поправка е приета въпреки съпротивата на опозицията.

Крал Джордж ІІІ умира през януари 1820 г., но него отдавна никой не го слуша.

Вицове, август 2014г.

Няма вода в Брюксел...

СмЕх

- Откъде ти дойде да ми звъниш?!
- Едно питиенце ми каза.
***

На лекоатлетическо състезание. Мятане на чук. Единият от спортистите казва на приятеля си:
- Днес трябва да се постарая - на трибуната е жена ми.
- И да се стараеш и да не се стараеш все едно до там няма да хвърлиш.
***

Иванчо пита майка си :
- Мамо, защо се скара на тати без причина ?
- Защото трябва да изтупа килима !
- Ама той нали се съгласи и сега го тупа.
- Ядосан го тупа по-добре !
***

- Жена, ако спечеля от тото-то, какво ще направиш?
- Ще ти взема половината пари и ще те напусна.
- Супер, ударих тройка - ето ти един лев, заминавай
***

Дете пита майка си:
- Мамо, мамо! Защо тате е плешив?
- Ами защото той е много умен.
- А защо ти имаш такава буйна и хубава коса?
- Млъквай и яж
***

Последни новини :
Поради ураганни ветрове, европейското първенство по парашутизъм премина в световно...
***
Всяка сутрин нови вицове

петък, 15 август 2014 г.

Последните снимки на Робин Уилямс, ден преди да се обеси

Последните снимки на актьора Робин Уилямс приживе се появиха в интернет. Те са правени ден педи 63-годишната звезда да бъде открит обесен в дома си. На тях той изглежда доста немощен и изтощен, съобщава „Дейли Мейл“.
На последните си снимки Уилямс е с със сива рядка брада и облечен целият в черно. Те са направени в събота вечерта по време на парти в галерия, намираща се близо до дома му в плажна зона на Сан Франциско. Робин е придружаван от съпругата си Сюзън.

Артистът Марк Джейгър, чийто керамични творби са били изложени във въпросната галерия, разказа, че актьорът е прекарал около час на приема, изглеждал в добро настроени, разговарял и се смял с другите гости. Според присъстващите, той не е пил алкохол.

Джейгър твърди, че с Уилямс, който преди време си купил скулптура от него, обсъждали идея
за сценарий за бездомен супергерой, основана на поредицата с фигури на супергерои, изработена от артиста.
Вчера Сюзън Шнайдър обяви, че съпругът й е получил диагноза Паркинсон и това е причината да сложи край на живота си. Тази версия предизвика разнопосочни коментари. В свое изявление в Туитър актьорът Майкъл Дж. Фокс, който живее с Паркинсон от 1991 година насам, казва, че е шокиран от новината за болестта. Той нарича Робин „истински приятел“. Самият Фокс криел заболяването си от 7 години, но след това стана известен с усилията си за събиране на средства за фонд за изследване на заболяването. Оказа се, че Уилямс е правил дарение за същата фондация преди да получи диагнозата.

Болестта на Парикнсон има пет етапа. Не е ясно в кой точно е бил Робин преди смъртта си.

Домът на носителя на „Оскар“, в който той сложи край на живота си, сега е отрупан с цветя. Близки на семейството твърдят, че настоящата му съпруга Сюзън не иска да живее повече в къщата. В момента тя е родното си градче и няма сили да се върне обратно в дома си, за да си събере поне вещите.

Фестивал на летящите фенери в Тайланд

Летящите фенери, познати още като Конгминг фенери, са традиционна част от някои
азиатски култури.

Произвеждат се от обработена оризова хартия върху бамбукова рамка и съдържат малка свещ или восъчна плочка. Когато летящият фенер се запали, пламъкът нагрява въздуха в хартиеното тяло и той се издига. Фенерът остава във въздуха, само докато пламъкът гори, а след това пада на земята.

История

Смята се, че фенерите са първите балони с горещ въздух, изобретени от военния стратег Джугъ Лян, наричан още Кумин. В края на трети век се използват като сигнални балони по време на война. Практика за китайците е да приписват велики открития на значителни исторически личности, а не на действителните изобретатели. Според историка Джоузеф Нийдхам китайците експериментират с малки балони с горещ въздух още през 3 век пр.н.е., което предполага, че приписването на изобретението на Кунмин не е достоверно.

Фестивали

В Древен Китай тези фенери се използват за стратегически военни цели. Въпреки това по-късно намират и невоенно приложение — стават популярни сред децата по карнавалите. Впоследствие са включени в Китайския есенен карнавал и в Карнавала на фенерите.

