събота, 20 април 2013 г.

Разкрития

Лили Иванова чуква 77 !

Легендата на родната естрада Лили Иванова навършва 77 години на 24 април. Десетилетия
наред тя е упреквана, че пази като военна тайна възрастта си. Но в крайна сметка стана ясно, че е родена през 1936 г.
От 15-годишна Лили започнала да се бори с килограмите, казаха нейни близки. Тийнейджърката от Кубрат, станала после певица номер 1, непрекъснато сменяла диети за отслабване.  И сега продължава да се храни само с моркови и ябълки, и да пие чай от шипка. Веднъж седмично хапва кюфте от телешка кайма. Преди година келнер-недоброжелател й пробутал свинско кюфте. Но изнеженият стомах на естрадната прима реагирал веднага.
Зад гърба си Лили има три брака и безброй любови. Злите езици твърдят, че мъжете продължават да са важна част от живота й. Знайни и незнайни младоци зареждали с творческа енергия примата.
На плажа
 Уникална снимка на плажа. Тийнейджърката Лили е на 15 години. Тя вече ревниво крие тлъстинките си и по цял ден мисли само за диети.


Дебют

Една от първите артистични снимки на Лили показва палавия й нрав.








Асен
Асен Гаргов е една от най-големите любови на Лили, но двамата така и не стигат до венчило. Преди време Гаргов призна, че са се разделили, защото певицата не можела да има деца. А той копнеел за рожба




На преклонна възраст – пак секси

 Когато Лили Иванова направи снимките си за мъжкото списание „Плейбой”,  беше в пенсионна възраст. Тя доказа на завистниците, че още не й е време да се оттегли.

Разкрития

Фирма на Бойко, Пашата и Цветелина Бориславова е взела кредит от 1 500 000 долара

"След 4 години премиерстване Бойко Борисов така и не разбра откъде идват парите за пенсиите. Хората като ме видят по улиците ми казват: „моля не позволявайте на този наглец отново да ни излъже”, това заяви председателят на БСП Сергей Станишев в Плевен.
Помолен от медиите да коментира темата с кредитните милионери, Станишев ги попита дали са чували за фирмата „ТЕО Интернешънъл”, в която съдружници са Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Румен Николов-Пашата, както и един плевенски кандидат за депутат от листата на ГЕРБ – Пламен Тачев.
"Тази фирма, освен че беше уличена преди години в незаконно производство на цигари, е взела кредит от 1.5 млн. долара. Моето предложение към Борисов е да отиде при главния прокурор, да даде показания и да върне парите", каза лидерът на БСП. Той напомни, че при управлението на ГЕРБ 100 000 фирми фалираха и 400 000 работни места бяха заличени.
Станишев изрази възмущението си от спекулациите на Бойко Борисов по отношение на европейските средства. "Тези 32 млрд. лв. инвестиции няма да ги докарт ГЕРБ, а те ще дойдат от ЕС. Те не се дават на ГЕРБ, а на държавата", каза Станишев. Той подчерта, че цялата държава е катастрофирала, икономиката е на изкуствено дишане, а кранчето с въздух се пуска само на приближени на ГЕРБ.
По повод скандала с незаконното подслушване Станишев коментира, че ръководството на МВР се е превърнало в организирана престъпна група под управлението на Борисов и Цветанов. „Как могат да се борят те с престъпността, след като двойното увеличение на контрабандата на цигари съвпада именно с управлението на ГЕРБ", попита лидерът на БСП. Според него Борисов не отстранява Цветанов, защото е зависим.
Станишев отбеляза, че безобразията на ГЕРБ започват да излизат едно след друго. Оказва се, че официално са били подслушват 115 000 българи. Според Станишев това се е правело, за да се шантажира, да се упражнява натиск.
"Това не съществува в нито една нормална държава", каза лидерът на БСП. Той напомни за уволнението на шефа на АЕЦ Козлодуй и за откритите нарушения. "Отдавна предупреждавахме за неговата некомпетентност", напомни Станишев за Валентин Николов.

Разкрития

Агенти за взимали до 90 млн. лева кредити!

Агенти за взимали до 90 млн. лева кредити. Така са станали кредитни милионери. Само в Балканбанк сме регистрирали 46 такива случаи. Това заяви председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов пред TV7. Той уточни, че в сегашни пари това е около 9 млн. лева.

"Трябва да проверим още 10 750 юридически лица по списъка на БНБ", каза още Костадинов. "Колко ли от тях са агенти, не мога да пресметна, зле съм с математиката", попита риторично водещата Диана Найденова. "Ами Румен Петков, който беше тук преди мен, нали е математик", пошегува се председателят на Комисията по досиетата.

"Още не сме сборували сумите, но става въпрос за милиарди. И то само от тези две банки, преверени до момента - "Тексимбанк" и "Балканбанк". Той обясни, че работата е много, а служителите на комисията са само 92-ма.

Костадинов коментира и зам.-министъра на икономиката, енергетиката и туризма Божан Стоянов, за когото обяви, че има досие на агент. "Той е агент, това е. Божан Стефанов Стоянов - агент", отсече Евтим Костадинов

Разкрития

Шокиращо! Джохар убил брат си!

Шокиращи резултати излязоха наяве от аутопсията на Тамерлан Царнаев, пише “Дейли Мейл”, цитиран от БЛИЦ.

26-годишният чеченец, отговорен за бомбените атентати в Бостън, бе откаран тежко ранен след престрелка в болницата “Бет Израел”. В същата болница се опитват в момента да спасят по-малкия му брат.

