вторник, 15 октомври 2013 г.

Разкрития!

Моника Станишева с палат за 2 млн. лева в "Бистрица", но живее под наем! 

Моника Станишева притежава огромен двуетажен палат от 302 кв. м в "Бистрица" с дворно
място от 1250 кв.м., но предпочита да живее със съпруга си Сергей Станишев и двете им деца под наем в просторна къща в баровския столичен квартал "Драгалевци".
Предполага се, че маститата пиарка е решила да не бие на очи с огромното си имение (което според експерти възлиза на около 2 млн. лева) в "Бистрица" и да оправдае живеенето си под наем за пред бедния електорат на столетната партия, която ръководи Станишев.
ВИП семейството, обаче ревниво избягва темата за богатството си. Представлявани от нея консорциуми са прибрали най-значителните суми за провеждане на информационни кампании по оперативните програми "Техническа помощ" и "Административен капацитет" до 2013 година. Това показва подробна справка за сключените договори за информационна дейност по всички европрограми, по които на медии, рекламни агенции и други фирми са изплатени над 66 млн. лева от 2007 г. до 22 май 2013 г. Документът бе качен на сайтовете на правителството и единния информационен портал за структурните фондове в ЕС.
Нейният "Консорциум за диалог с администрацията" е спечелил 1.079 млн. лева за информационната кампания по ОПАК. Още повече е взел "Консорциум прозрачност за еврофондовете" - 1.4 милиона лева за информационна кампанията по програма "Техническа помощ".
Отделно фирмата й "Актив груп" в консорциум с "БИК-Калини" и "Ламбаджиев груп" е спечелила поръчка за половин милион лева за изработка на информационни материали по програма "Околна среда". "Актив груп" има и три единични поръчки по тази програма, с което сумата за фирмите и консорциумите, свързани на Йосифова набъбва до 3.074 милиона лева.