В Тайланд множество летящи фенери се пускат във въздуха по време на фестивала "Yi Peng". Местните вярват, че това помага за прогонване на злите духове. Използват ги също така за украсяване на къщи и улици. Най-известни са фестивалите с летящи фенери в Северен Тайланд. Там фенерите са познати като khom loi (летящ фенер) или khom fai (огнен фенер). Тайландците ги използват целогодишно за празненства и други специални поводи. По време на фестивала Loi Krathong влюбени двойки се събират на брега на река, за да пуснат в нея цветя, летящи или водни фенери. Смята се, че това носи късмет. Много тайландци вярват също, че фенерите са символ на техните проблеми и излитането на фенера е всъщност „излитането“ на проблемите.

Украинската артилерия унищожи руските БТР-и, преминали снощи границата

Украинската артилерия е унищожила военните коли, които преминаха от Русия в Източна
Украйна късно снощи, съобщи канцеларията на президента Петро Порошенко.

Държавният глава обсъдил съобщенията за навлизането на бронетранспортьори от Русия с британския премиер Дейвид Камерън и заявил, че "значителна част от това оборудване било унищожено през нощта от украинската артилерия", се казва в комюникето.

Столипиново си избра Делян Пеевски за депутат!

Граждански комитет "Столипиново", начело с Асен Колев, номинира за участие в
гражданската квота на листите на ДПС за предстоящите парламентарни избори Делян Пеевски и Яшар Асан.

Подписали са се 150 души , които настояват в парламента да влязат хора, които "наистина знаят какво става в квартала, познават обстановката, хората и ще променят политиката".

Яшар Асан е общински съветник от ДПС, беше в листата на партията за евродепутат, но за предстоящите парламентарни избори разчита на гражданския комитет.

"Българите може много да го мразят, но ние си го обичаме", каза Яшар Асан по адрес на Делян Пеевски.

На въпрос дали Делян Пеевски изобщо е идвал в Столипиново, Яшар Асан отговори уклончиво, че това са лични работи.

Граждански комитет "Столипиново" продължава да събира подписи и в понеделник номинациите ще бъдат внесени в централата на ДПС в София.

Пеевски вече е номиниран за водач на листа от ДПС Пазарджик.

И днес жега!

Опасно високи температури се очакват и днес в цялата страна. Жълт код е обявен за днес в
Югозападна, Южна, Източна и Североизточна България.

Кодът е в сила за 18 области – Благоевградска, Пазарджишка, Смолянска, Пловдивска, Кърджалийска, Хасковска, Старозагорска, Сливенска, Ямболска, Бургаска, Варненска, Добричка, Шуменска, Силистренска, Разградска, Търговищка, Русенска и Великотърновска.

В тези области температурите ще са между 35 и 38 градуса. По морското крайбрежие температурите ще са около 30° и 31°. За останалите 10 области в Западна и Северозападна България е обявен зелен код.

Максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 33° и 38°, в София ще са около 32°.

По Черноморието ще бъде слънчево и топло. След обяд ще се появи характерният морски бриз. Максималните температури ще са около 29° – 31°.

Русия ще разширява санкциите, спира сперма от България

Руските власти обмислят да забранят вноса на сперма за оплождане на кози, овце и крави като
следваща стъпка след забраната на храни от ЕС и САЩ, съобщи агенция Интерфакс. Основни доставчици на семенната течност са България, Гърция и Италия.

Руската агенция се позовава на два източника от правителствените кръгове в Москва. На официално запитване заместник-министърът на икономиката и търговията Глеб Никитин нито потвърдил, нито отрекъл информацията. Вместо това припомнил казаното от руския премиер Дмитрий Медведев, че Русия има готовност да разшири санкциите спрямо държавите от ЕС и Запада.

Днес е Успение Богородично

Успение на Пресвета Богородица, Успение Богородично или Голяма Богородица е един от
най-големите християнски празници, честван еднакво и от православни, католици и от други християнски деноминации.

Този ден е посветен на смъртта на Божията майка или на успението й. Според преданието, на този ден апостолите се събрали от местата, където проповядвали, за да се простят със Света Богородица и да погребат пречистото й тяло.

Българската православна църква отбелязва празника на 15 август. Според Светото писание, това е денят, в който Божията майка, на 64-годишна възраст, напуска земния живот и отива при сина си. Три дни преди смъртта Архангел Гавраил й съобщава, че Бог е пожелал да я вземе при себе си в своето царство, за да царува вечно с него.

Последното й желание е да види Светите апостоли заедно. По чуден начин те се пренасят пред вратите на дома й в Йерусалим. Три дни след това сам Исус Христос в небесна слава, обкръжен от ангелски ликове и светци, слиза от небесата за душата на Света Богородица. Погребват я в една пещера край Гетсимания и затварят входа с камък. Когато няколко дни по-късно го отварят, за да се поклони пред светицата закъснелият апостол Тома, намират само плащеницата й.