Когато приели Тамерлан, състоянието му било критично. Но истинската причина за смъртта му станала ясна едва след проведената аутопсия. Оказало се, че нито една от огнестрелните рани не е била смъртоносна и той всъщност е загинал, прегазен от брат си, докато се опитвал да избяга.

Свидетел на престрелката също разказал, че видял как Тамерлан пада ранен, а брат му минал с колата през него при бягството.

Уроци по География!

Посланикът на Чехия в САЩ: Чехия и Чечения не са едно и също място!

Коментари в социалните мрежи в САЩ по повод атентата в Бостън предизвикаха късно снощи ответната реакция на посланика на Чешката република във Вашингтон.

След като потребители объркаха произхода на заподозрените младежи от Чечения с Чехия, Н.Пр. Петер Гандалович – посланик на централноевропейската държава във Вашингтон, излезе със специално обръщение, в което разяснява, че Чешката република и Чечения са две много различни места - Чехия е централноевропейска държава, а Чечения е част от Руската федерация.

В изявлението си чешкият посланик припомня, че Чешката република е активен и надежден партньор на Съединените американски щати в борбата срещу тероризма.

Актуално

Заловиха втория заподозрян за атентатите в Бостън!

Задържаха и вторият заподозрян за атентата на Бостънския маратон - 19-годишният Джохар Царнаев. Това стана след мащабна операция в къща в предградията на Бостън, съобщиха медиите в САЩ.


Джохар е открит в окървавен в лодка в двора на къща в Уотъртаун. Откаран е в болница в тежко състояние, съобщиха от щатската полиция.

Говорителят на масачузетската щатска полиция Дейвид Прокопио съобщи, че бомбаджията е бил задържан, след като е бил получен сигнал от жител на Уотъртаун, който е видял кръв близо до лодката. Смята се, че вторият заподозрян най-вероятно е бил ранен при престрелката, при която беше убит неговият брат - Тамерлан Царнаев.

„Заподозреният е арестуван. Полицаите претърсват района. По-късно ще предоставим още информация", заяви бостънската полиция в „Туитър", след като Джохар Царнаев беше отведен под овациите от мястото, където се укриваше в Уотъртаун.

Един от жителите на бостънското предградие Уотъртаун пръв е забелязал Джохар Царнаев и е съобщил в полицията. Именно това позвъняване е помогнало за задържането на заподозрения за взривовете по време на маратона в Бостън, заяви представител на местната полиция в хода на пресконференция.

Представители на властите заявиха, че преди задържането си заподозреният е оказал съпротива. Полковник Тимъти Албън посочи също, че след задържането на Царнаев заплахата за сигурността на жителите на Уотъртаун е отстранена.

Обама заяви, че атаките са се провалили, тъй като американските граждани отказват да бъдат тероризирани. Той приветства действията на полицията, като припомни за загиналите и ранените при атаката.

Мозайка

Македонската кока-кола - най-квалитетна во светот!

Известно е, че едва ли има събитие в световната история, което не е причинено от македонски герой. Македонци са всички славни завоеватели и мислители, начело с Кирил и Методий - създали македонската азбука, разбира се.

От скопския в. "Дневник" научихме още една блага вест - най-качествената кока-кола в света е... македонската.

"Според класация на компанијята "Кока-Кола" на първо място по качество в света стои напитката, произведена от пивоварна "Скопие АД", пише изданието. Проби на напитките, произведени през 2012 г., показват, че от над 200 фабрики по целия свят единствено в Македония знаят как се прави кола. Но това е известно още от 2008 г., когато македонската фабрика отново получила признанието. Това казал Шон Летън, директор по качеството на напитката за Централна и Югоизточна Европа.

Контролните проби се вземат от независими международни лаборатории, уточнява изданието. Пробите се правят от бутилки или кутийки кока-кола, купени от различни места на случаен принцип.

СМЕХ

За демокрацията в България ръководителите в страната казват или хубави неща, или нищо.
      *
Враца. Майка излиза на балкона и се провиква:
- Свиленеее!
Момчето поглежда и отвръща:
- Студено ли ми е?
- Не! Гладен си!
        *
Жена се оплаква от новия си приятел :
- Представете си, наскоро го помолих за 200 лв. за салон за красота, а той копелето, ме погледна и ми даде 500.
        *
- Имам идеална секретарка! Имам й пълно доверив. Първо, тя не разбира това, което пише; второ - тя веднага забравя това, което е написала.
       *
Любовна двойка в леглото.
-Може ли да те наричам Ева?
-Защо?
-Защото си ми първата.
-Е,щом съм ти първата може,а аз ще те наричам "Боинг".
-Защо Боинг?
-Защото си ми 747-мия.
       *
Истинското учение започва там, където Google не знае нищо по въпроса.
       *
- Вчера бях на премиерата на пиесата ви и цяла нощ после не можах да спя.
- Така ви развълнува пиесата?
- Не, наспах се в театъра.
        *
"Възрастните не псуват пред децата, децата не псуват пред възрастните." Забавен парадокс на приличното общество.

петък, 19 април 2013 г.

Актуална поезия!

БОЛИ МЕ, БРАТКО!


Ясен Ведрин

Боли ме, братко! Много ме боли!
И мъката в очите ми напира.
На този страшен хал не сме били -
в мизерия беднякът да умира.

