понеделник, 9 юни 2014 г.

Лиляна Павлова: Готвим се да управляваме самостоятелно

"Коректно е да кажем пред избирателя, че ние се готвим за самостоятелно управление, пишем
управленска програма и имаме волята и отговорността да предложим такава програма, че да върви държавата напред. Не се готвим за коалиции." Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш регионален министър Лиляна Павлова в интервю за Нова тв тази сутрин.
Тя беше категорична, че тезата, че има разрив между ДПС и БСП, е "удобна" и на двете партии, а социалистите играят ролята "БСП нещастното, на което едва ли не са му иззели властта". Това звучи малко несериозно, коментира Павлова. Тя определи като "лицемерно" поведението на премиера и икономическия му министър относно проекта "Южен поток" спрямо американските и руските им партньори. "Когато се видим с едните, им обясняваме, че много ги обичаме и им обещаваме едно и с другите правим същото и им обещаваме обратното - това е некоректна позиция."

Преди дни управляващите бяха категорични, че ще строим "Южен поток", а вчера, след среща с трима американски сенатори, Орешарски заяви, че е разпоредил спиране на проекта. Същия ден Русия обяви, че не е официално уведомена за спиране, а руски политици реагираха крайно остро по българската позиция.

Павлова коментира и осуетения от управляващите референдум за изборна реформа с мотив, че имало грешки в подписките. "Ставаше въпрос за 30 000 подписа, за които имаше грешки в адресите, а не в имената или ЕГН-тата. Това беше излишно заяждане. Това, което казва Станишев, че изведнъж станал "за" референдум, е абсолютно лицемерие. Това е купуване на време преди бесилото", каза Павлова.