Ставайки от трапезата, апостолите чуват ангелско пеене и виждат в облаците пречистата Божия майка, обкръжена от ангели, която им казва: „Радвайте се, защото съм с вас през всичките дни”. В памет на явяването й пред апостолите, църквата определя в този ден да се отслужва тържествена литургия и да се прави „въздигане на хляба”.

Според народната традиция, празникът се нарича Голяма Богородица, за разлика от Малката Богородица, когато се чества рождението на Христовата майка. На Голяма Богородица, след тържествена литургия в църквата, се освещават обредни хлябове, които жените след това раздават за здраве и за починалите близки. Вярващите търсят покровителството на Света Богородица в житейските проблеми.

На този ден правят родови срещи, свързани с жертвоприношение - курбан за живот, за здраве, за плодородна година, против премеждия и болести. Традиционни ястия на трапезата са прясна питка, украсена с орнамент, пиле каша, варено жито, царевица и тиква. Непременно се ядат диня и грозде. Разрешава се риба. Вярващите даряват на църквата свещи, домашнотъкано платно, месал, кърпа и пари.

Имен ден празнуват Мара, Мария, Марийка, Мари, Марин, Мариян, Марияна, Мариана, Мариан, Маша, Мика, Мира, Мариета, Мариела, Марио, Преслав и Преслава.

На тази дата: 15.8.1969г. Започва легендарният фестивал Уудсток

1969 г. в Бетъл, щата Ню Йорк, започва легендарният фестивал за музика и изкуства Уудсток,
на който се събират 800 000 души. Първото издание добива световна известност, при която отделни кадри от заснетия филм добиват емблематичен стаус.

Фестивалът е идея на 24-годишния музикален продуцент Арти Корнфелд от Маями и на организатора на концерти Майкъл Ланг. Те отговарят на реклама в „Ню Йорк таймс” от Джон Робърт, наследник на богатството на фармацевтична компания, и Джоуел Роузман, син на зъболекар и финансист, в която пише: „Млади хора с неограничен капитал търсят интересни, законни възможности за инвестиции и бизнес предложения”.

Четиримата се срещат през април 1969 г. и основават „Уудсток венчърс” с идея да построят звукозаписно студио в бохемското градче Уудсток, където живее Боб Дилън. Но властите отказват разрешително и скоро идеята се разраства до фестивал на открито за музика и изкуство в близкото градче Бетел.

„Посланието беше за свободата на избор, за любовта към ближния. Не харесвах Виетнам, където загинаха мои приятели. За мен протестът беше цел да покажем на Ричард Никсън колко много хора са срещу войната”, разказва години по-късно Корнфелд.

„Винаги съм искал да го направим като събитие на контракултурата. За мен беше важно да се говори за политика, екология и човешки права. Уудсток беше снимка на това какъв би бил животът, ако ние го управлявахме. Купон под слънцето с много кал”, споделя и Майкъл Ланг.

Фестивалът през 1969 г. се провежда на площ от 600 акра във фермата на Макс Ясгур. Събитието е трябвало да се състои в градчето Уудсток, но местните жители се възпротивяват и Ясгур предоставя фермата си като резервен вариант.

Организаторите са продали около 50 000 билета, но на Уудсток пристигат... над 450 000 души. Поради това тоалетните и палатките за първа помощ се оказват недостатъчно. Присъстващите делят храната и водата си, в духа на хипи-времето.

На фестивала участват групите „Блъд, сует енд тиърс”, Джо Кокър, „Крийдънс клиъруотър ривайвъл”, „Кросби, Стилс, Неш енд Йънг”, „Грейтфул Дед”, Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, „Джеферсън Еърплейн”, Сантана, Рави Шанкар, „Дъ Ху” и много други.

Вицове, август 2014г.

Закъснявам за работа...

СмЕх

DJ-ят в дискотеката:
- Готови ли сте да избухнеееем?
От задните маси:
- Аллах акбар!
***

Една македонка била у българско.Прибрала се в Скопие и мъжът я питал
-Къде ходиш ма Атанаске?
-ЕПААА.... бех у българско.
-Е къ беше у българско?
-Мани не питай..един българин фана и ме оноди.
-Ужас! ке те уморат ма оуу шо не му каза да спре?
-Е да му кажа да му кажа ама като не знам български...
***

Вчера ми спря Интернета и реших да свърша нещо из къщи. Изхвърлих елхата...
***

- За какво служат тия перки на самолетите?
- Да охлаждат пилота.
- Айде бе, не ми се вярва!
- Ами спри ги, и да видиш как пилота ще се изпоти веднага…
***

- Мили, кажи ми истината, аз единствена ли съм за теб?
- Да, разбира се! Какво ви става днес, да не сте се наговорили?!
***
В клиника:
-Дядо,за пети път ти обяснявам ,че тука увеличаваме пениси,а не пенсии!
***
Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 14 август 2014 г.