Да бърка тъжно в кофите за смет
и там да търси как да оцелее...
От честност да е жалък и проклет,
понеже да открадне хич не смее.

Да гледа големеца как с кола
на мръсна газ край него профучава
и в пръски кал една присъда зла
по дрехите му диря да остава.

Боли ме, братко! Страшно ме боли!
Сърцето ми от болка ще се пръсне.
Че клетник с куче къшея дели,
но кой му пука, или кой го бръсне...

Празнуват сребролюбците банкет.
Паркети лъскат с маркови чепици.
Уискито отпиват с кубче лед.
И лед сковава техните зеници.

Животът ако нейде стане ад,
то всякога началникът е дявол.
И в ужаса на пъклената смрад
на него само злият се надява.

Боли ме, братко! Смъртно ме боли!
От демони, поклони и престоли.
Проказата в сърце не се цели,
дори Господен Меч да я заколи.

Яде ръждата злато и сребро.
А клетникът - с утеха е оттатък.
Пресъхне ли животът без Добро -
той бива кратък. Безнадеждно кратък.

Остава само смисълът отвъд,
дори до скръб сега да се изстрада:
Че злите са посочени за Съд
и земният им рай приключва в ада.

(Бакърена паничка)

L I V E !

Вижте на живо как спецчастите стягат примката около чеченския терорист в Бостън

Над 10 часа ФБР и спецчасти не могат да заловят 19-годишния Джохар Царнаев, заподозрян като един от авторите на кървавото покушение по време на Бостънския маратон, при което загинаха трима души, а над 180 бяха ранени.
Проследете цялата операция тук:

Мозайка

Гей ваканция в България за 410 евро по Великден!

„Неоткрит гей рай."  Така сайтът gayholidaysinbulgaria.com. рекламира родината ни в предложение за почивка.
На заглавната страница е публикуван приветстващ текст:
„Искаме да ви поканим на една невероятна гей почивка в България! Страната на златните плажове, снежните планини и бурния нощен живот е готова да ви предложи ваканцията на живота ви!

Осигуряваме ви най-новата информация за гей живота в България и най-интересните гей оферти за туризъм.

Опознайте България и нейните неоткрити богатства - насладете се на невероятна ваканция!"

Желаещите да посетят страната с определена цел могат да избират сред възможности като „Културна гей ваканция", „Екстремна гей ваканция" и „Дълъг гей уикенд в София".

В поясненията на офертите се четат и предоставяните забавления и мероприятия като „Дневен тур" и „Нощен гей тур".

На сайта присъства и секция, която дава кратка информация за България. Освен с богата си природа и култура, страната е описана и като отворена за „всеки, без значение от раса, години или сексуална ориентация".

Има и кратък коментар за развитието на толерантността на българското обществото, което е „прегърнало" принципите на приемането на различното. Посочва се, че много от известните лица са признали публично сексуалната си ориентация и има много места, където тези хора могат да се забавляват.

Гейове ще посетят Роженския манастир. Ще ходят на рафтинг, ще яздят коне и ще ги возят на каяк.

Оферта за 410 евро по време на Великден предлага посещение на София, Мелнк, Рожен и други селища в страната. Обявата е за 6 дни, включва гид за три нощи в София. Те ще развеждат гостите по гей баровете.

Страницата е специализирана и е насочена към хората с хомосексуална ориентация главно от Великобритания, Германия и Русия.

Разкрития

Една трета от служителите на Министерството на правосъдието незаконни!

Огромен кадрови скандал се е разразил в Министерството на правосъдието, съобщава "Труд". Доклад на вътрешния инспекторат разкрива, че 86 служители са назначени незаконно, тъй като за техните длъжности не е бил обявен конкурс. Работещите във ведомството по щатно разписание са 262-ма, което означава, че една трета от чиновниците заемат постовете си незаконно.
От пресцентъра на министерството са потвърдили информацията ни с уточнението, че се извършва проверка по доклада на инспектората. Докато приключи дисциплинарното производство, от работа е отстранена шефката на дирекция “Човешки ресурси” Даниела Лазарова.

Най-високопоставеният служител, който не отговаря на условията на заеманата длъжност, е главният секретар на Министерството на правосъдието Елена Петкова. Тя вече е уволнена със скандал от министър Драгомир Йорданов.

Петкова била назначена във ведомството в края на 2011 г., без да има нужния стаж за поста. В Министерството на правосъдието се говори, че тя е изиграла роля за забавянето на обществените поръчки за сградите, в които трябва да се нанесе Софийският районен съд, пише още "Труд".

Разкрития

Атентаторите  в Бостън са братя от Чечня!
Дж. Църнаев

По непотвърдена информация на американската телевизия Ен Би Си двамата мъже, заподозрени за атентата, при който по време на Бостънския маратон загинаха трима души, а над 180 бяха ранени, са братя от Чечня. Те живеят в САЩ от около година.

По-рано служител на реда бе прострелян фатално в района на Масачузетския технически университет, след което двамата мъже откраднаха автомобил и се опитаха да избягат. По време на преследването единият бе ранен и в последствие арестуван, Според Си Ен Ен той е имал взривни устройства завързани за тялото му.

Вторият се издирва и е обявен за опасен. Жителите на градчето Уотъртаун, където се развиват събитията, са предупредени да не напускат домовете си.

Все още не се съобщава самоличността на починалия атентатор, освен че той е "мъжът с черната шапка".

