сряда, 24 юли 2024 г.

Американски експерт: Камала Харис твърдо подкрепя Украйна.

Вицепрезидентът Камала Харис твърдо подкрепя Украйна и ще обърне голямо внимание на въпроса за войната на Русия срещу Украйна. Това подчерта бившият старши съветник на Държавния департамент на САЩ Джефри Стейси по време на събитие в Атлантическия съвет , посветено на това как американската политика влияе на войната в Украйна, пише "Гласът на Америка".


„Камала Харис силно подкрепя Украйна, наистина силно я подкрепя. Това е невероятно добре за проблемите на Украйна и Русия, добре е за нашите съюзи във всички посоки“, каза Джефри Стейси във вторник, 23 юли.

Той подчерта, че набирането на средства за кампанията на Харис вече е достигнало рекордни суми и също така подчерта подкрепата на Харис от мнозинството от делегатите на Демократическата партия.

Стейси подчертава, че въпреки че Байдън ще играе второстепенна роля в предизборната кампания на кандидата за президент на Демократическата партия, следващите шест месеца от политиката на Байдън ще бъдат важни: „Става въпрос и за неговото (на Байдън) наследство“, подчертава бившият старши съветник на САЩ Държавен департамент.

„Очакваме, че Камала Харис ще се справи много добре и очакваме, че финансирането от руска посока, заедно с действията за три месеца и половина, ще представлява надеждна подкрепа за Украйна“, каза Джефри Стейси по време на дискусия в Атлантическия съвет .

⚠️ Блогът разчита на аудиторията си. Не получава финансиране и не публикува реклама! Може да подкрепите блога с дарение⏬ 
PayPal:
Revolut: revolut.me/danibg1912