Северна Корея посрещна папата в Сеул с 3 ракети

Северна Корея изстреля три ракети с малък обсег към Японско море, съобщи
южнокорейското министерство на отбраната.

Ракетите са изстреляни по-малко от час преди в Сеул да пристигне папа Франциск.

Ракетите, прелетели около 220 километра, са изстреляни от Вонсан. Тази година Северна Корея извърши необичайно голям брой пробни изстрелвания на ракети и учебни артилерийски стрелби, уточнява Ройтерс.

Междувременно в Сеул папа Франциск започна своята трета международна визита от началото на понтификата, съобщава Радио Ватикана.

Светият Отец бе посрещнат от президента на страната Пак Кън Хе. В туит съобщение, публикувано при пристигането му в Южна Корея, Папата пише: „Нека Бог благослови Корея и по-специално нейните възрастни и младежи”.

Вуцов-Джуниър засенчи Джон Траволта в танците

Наставникът на Ботев Велислав Вуцов засенчи филмовата звезда Джон Траволта.  Снощи Вуцов изигра страшен танц  при гола на "канарчетата" в Бургас в мача за Суперкупата срещу Лудогорец. Танцът на Вуцов-Джуниър вижте тук: Танц на Вуцов- Джуниър

Ето и танца на Джон Траволта  с Ума Търман в "Криминале":


ЕС се събира да оцени загубите от руските санкции, ние губим 10 млн. евро

Среща на експерти от държавите-членки на Европейския съюз заради ембаргото, наложено от
Русия в отговор на санкциите на ЕС предстои в четвъртък, съобщи БТВ.

Страните трябва да представят оценките си за загубите, които ще понесат от забраната за износ на европейски хранителни продукти на руския пазар.

На 7 август в отговор на санкциите, които Западът наложи срещу Русия заради събитията в Украйна, Москва обяви пълна забрана на доставките на говеждо и свинско месо, птици, плодове и зеленчуци, риба, мляко и млечни продукти от ЕС, Австралия, Канада, Норвегия и САЩ.

Българското правителство обяви вчера, че се очакват преки загуби между 5 и 10 милиона евро, за които ще настоява за компенсации. Също така ще се търсят пазари в трети страни извън Европа.

Европейският съюз ще изгуби 12 милиарда евро заради санкциите, сочат последните прогнози на икономисти.

В понеделник обаче стана ясно, че Брюксел не предвижда скорошни компенсации за фермерите, засегнати от руското ембарго.

В същото време икономиката на Германия е отчела спад за второто тримесечие, което според експерти се дължи преди всичко на намаления износ. Френската икономика пък отчита нулев растеж, което е причинено от липсата на инвестиции на бизнеса, посочва АФП.

Напълно обновеният Женски пазар в София ще бъде открит на 1 септември.

Бойко нямал нищо общо с назначението на Ваньо Танов!

Нямам нищо общо с назначението на Ваньо Танов! Близнашки или Порожанов да го махне,
ако иска! Това изригна лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред БНТ по повод назначението за шеф на Агенция „Митници”.
Да не слагат никой, защо ме карат да нося отговорност, това са опорни точки, каза още Борисов.
Според него, служебното правителство е много по-близко до Реформаторския блок, отколкото до ГЕРБ. Пример за това били например министърът на вътрешните работи (Йордан Бакалов), на правосъдието (Христо Иванов), както и други министри. Те действали тясно с Реформаторите през последната година.
Борисов се ядоса, че му налагат на него да понася отговорност за действията на служебния кабинет. Целта била ГЕРБ да трупа предизборно негативи и това била опорна точка на БСП.
Ако има фирми на Делян Пеевски, замесени в "Южен поток", това е конфликт на интереси. Това каза Борисов след коментар на водещата, че бившият енергиен министър Драгомир Стойнев признал, че Пеевски има дружества, свързани с проекта.
Ако обаче това не е вярно, нека съдят Стойнев за клевета и уронване на престижа, призова лидерът на ГЕРБ.
Борисов заяви, че ако няма 121 депутати след изборите, ще върне мандата, а Реформаторите да си правели коалиция с БСП.
Връщам мандата! Изключвам съюз с тях! Да слушат Драгалевския си вожд
С Реформаторите не сме приятели. Но да им кажа, че не водя задкулисни преговори с никого - нито с АБВ, нито с ДПС, "Атака", БСП, ББЦ или други, ядоса се Бойко Борисов.
Той обаче уточни, че пратил есемес на Лютви Местан, когато починала майка му. Преди време сторил същото и когато това станало с майката на Волен Сидеров. Поздравил и Станишев, когато му се родило бебе и това било нормално.