Беглецът е "мъжът с бялата шапка". Световните медии съобщават, че името му е Джохар Църнаев и е на 19 години, а убитият му брат е на 20.
Над 1000 служители на реда са ангажирани с издирването на втория атентатор.

Предполага се, че избягалият заподозрян носи със себе си няколко взривни устройства в раница.

Гаф!

Reuters погреба жив Джордж Сорос!

Световната информационна агенция Reuters допусна голям гаф, като по грешка публикува некролог на 82-годишния милиардер Джордж Сорос със заглавие: "Джордж Сорос-енигматичният финансист, либерал и филантроп почина на XX". Автор е репортерът Тод Истхъм. Информацията е пусната около полунощ, а два часа по-късно е огласено опровержение и извинение. Редакторите са се усетили и са свалили бързо информацията, но в интернет следите винаги остават и в Гугъл се вижда заглавието на автобиографията.
По-късно агенцията се извини за грешката, след като говорителят на Сорос в Ню Йорк съобщи, че информацията е невярна и Сорос е жив и здрав.

Разкрития

Бойко Борисов дал на Таки паркинга на зала "Арена Армеец!

Лют предизборен спор в студиото на Би Ти Ви събра представители на всички парламентарно представени политически сили на тема : Счупен ли е гръбнака на организираната престъпност при управлението на ГЕРБ и има ли полицейщина?
Бившият зам.-министър на вътрешните работи Веселин Вучков, който защитаваше интересите на ГЕРБ в дебата репликира, че престъпността не трябва да се дели на етнически принцип. Наследихме нереформирано министерство, което създаваше напрежение при отношенията си с ДАНС. Благодарение на усилията на висшите професионални ръководители на МВР под ръководството на Цветан Цветанов много знакови фигури от подземния свят бяха изправени пред съда, категоричен е Вучков. Той разкритикува шефа на ГДБОП Станимир Флоров, който си пожела в ефир службите да си върнат правомощията от преди 1989 г. Бие сте безсрамни, атакува Атанасов. Има целенасочени удари срещу професионалното ръководство на МВР, каза Вучков и заподозря, че по този начин се подронва авторитета. Пазете тези служители,защото всичко ще се върне към хората, които стоят зад това, призова Вучков
Няма как да е счупен гръбнака на организираната престъпност, след като нейни знакови фигури се разхождат необезпокоявани из страната и получават поръчки и договори за милиони. Това обяви в студиото на Би Ти Ви бившият правосъден министър от БСП Младен Червеняков.
 Той посочи, че правителството на Борисов доста грижовно се отнасяло към бизнеса на знакови мутри. Според Червеняков скандалният подземен бос Къро, който е ортак на Таки, е получил да стопанисва паркинга пред луксозната зала “Арена Армеец” в София. Освен това хора, близки до бандита, получавали и важни назначения по митниците. Червеняков смята, че битката с престъпността се е водела от една групировка срещу друга.

Актуално

Заподозреният за стрелбата в университет в Бостън е задържан преди минути, съобщи АФП.


Местен телевизионен канал е показал кадри на мъж, лежащ на земята и заобиколен от полиция.
По данни на местните медии, един човек може би е бил прострелян по време на залавянето на престъпника. Експлозии и стрелба са се чули в района Уотъртаун, северно от кампуса на университета.
„Там имаше взривове, може би бяха гранати”, заявява местният жител Адам Браун.

СМЕХ

 Стигам до извода, че заплатата е наркотик! Преценете сами:
- в деня на заплатата безпричинно се повишава настроението, иска ти се да се шегуваш и смееш ( като след доза)
- получил веднъж заплата повече не можеш без нея (води до пристрастяване)
- при дълга липса на заплата настъпва депресия, целият свят ти е черен ( разбирате сами)
- ако по някаква причина заплатата се е оказала по-голяма, еуфорията се засилва ( при свръхдоза реално има шанс да се пукне от кеф)
- при продължително взимане на заплата се иска редовно увеличаване на дозата ( старата доза бързо спира да върши работа)
           *
Особености на българската демокрация - уж народът решава за ядрената енергетика...И същият народ не може да види нито един договор по отношение формирането на цената на електроенергията....
           *
-Ставай, скъпи, вече пеят първите петли.
- Какво ме интересува? Да не съм кокошка.
           *
Момиче, какъв сексуален опит имате?
3-ма, а не, 9! Сетих се за още един случай!
           *
 - Какви са трите неща, които един китаец трябва да направи в живота си?
- Дънки, маратонки и касетофон.
           *
Иван и Петър се разхождали в джунглата, но ги хванали канибали. Сложили те казана да ври, шаманът взел да пее, после извикал да слагат Петър и Иван в казана. В този момент единият казал на другия:
- Май сега е моментът да бягаме.
- Недей, може да стане и по-лошо.
            *
Срещат се две мутри. Единият вика на другия:
- Чух, че си имал крокодил?
- А, това беше отдавна! Аз вече му сложих златни зъби! Сега едвам го изхранвам.
- Защо едвам? Храни го с черен хайвер, ако му е трудно да дъвче!
- Не става! Докато му направят зъбите, свикна на зъболекари!
            *
Събрали се хора от различни градове не България и всеки донесъл
нещо за ядене от неговият край
Бургазлията донесъл паламуд
Горнооряховецът донесъл суджук
Софиянецът донесъл печено пиле
Троянецът донесъл сливова
Разградничанинът донесъл кисело мляко
Габровецът довел брат си.

четвъртък, 18 април 2013 г.

