събота, 8 юни 2013 г.

Разкрития

Военни хеликоптери ползвани за сватбата на ексминистър Ники Младенов!

Три военни машини са навъртяли по 26 хиляди лева на ден покрай сватбата на бившия външен
министър Николай Младенов, сочи проучване на "Преса".
При правителството на Бойко Борисов полетите на няколко военни хеликоптера в един и същи ден и към една и съща дестинация не били изключение, показват данните, предоставени от военния министър Ангел Найденов на временната парламентарна комисия, която разследва полетите на властта.
На 25 август 2011 година например два хеликоптера “Кугър” са летяли от военното летище Крумово до резиденция “Евксиноград” край Варна. Общият им полет е продължил 4 часа. На следващия ден три от същите военни машини разхождат властта по няколко дестинации. Излитат от Балчик, след това едната каца във Варна, а накрая трите отиват в Шабла. Следва връщане до Балчик, като единият от полетите е до Безмер. На същия този ден – 25 август 2011 година Бойко Борисов прави първа копка на рехабилитацията на пътя от Шумен до Силистра, придружаван от строителния министър тогава Росен Плевнелиев.
Малко преди това – на 21 август същата година, пък е сватбата на външният министър в правителството на ГЕРБ Николай Младенов в резиденция “Евксиноград”. Според очевидци, повечето от гостите на сватбата са останали край Варна още няколко дни, а самият премиер Борисов е кум. Това обяснява и кръстосаните оплети на трите военни машини на 26 август, като само за този ден полетите струват на хазната над 26 000 лева.
Скандални заявки има и от 2012 година. На 17 май тогава два кугъра са разходили височайши гости от резиденция “Евксиноград” до ловното стопанство “Воден”, местността Свещари и са се върнали обратно в Балчик.