Днес е един от най-горещите дни през тази година

Един от най-горещите дни през тази година ще бъде днес, твърдят синоптиците. Първата
глътка свеж въздух след това ще бъде чак в събота. Жълт код е обявен днес за всички 28 области в цялата страна заради високите температури. Очаква се те да бъдат между 33 и 38 градуса. В София термометърът ще показва около 34 градуса, а по Черноморието - от 30 до 33 градуса.
От службите за безопасност предупредиха хората да избягват излизането навън между 11 и 15 часа, ако това не се налага. Препоръчително и да се носят светли дрехи и летни шапки. В някои градове ще се раздава безплатно вода по улиците.

В петък вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от запад-северозапад, а след обяд над западните райони ще се появи купеста облачност.

През почивните дни над страната ще премине студен атмосферен фронт. Вятърът от северозапад ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Температурите ще се понижат за кратко, но чувствително. В понеделник живакът няма да прехвърли 26 градуса. От сряда обаче пак ще се затопля и ще стане 29 градуса, в четвъртък - 31, а в петък 33.

Точно 112 сигнала са получени на тел. 112 за припаднали и вдигнали кръвно в жегата в цялата страна от 9 до 17 ч вчера. Това съобщиха за "Стандарт" от спешния телефон. От всички сигнали 51 са за припаднали от високите температури, 44 са получили хипертонични кризи, а 17 са се оплакали от високо кръвно налягане. В София колабиралите са най-много - 8, а в Бургас - трима. При нужда незабавно позвънете на спешния телефон 112. Обаждането се приема от оператор, безплатно е, а телефонът се избира без код, съветват от там.

Заради високите температури от вчера Столичната община започна оросяване на улици и булеварди в София. Водоноските ще пръскат всеки ден до петък.

Община Варна осигурява 6 пункта за раздаване на безплатна вода в жегите. Те ще работят и днес, и утре. На всеки от тях ще има и медицинско лице, към което желаещите могат да се обръщат за измерване на кръвното или съвет за справяне с жегата. По нареждане на кмета Иван Портних се мият и пръскат с вода основните улици и булеварди.

Феновете на „Ботев“ разнищиха БФС и „Лудогорец“

Снощи Лудогорец спечели Суперкупата на България, след като на стадион “Лазур” в Бургас
победи с 3:1 “Ботев” (Пловдив). Главният съдия Николай Йорданов изгони без причина Александър Колев от “Ботев” (Пловдив). Така с човек по-малко “канарчетата” бяха надиграни от БФС и Лудогорец...
Ето позицията  на великата публика на „Ботев“- Bultras:
Ботев загуби тази вечер срещата за Суперкупата на България. Паднахме с 3:1 от Лудогорец, предварително сочен за фаворит. Фаворит, толкова неуверен в себе си, че се наложи една истинска мъжка жена в черно да вади червен картон, защото така му е спуснато.
Ботев, обаче, отново спечели. Спечели хората, спечели независимите наблюдатели, спечели Играта. Един бездушен малкопи*ковец бе решил, че Лудогорец ще спечелят Суперкупата и наказа един от най-перспективните нападатели в България, Алекс Колев. Наказа го така, както дори и Хауърд Уеб не наказва противник на Манчестър Юнайтед...
Но Алекс трябва да знае, че няма канар, който да го вини. Няма канар, който да не му съчувства, и няма канар, който да не го подкрепя в този момент. Алекс, приятелю ние сме с теб! Ние знаем, че си страхотен нападател, ние знаем, че тепърва ще ни носиш наслада с играта си, и за това знай, че никой не те вини за този безумен картон, присъден ти от някакъв дребнав злобар. Повярвай ни, раздавай се, и сам ще видиш отношението. Не се пречупвай и предавай заради тази простотия, сътворена от чернодушкото.
А отсносно тенекията...
Ами честита да им е на всички ония 200-та "фена", които не знаеха какво правят в Бургас. На всички ония, на които Петричев им носи хореографията и им връзва заставите по оградите. На онези възрастни жени и техните внуци, които си поглеждаха часовниците и нямаха търпение да си тръгнат от стадиона, на който бяха по задължение. На ония със сандвичите и пискливите гласове, които за първи път присъстваха на футболен мач. Тази Суперкупа е за вас! Но тя не струва нищо, защото вас ви нямаше на Лазур...
Само да не се чудят после от Лудогорец и БФС, че националната им "кауза" не се подкрепя от Пловдив. И, че на Пловдив му е през средата на гащите за корумпиран, съдийски отбор, който не може да бие сбор от 20-годишни играчи, без удобно рамо от БФС.
Господа от Разград, така реноме не се гради. А каквото насила се прави, изчезва с първия повей на промяна.
Всичко ще си проличи утре в Европа, не ви го пожелаваме, вие сами си го причинявате.
Момчета, Вие, които носите жълточерната фланелка!
Да, същите вие, които до последно се борихте с БФС и отрочето им Лудогорец! Същите вие, които направихте лудия мач с Литекс! Вие, същите, които бихте в последните минути Черно море! Вие не сте сами! Скоро ще го видите, ако вече не сте го разбрали! Ние сме с Вас, и ще бъдем до Вас, каквото и да реши БФС! И сто мача да ни накажат, и в "Щ" квартална да ни изкарат, ние сме с вас! И знаете ли защо? Защото повечето от вас на 19-20 години се доказахте като повече мъже от скъпоплатените звезди на Киро Гела, които без съдия не могат да ви бият, и като повече мъже от разни шефове с мокети на главата!
Канари! Ние сме горди с вас, защото вие, това сме ние! Сигурно ви е странно, като футболисти, да не чувате призиви за купи, титли, пробиви... но ние не сме такива. Да, ще се радваме на купи, да ще ви носим на ръце за титли, но за нас това, което показахте срещу разградския октопод, е в пъти по-ценно от всичко.
Добре дошли в Красотата, ние Вярваме във вас, и ще се Борим заедно!Защото...
Един отбор...
Е на света...
Завинаги във нашите сърца...
За нас е той...
Религия...
О, Ботев Пловдив, най-великия!