Скандално!

Рекламират ни по CNN  с орязана карта на България!

Агенцията за инвестиции рекламира България в световните медии, но без част от Пиринско. Във „Фейсбук“ страницата на Българската агенция за инвестиции е публикуван един от промоционалните клипове за страната ни, които се показват по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ. Клипът се харесва, споделя и коментира, но по-наблюдателните потребители на мрежата забелязаха съкращаването на границите ни. В представяната карта липсват Мелник и Сандански.

Явно географията не е най-силната област на родната администрация, тъй като гафът се повтаря след този с новогодишната реч на президента Плевнелиев, когато Пампорово беше заменен със Скалистите планини в Колорадо. Съветът към създателите на рекламни материали за България, на стойност милиони левове, е елементарен: „Хей, учете я тази география, пък после качвайте клипчета!“, казва потребител във „Фейсбук“.

Веднага след коментарите за „поотхапаната откъм Македония“ карта на България изпълнителният директор на Агенцията за инвестиции Борислав Стефанов заяви за NovaNews.bg, че рекламата ще бъде коригирана. Ще се търси вариант излъчването на клипа в този вид да бъде спряно до неговата промяна, каза той.

Въпросният рекламен клип е част от проекта за популяризиране на предимствата за инвестиции у нас. По него през март представители на световно признати медии бяха в София. Тогава бе договорено 630 излъчвания на 3 рекламни видеоклипа на английски, японски, китайски и немски в бизнес телевизиите Bloomberg, CNBC, CNN; публикуване на общо 40 рекламни банера в сайтовете на Wall Street Journal, Economist, Financial Times, Bloomberg, Bloomberg Businessweek, Bloomberg TV, CNBC и CNN; публикации на печатни реклами в 8 издания за Европа, САЩ и Азия на Financial Times, Economist, Wall Street Journal, Bloomberg Businessweek; 39 печатни публикации; 12 седмици присъствие в международни търсачки в Европа, САЩ и Азия; 5 кратки тематични филма с мнения на инвеститори в България за онлайн разпространение. Целият проект „Популяризиране на предимствата за инвестиране в България“ е на стойност 21 408 304 лв.

Разкрития!

Атентатът в Бостън по роман!

Роман, издаден през 2002 г., може да е вдъхновил терористите да извършват атентата в Бостън, спекулира в. „Хъмфингтън поуст“.

През въпросната година излиза творбата Heartbreak Hill, в нея писателят Том Лонърган описва един измислен атентат по време на маратона в Бостън.

Романът разказва за намерението на американец, симпатизиращ на крайно десни групи, да извърши атентат на атлетическото събитие. Атентаторът дори съставя план за взривяването на няколко бомби по маршрута на състезанието. В романа обаче силите на реда успяват да го заловят преди даването на старта и по този начин да предотвратят кървавата баня.

Авторът се вдъхновява за творбата, докато бяга на маратона в Бостън през 1996 г., когато е 100 му издания. Тогава Том Лонърган има 15 участия в бягането. През всичките четири часа той си мисли, че тогавашната проява е много подходяща за атентат. Маратонът в Бостън е мека цел, както биха казали експертите по тероризъм, разказва пред „Хъмфингтън поуст“ авторът.

2,5 млн. души наблюдават бягането, което по традиция се провежда в Деня на патриота.

За щастие 100 издание на маратона приключва успешно. Идеята не дава мира на Том Лонърган и той я претворява в роман, който вижда бял свят през 2002 г.

Маратонът в Бостън не е избран случайно. Той е най-старият маратон в света. Тази година беше неговото 117 издание. След финала на „Супер Боул“ по американски футбол, маратонът е вторият по отразяване от медиите. В бягането участваха 28 000 състезатели, които представляват всички щати на САЩ, както и 90 страни. Близо 500 000 зрители наблюдаваха проявата.

Маратонът в Бостън се провежда на Деня на патриота в САЩ, който е всеки трети понеделник от април.

Битките при Лексингтън и Конкорд от 19 април 1775 г. са първите военни сражения от Американската война за независимост. Те поставят началото на бунта на 13-те британски колонии в Северна Америка срещу господството на Лондон.

Актуално

Загинали и стотици ранени в Тексас!

Двама души са загинали, над 100 са ранени, а десетки домове са разрушени след експлозия в завод за торове в Тексас,  САЩ, предаде “CNN”.Има опасност от нова експлозия в завода за производство на тор в град Уест, американския щат Тексас, предаде Си Ен Ен, като се позова на говорител на сенатора на щата.
Има опасност от нова експлозия в завода за производство на тор в град Уест, американския щат Тексас, предаде Си Ен Ен, като се позова на говорител на сенатора на щата.
Той съобщи, че съществува риск още един резервоар с торове да се взриви, заради което в района се извършва евакуация.
Взривът стана в завод в град Уест. Постъпват противоречиви данни за жертвите при инцидента. Някои местни телевизионни канали съобщават за десетки загинали и стотици ранени.

