вторник, 15 октомври 2013 г.

Актуално!

Орхан Зейналов бил издаден от своя хазяин

Орхан Зейналов, който е предполагаемия извършител  на зверското убийство в Москва на младия Егор Щербаков, бил предаден от хазяина си, с когото се познавали от 10 години. Това разкрива Lrfenews.ru, позовавайки се на думите на Алексей Пронкин. По думите му азерът Орхан обичал да си пийва, а щом прекалял с чашката, ставал зъл и агресивен. „Вярно е, че прекаляваше с пиенето, но не съм и предполагал, че ще стигне чак до там – да посегне на човешки живот. За 10-те години, откакто го познавам, сме си общували само като съседи“, споделя хазяинът.
За последно той видял Орхан на 14 октомври, малко след 22 часа. Кавказецът пристигнал с приятели, а Алексей тъкмо гледал репортаж по телевизията за погромите в Москва. Изведнъж на екрана се появило лицето на Орхан. На шега хазяинът го попитал не е ли той. Компанията се посмяла над "приликата" между Орхан и убиеца, а после азерът събрал багажа си и казал на Алексей, че ще пътува по работа.

Приятелите му обаче взели насериозно репортажа и решили да проверят в интернет за по-качествени кадри от видеото, заснело убиеца. След като ги прегледали, вече нямали съмнение, че това е именно той. И те, и хазяинът веднага се обадили в полицията.

Припомняме, че хладнокръвното убийство, което вдигна на протест хиляди души в Москва, стана през нощта на 10 октомври. Тогава Егор Щербаков изпращал приятелката си, но по пътя срещнал пияните кавказци. Възникнал спор, след което младият мъж бил пронизан в сърцето с нож. Младият мъж почина от раните си, а смъртта му стана повод за огромно напрежение и недоволство, което заля целия район на Биролево.