На тази дата:14.8.1980г. Лех Валенса е обявен за лидер на стачкуващите в Гданск

1980 г. Лех Валенса е обявен за лидер на стачкуващите в Гданск работници. След този бунт
практически се сформира профсъюзът „Солидарност” - първият независим синдикат в Съветския блок.

През август в корабостроителницата в полския град Гданск започва окупационна стачка. Протестът на полските корабостроители започва в обстановка на икономически затруднения и продоволствена криза. Всички напускат работните си места в знак на несъгласие с уволнението на кранистката Ана Валентинович. Прегрешението й било, че събирала недогорели свещи от местното гробище, за да направи нови свещи за паметника на над 50-те жертви от работническите демонстрации през 1970 г.

350 000 корабостроители настояват за правото на стачка и членство в свободни профсъюзи, за увеличение на заплатите, освобождаване на политическите затворници и край на цензурата. Техен водач става 37-годишният електротехник Лех Валенса.

На 1 септември лидерът на управляващата партия Едвард Герек отстъпва пред исканията им и освобождава арестуваните дисиденти. Мекушавият Герек е сменен от 53-годишния Станислав Каня, който от своя страна по-късно предава „командването” на държавата на ген. Войчех Ярузелски.

До началото на 1981 г. "Солидарност" вече има над 10 млн. членове. Икономическото положение в страната се влошава, протестите се разрастват и на 13 декември с.г. ген. Войчех Ярузелски обявява военно положение. „Солидарност” е разформирована, а повечето й лидери - пратени в затвора.

Валенса е освободен в края на 1982 г., а година по-късно получава Нобеловата награда за мир.
През следващите години организацията му продължава съществуването си като нелегално опозиционно движение. През 1988 г. „Солидарност” е легализирана, а през август 1989 г. влиза в коалиционно правителство с комунистите, след като печели първите демократични избори в Полша. През 1990 г. Валенса е избран за президент. Той остава на този пост до 1995 г., когато по губи от кандидата на демократичната левица Александър Квашневски.

Цитати от Лех Валенса

Да разделим бедността си по равно!
***
Какъв трябва да бъде революционерът на бъдещето? Той въобще не трябва да съществува.
***
За мен парламенталната демокрация е мирна война на всички срещу всички.
***
Гледната точка зависи от точката на седене.
***
Не съм прочел нито една книга.

Вицове, август 2014г.

Руската хуманитарна помощ наближава границата с Украйна

СмЕх

Гледам Барека и си мисля, че сигурно така е изглеждал проф. Юлиян Вучков като млад.
***

В самолет на съседни седалки седят господин и хубаво момиченце.
Господинът казал: - Какво ще кажеш да си поговорим за да мине по-бързо времето?
- Добре, казало момиченцето, затваряйки току що отворена книга, за какво искате да говорим?
- Ами, нека да поговорим за нещо интересно... Например за атомната физика...- казал мъжът подсмихвайки се надменно...
- Съгласна съм, но първо искам да ви попитам нещо: Една крава, един кон и една овца ядат една и съща храна - трева, но имат различно ако...
Овцата прави топчета, кравата голяма купчина, а конят сушени топки... Как си обяснявате този феномен?
- Идея си нямам..- казал господинът, изумен от интелигентността на момиченцето.
- Тогава как искате да си говорим за атомна физика като вие дори от лайна не разбирате нищо?
***

- Какво правиш?
- Готвя.
- А какво готвиш?
- Като почнах, беше супа...
***

Млада девойка си купува доста смел бански костюм, облича го и отива да се покаже на майка си.
- Маме, я виж какъв бански си купих. Какво мислиш, а?
- Ех, дъще, ако аз навремето имах такъв бански костюм - ти сигурно щеше да си с пет години по-стара!
***