СМЕХ

Едно момче попитало баща си:
- Тате какво е политика.
Бащата му отвърнал:
- Виж сега тате, аз нося парите в къщи, значи аз съм правителството. Майка ти казва какво да правим с парите, значи тя е ръководството. Прислужницата изпълнява задачите на майка ти, значи тя е работническата класа. Ти си този, за който отиват парите, значи ти си народът, а малкото ти братче е бъдещето.
Една нощ момчето вижда, че баща му го няма. Става и вижда, че братчето му си е напълнило памперса и отива в спалнята на родителите си да събуди майка си да го преоблече, но вижда прислужницата да спи с баща му.
На сутринта той казва на баща си:
- Тате, разбрах какво е политика! Докато правителството се е*ава с работническата класа, ръководството спи на народа никой не му обръща внимание, а бъдещето е осрано отвсякъде.
    *
Според правилата на геометрията "любовен триъгълник" е възможен само в случаите, в които един от ъглите е тъп....
    *
На всеки три години се появява нов процесор, работещ четири пъти по-бързо от предишния. На всеки три години се появява нова версия на Windows, която работи четири по-бавно от предишната. Microsoft и Intel - създадени един за друг.
    *
Ако преди просто се казваше: "Сексът изгаря калории", то сега може точно да се пресметне, колко струва премахването на излишното тегло:
Разсъбличане:
с нейно съгласие - 12 килокалории
без нейно съгласие - 187 килокалории
Сваляне на бельото:
с две ръце - 8 килокалории
с една ръка - 12 килокалории
с една ръка плюс плесница - 37 килокалории
Обличане на дрехите:
спокойно - 35 килокалории
бързайки - 89 килокалории
когато баща й чука на вратата - 1548 килокалории
когато жена ви чука на вратата - 3657 килокалории
   *
 - Какво е “икономическа реформа” в България?
- Представи си, че са ти свалили якето, дали са ти в замяна фланелка и ти казват: “Честито палто!”
   *
Жена към мъжа си:
- Ходих на врачка, не трябва да ходиш на тази командировка.
- Какво? Нещо лошо ли ще ми се случи?!
- Не, щяло да ти бъде много хубаво.
    *
Обява:
Възстановявам справедливост по фотография.
    *
Люксембург вече започна изтеглянето на своя войник от Ирак.
    

сряда, 17 април 2013 г.

Разкрития

„Араби“ Строго секретно! Тайните на Станимир Флоров? Вижте  документите

Софийска градска прокуратура (СГП) е започнала проверка за изясняване на факти и обстоятелства около документи, изпратени снощи до медии, свързани с директора на ГДБОП Станимир Флоров.
Това съобщиха от пресцентъра на държавното обвинение.
Днес по електронна поща в СГП са получени сканирани копия от материали от оперативно дело. То съдържа класифицирани документи с гриф „Строго секретно".
СГП незабавно е започнала проверка с оглед за евентуално изнасяне на класифицирана информация.

Тази нощ редица медии получиха на електронната си поща множество материали, свързани с шефа на ГДБОП Станимир Флоров. В обяснителното писмо авторът на сигнала се представя като „дългогодишен служител на службите, охраняващи националната сигурност на България и борещи се с организираната престъпност".
„Естествено в това писмо няма да посоча името си, тъй като с приложенията към него ще извърша престъпление съгласно законите на Република България, понеже предоставям документи с гриф „строго секретно", посочва анонимният подател.
Той твърди, че Станимир Славейков Флоров дълги години е бил разработван за това, че в качеството си на МВР служител на различни нива е покровителствал контрабандни канали, трафик и търговия с наркотици и е осъществил всички възможни форми на корупция.

Разкрития

Тест ни показва за кой да гласуваме! Пробвайте

В интернет вече работи първата по рода си платформа „Гласоводител“, която помага на гражданите да определят партията, чиято управленска програма съвпада в най-голяма степен с личните им възгледи.
На сайта glasovoditel.eu гражданите могат да сравнят вижданията и позициите си с управленските платформи, които партиите издигнаха за изборите през май.
Това става с помощта на две програми. Първата от тях – „Гласоводител“, пита гражданите за техните предпочитания по конкретни предложения, взети от изборните програми на партиите. Инструментът дава възможност на избирателите да проверят коя партия е в най-голямо съответствие с предпочитаните от тях политики.
„Целта на програмата е да помогне на избирателя да рационализира своя избор, като му предоставя достоверна информация за действителните позиции на партиите и разликите между тях“, пишат създателите.
Втората програма се нарича „Гласоследител“. Чрез нея всеки човек може да провери коя партия от 41-вото Народно събрание е гласувала в съответствие с неговите разбирания. За целта в „Гласоследител“ е въведена база данни от реални гласувания в миналия парламент. Програмата дава възможност на желаещите да влязат в ролята на депутати и да гласуват, сякаш са присъствали на вота в пленарна зала.
Двете програми са разработени от Центъра за либерални стратегии, съвместно с Българското училище за политика „Димитър Паница“. Инициативата е подкрепена и от Тръст за гражданско общество в Централна и Източна Европа.

Мозайка

Илияна Йотова подари на Цветанов слушалки!

Водачът на листата на Коалиция за България в 13-ти Пазарджишки многомандатен избирателен район и евродепутат Илияна Йотова върна жеста на Цветан Цветанов, като днес му изпрати подарък слушалки. Това съобщиха от кабинета на Йотова. Тя се надява със слушалките Цветанов да слуша музика, вместо да подслушва политици и журналисти.

Преди това Цветанов, който е и председател на предизборния щаб на ГЕРБ, подари на Йотова карта на Пазарджишка област, за да се запознае с избирателния си район.

Актуално

ЦИК бойкотира изборният борд!