Агитационен плакат:
"Скъпи родители! Помнете, че малките деца, оставени без надзор, скоро се превръщат в малки родители!"
***

КГБ изпраща Гарабед да отградне една тънка папка от ЦРУ. Шефовете му казали:
- Гарабед, тази папка никой не успя да я вземе. Даваме ти две години да я донесеш.
След две седмици Гарабед носи папката. Всички изненадани го питат:
- Гарабед, как успя да вземеш папката и то толкова бързо?
- Аз на ЦРУ толкова дебели папки сам им давал, те за една тънка ли ще се циганят...
***


Всяка сутрин нови вицове


сряда, 13 август 2014 г.

Наближава режим на тока

Евентуален режим на тока през зимата се превръща във все по-сериозна опасност за България.
След като първо служебният вицепремиер Екатерина Захариева заговори за задаваща се енергийна криза, а след това предишните управляващи отрекоха да съществуват предпоставки за подобна криза, днес правителството официално обяви, че рисковете за населението са огромни.
Ето го официалното съобщение от Министерството на икономиката и енергетиката:
Служебният кабинет ще изпълни спешни мерки за стабилизиране на енергийния сектор в България, за да се избегне режим на тока. До режим на електроенергията може да се стигне само ако сегашното състояние на дисбаланс в енергийната система не се промени. Въпреки натрупания дефицит в сектор „енергетика“ и липсата на средства за поддържане на енергийната мрежа правителството ще насочи усилията си към финансово стабилизиране на сектора и подобряване ефективността на работа на държавните предприятия в сферата на енергетиката. Ще бъде структуриран Енергиен борд, в който ще участват всички заинтересовани страни. Необходимо е всеки участник на енергийния пазар да направи отстъпки, така че да се гарантира стабилността на енергийната система.

Радан Кънев: Връщат властта на ГЕРБ

Ще следим отблизо дали Даниел Митов и Велизар Шаламанов ще са достатъчно активни в
периода на служебното правителство, зарече се в студиото на БНТ лидерът на ДСБ Радан Кънев.
"Разтревожен съм от последните назначения на служебния кабинет. С тях се връща властта в ръцете на ГЕРБ и то със старите лица. Тук не става въпрос за един или друга личност, но толкова ли не може да се намери човек за шеф на Агенция "Митници", който да е без досие в ДС", каза Кънев.

"Това е кабинетът на президента Росен Плевнелиев. Не е моя работа да давам оценки. Този кабинет трябва да гарантира честни и свободни избори. Другото е да продължат проевропейската външна политика на България, която правителството на БСП и ДПС се опита да подмени. Предишното управление заложи огромен капан с решението за строеж на "Южен поток". Всички европейски институции изказаха мнение, че това е незаконно", заяви Кънев.

Фокусът на нашата предизборна кампания ще бъде спиране на кражбите и лъжите, допълни Кънев. В момента Реформаторският блок е силна и консолидирана алтернатива на БСП, ДПС и ГЕРБ. Реформаторският блок е единственото, което може да не влиза в договорки. Ние нямаме една фирма, която да влиза в обръч. Само ние нямаме фирма, която да участва в "Южен поток". Другите партии имат армии от политикани, които чакат да бъдат назначени. През септември ще направим един голям, открит и демократичен конгрес. Алтернативите в България са много малко и слаби. БСП и ДПС приемат за даденост една разгромна победа на ГЕРБ на изборите. Те правят това, защото за една година доведоха държавата до крах. Сега ги е страх и не смеят да погледнат хората в очите. Тичат след ГЕРБ и се опитват да им замажат очите, за да могат да си прикрият следите", заяви Радан Кънев.

На тази дата:13.8.1624г.Кардинал Ришельо става главен министър на Франция

1624 г. кардинал Ришельо става главен министър на Франция в правителството на Луи XIII.
Арман Жан дю Плеси дьо Ришельо е френски духовник, посветен за епископ през 1607 г. Той навлиза късно в политиката, ставайки Държавен секретар през 1616 г. но Ришельо бързо се издига в църквата и в държавното управление, ставайки кардинал на Католическата църква през 1622 г., а после и Първи министър на Луи XIII. Той остава на този пост до смъртта си през 1642 г.

Любопитен факт е, че кардинал Ришельо често е наричан Главен Кралски министър и поради това се счита, че той е първият министър-председател в историята. Чрез ограничаване властта на благородниците, той трансформира Франция в силно централизирана държава. Успява да укрепи кралската власт и да потуши местните фракции. Установява стабилност в държавата, докато в останала част на Европа се води Тридесетгодишната война.