"Не е нормално нито един представител на ЦИК да не присъства на нашето заседание. Ние не искаме всички членове на комисията. Ние защитаваме обществените интереси и затова ЦИК трябва да присъства на нашите заседания", възмути се Емилия Друмева, председателстващ заседанието на изборния борд. Той е към Министерския съвет, но не е негова структура.
"Ние не сме някаква структура на правителството. И също не бива да стоим на стълбите пред ЦИК", поясни Друмева.
Току-що заседанието на изборния борд приключи. Участниците се разделиха с единодушното мнение, че на следващото заседание на 24 април трябва да има представител на ЦИК.

СМЕХ

Винаги разказвайте политическите вицове по телефона по 2 пъти-първия път записът може да не е станал добре.
       *
Пътува си един човек в трамвая. Към него се приближава друг и му прошепва в ухото "Рогоносец". Човекът се прибрал у дома, разказал на жена си, тя му казала да не обръща внимание на разни луди хора в градския транспорт. На следващия ден, човекът пак си пътува в трамвая и онзи същия отново се появява и му казва: Рогоносец. И клюкар
        *
Кораб в Тихия океан е на път да потъне. Капитанът е в паника, но му съобщават, че един от пътниците е равин, който може да прави чудеса. Спешно водят равина при капитана, който го пита:
- Равине, какво може да се направи?
- Имате ли интернет?
- Да!
- Тогава бързо продайте кораба.
         *
Вечерта след изборите докладват на Б.Б:
-Имаме две новини, добра и лоша.
-Каква е лошата?
-Противниците ви събират 72% от гласовете.
-А каква е добрата?
-Вие събирате 89%.
         *
Президента на среща с Агенцията за чуждестранни инвестиции:
- Е, как е? Идват ли напоследък чужди инвестиции в България?
- Да, но от време на време ги хващат митничарите... - оплакали се от Агенцията.
         *
- Охо! Имаш яко ръкостискане!...Отдавна ли живееш сам?
         *
Дъщеря на полицай казва на баща си:
- Тате, бременна съм, а това е списъка на заподозрените.
         *
 Животът стана непоносимо по-добър. (предизборен плакат)

вторник, 16 април 2013 г.

Разкрития

Вижте колко пари имат партиите!

Никой не е дарил и лев на управляващите от ГЕРБ през 2012 година, сочи финансовият отчет на партията за 2012 г
Сметната палата публикува днес годишните финансови декларации на политическите партии за изминалата година, които те по закон трябва да предоставят за държавен одит.
Общо приходите на партията на Бойко Борисов са 24 550 000 лева. От тях 23 925 159 лева са държавна субсидия, 64 000 лева са дошли от членски внос, а над половин милион лева – 550 хил., ГЕРБ държат на депозити. 11 хиляди лева са отчетени като други приходи от нестопанска дейност.
От приходите си ГЕРБ са направили дарение в размер на 3 536 000 лева. Част от тях са отишли за пострадалите от наводненията в село Бисер, а друга бе преведена за лечението на болни деца в чужбина.
Общо разходите им са 10 357 000 лв. плюс административните разходи, които са 4 893 000 лева.
С повече от 9 милиона лева са се увеличили парите на ГЕРБ в банки. На депозити бившите управляващи са имали 19 809 000 лева през 2011 година, а през 2012 г. сумата се е увеличила на 29 112 000.
За разлика от ГЕРБ, БСП е с по-малка държавна субсидия (8 245 000 лв.), но пък има над 150 дарители. Те са дарили на Партията-майка общо 118 000 лева, като сумите на човек варират от 20 лв. до 10 000 лева. Най-крупният сред тях е пловдивският бизнесмен и местен лидер на БСП Георги Гергов, който заедно със съпругата си Величка и сина си Цветомир е дарил общо 25 650 лева. Дарителят, дал еднолично най-голяма сума – 10 000 лева, е Христина Колева. Дарения на партията са направили известни партийци като бившите министри Румен Овчаров и Евгений Желев, ексдепутатката Корнелия Нинова, евродепутатът Кристиан Вигенин и др. От членски внос в партийната каса са влезли 1 014 000 лева.
Към 31 декември 2012 г. червената партия е имала 1 491 000 лева в разплащателни сметки и 393 000 в брой. Фигурира и банков заем на стойност 1 036 000 лв. В същото време БСП има лизингови задължения за 533 000 лева.
252 818,86 лева са отишли за платени медийни изяви на ДПС, за абонаменти за информационно обслужване, също от медии, и външни услуги. Това става ясно при внимателен прочит на силно зацапаните и почти нечетими сканирани копия на отчета на партията пред Сметната палата. Партията има 10 688 000 лева, от които 8 742 000 са в банки. Година по-рано парите им в депозити са били 6 123 000 лева.
От лихви през 2012 г. партията е прибрала 278 000 лева.
ДПС не са получавали дарения през 2012 г., но самите те са правили такива. Те са в размер на 148 000 лева. От членски внос през 2012 г. ДПС са получили по-малко, отколкото през 2011 г. – 546 000 лева спрямо 708 000 лева през 2011 г.
Партията на Волен Сидеров “Атака” се е издължала от субсидия, членски внос и приходи от “клиенти”. Субсидията й през 2012 г. е 2 409 000, а от членски внос е събрала 153 000 лв. От дарения партията е получила 2000 лв., а от клиенти 37 000 лв. Техният отчет сочи, че доста са свили разходите си през 2012 г. спрямо 2011 г. За материали например миналата година са похарчили 322 000 лв., а за 2011 г. този разход е бил 1 065 000 лв. Разходите за възнаграждения са намалели двойна – от 1 496 000 за 2011 г. на 656 000 за миналата година.
„Движение България на гражданите“ на Меглена Кунева е получила 18 000 лева от дарения и 14 000 лева от членски внос. Разходите на партията са общо 9000 лева, като 4000 лв. са за материали, 3000 – за наем и по 1000 лева за счетоводни и външни услуги. Партията разполага с 41 000 лева – 27 000 лева в банкови сметки и 14 000 в брой. „Движение България на гражданите“ дължи 15 000 лева за банков кредит от ДСК (на 27 декември 2012 г. – кредит от 1 млн. лева за оборотни средства, от които през 2012 г. са усвоени 15 000 лв.), 2000 лева на доставчици и 1000 лева. разчети по наеми.
Отчетът на СДС разкрива, че печалба от 733 000 лева за изминалата година. СДС е получил дарения от физически лица в размер на 76 000 лева за текущата дейност на партията. От членски внос са събрани 109 000 лева, а като държавна субсидия партията е получила 1 949 000 лева. Собственият капитал на партията през 2012 г. е 630 000 лева, което е с 65 000 лева повече от предишната година.
Партията на Емил Кабаиванов има програмни продукти за 44 000 лева. Сините дължат 55 000 лева като част от лизинг за автомобил. СДС дължи 66 000 лева остатък от лизингови договори, 11 000 лева други разходи, от които 4000 лева задължения към персонала и 1000 лева за осигуровки. Бракувани активи са 28 000 лева.
58 политически партии са подали в срок в Сметната палата годишните си финансови отчети и декларации със списъците на дарителите си за 2012 г.
23 партии не са подали задължителните отчети на държавните одитори.
Съгласно Закона за политическите партии за непредставяне на финансов отчет в срок санкцията е от 5000 до 10 000 лева. Освен това при непредставяне или непредставяне в срок на финансовите отчети в Сметната палата политическите партии губят правото си на държавна субсидия до произвеждането на следващите избори за народни представители.