Негова главна външнополитическа цел е да ограничи мощта на Австро-Испанската Хабсбургска династия. Въпреки че не всички причини за войната са религиозни, тя се поляризира и от една страна застават силно католическите - Австрия и Испания, а от друга - протестантските Швеция и Германия. През 1633 г. Ришельо включва Франция във войната, но на страната на протестантските държави, въпреки че той самия е Римокатолически кардинал. За да постигне основната си цел - господство на Франция над Европа, той пренебрегва религията си и страната му се бие с протестантските Швеция и Германия срещу католическите Испания и Австрия, тъй като те са най-големите сили в Европа по това време и съответно основен конкурент на Франция за господство.

През 1635 г. Ришельо основава Френската академия. Сред военните операции ръководени лично от Ришельо е обсадата на Ла Рошел започнала на 10 септември 1627 г., която продължава 14 месеца.

Ришельо: Политическо завещание

Kогато Вие, Ваше величество, решихте да ми предоставите едновременно достъп до Вашите съвети и ми оказахте значително доверие във воденето на Вашите дела, то аз мога да свидетелствам, че хугенотите разделяха държавата с Ваше величество, че благородниците се държаха така, като че ли не бяха Ваши поданици…

Аз обещах на Ваше величество цялото си умение и авторитет, които Ви бе угодно да ми предоставите, за да съкруша партията на хугенотите, да прекърша надменността на благородниците, да насоча всички поданици към изпълнение на техните задължения и да издигна Вашия авторитет сред чуждите народи на тази степен, на която той трябва да се намира…

Всички политици са съгласни с мен, че ако народът прекалено благоденства, не може да бъде удържан в границите на неговите задължения. Те се опират на това, че имайки по-малко знания, отколкото другите съсловия в държавата, без съмнение най-добре възпитани и по-образовани, народът едва ли би останал верен на реда, който му предписва разум и закони, ако той не е в някаква степен удържан от нуждата.

Вицове, август 2014г.

Кортежът на министъра на външните работи на Дания

СмЕх

Ти каза, че имаш яхта и ще обикаляме с нея Средиземноморието.
- Мълчи и греби.
***

Мъж се връща от командировка и признава на жена си, че си е изгубил свтабената халка.
- Не разбирам, - въмущава се жена му, - как може да си изгубиш халката?
- Ти си виновна! Две седмици ти казвах, че ми е скъсан джоба!
***

Въпрос към радио Ереван :
- Как мога да разбера дали жена ми ми изневерява?
Отговор на радиото:
- Прати на жена си в работата цветя анонимно, ако се върне без тях вкъщи – тя ти изневерява...
***

Ценоразпис в бар:
Цени за посетители, желаещи барманът да отговори на телефонно обаждане от съпруга:
2лв. - "Току-що си тръгна";
3лв. - "Днес не е идвал";
4лв. - "Няколко дена не съм го виждал";
10лв.- "Кой пък е този?"
***

Стара Канибалска Поговорка : "Колкото повече ядеш - толкова по - самотен ставаш !
***

Паркинг. Мъж - прегръща колата си, целува я по капака и вратите. Плаче, милва я. Минава друг мъж:
- Продаваш ли я?
- Не. Жената взе книжка!
***
Всяка сутрин нови вицове

вторник, 12 август 2014 г.

От утре "Ало, Ваньо" поема пак митниците!

Служебният министър на финансите Румен Порожанов съобщи на пресконференция, че от утре Ваньо Танов ще бъде назначен за директор на Агенция "Митници".

Публикувам най-доброто от Ваньо Танов:

Част от телефонния разговор Борисов - Танов
"Бойко Борисов: Ало!
 Ваньо Танов: Ало!
 ББ: Какво пра’иш, Танов?
 ВТ: Нищо… пуснали сте ми съобщение, звъня на тоя номер, но ми пише, че е грешен кодът…
 ББ: Не, бе, т’ва му е ЕГН-то, бе, не мобилен.
 ВТ: А-а-а…
 ББ: Т’ва му е ЕГН-то. Т’ва е едно момче къде рита топка с мене, бе, там от Аерогарата… И там на  Манченко брат му, некъв Манченко бил, но той поне идва да рита с мене по обед, го преместил на  друго место.
 ВТ: Еми… ще го реша веднага.
 ББ: Айде, виж го и ми звънни!
 ВТ: Добре!
 ББ: Айде!
***
Ваньо Танов: "Тъй като правителството не знае докога ще остане на власт, в митниците се назначават готови хайдути" - пред Нова телевизия на 2 февруари 2014 г.
***
"Хайде, прибирай ги оттам, нали поехме ангажимент да не... Защото там поех ангажимент и аз не съм Първанов. Като съм му обещал (на Михаил Михов), че няма да го закачам - няма да го закачам", са част от репликите, изтекли в началото на 2011 г. в три записа на разговори между Танов, тогавашния премиер Бойко Борисов и други хора.

АУДИОЗАПИС