Разкрития

За пенсионерите и резерва! Какво каза Б.Б! Видео

Политически опозиционери и пенсионери се обединиха в поредица от критики срещу изявление на бившия премиер. На предизборен митинг в Пловдив Бойко Борисов обвини пенсионерите у нас за критично ниското ниво на фискалния резерв.
„Ние осъждаме позицията, че стопяването на резерва се дължи на увеличените при тройната коалиция пенсии, които били изплатени от ГЕРБ. Подобна позиция е не само невярна, но и крайно цинична. По логиката на Борисов българските пенсионери трябваше да останат на нивото на пенсиите от 2008 година, които бяха недостатъчни дори за физическото им оцеляване”, се казва в декларация на Обединените пенсионерски съюзи. Борисов: Станишев чете на обратно и наполовина
Коментарите на опозицията, и по-конкретно този от страна на Сергей Станишев, провокираха и отговор от страна на бившия премиер. Той обвини социалиста, че вади отделни фрази от контекста без да види значението на цялостната картина.
„Виждам, че Станишев следи от близо всяка моя дума, но и с това се справя много зле. В началото на месеца видях, че може да чете на обратно като прочете слогана на ГЕРБ. Днес разбирам, че освен, че чете на обратно, е почнал да чете и до половината, вадейки думи от контекста на изказването ми за фискалния резерв. Не съм изненадан, редовно по време на избори БСП от страх, че ще загуби използва този доказан метод за манипулация”, посочи Борисов, цитиран от пресцентъра на партията си.

Ето и видеото, за да прецени всеки какво казва Б.Б

Актуални въпроси!

Кой даде отверката на Радко?

"Кой се е обадил на Радко Димитров, служителя на СДОТО навръх рождения му ден, за да прикрие следите?"  "Някой, образно казано, му е дал отвертката, за да иде да разглобява техниката за подслушване".
 Шефът на отдел Радко Димитров от дирекцията СДОТО на МВР, която се занимава с подслушванията, се опитал с помощта на колеги да изтрие информация, като дори разглобили с отверка скъпата техника да търсят хард диск. След това той лично изтрил информация. Това заплита нова интрига, защото информация от изтрит хард диск може да бъде възстановена. Това показва и нивото на компетентност на служителите там. Прокуратурата може да възстанови данните, стига да се обърне към точните експерти.
Още нещо може да направи прокуратурата – може да получи данни от мобилните оператори за кои телефонни номера от МВР са направили искане да засекат къде е мостоположението им в момента, засечено от клетките на оператора. След оповестените резултати от проверката

Цветанов сне всякаква отговорност от себе си
Заяви, че проверката доказва, че той няма нищо общо. Оправда го и бившият премиер Борисов. Цветанов дори направи куриозно изявление:
Започвам да се притеснявам дали в момента, в който съм напуснал поста на министър на вътрешните работи, заедно с бившия министър-председател Бойко Борисов не сме подложени на незаконно подслушване.
Поведението на Цветанов, който се изкарва невинен, показва и юридическа неграмотност, защото законът недвусмислено го държи отговорен:

Чл. 34а, ал. 1 т. 1 от Закона за СРС:
Контролът върху прилагането и използването на специалните разузнавателни средства се осъществява от министъра на вътрешните работи, когато специалните разузнавателни средства се прилагат и използват от структурите на Министерството на вътрешните работи.
Чл. 37а от Закона за МВР гласи: Специализираната дирекция “Оперативни технически операции” се ръководи от директор, който се назначава от министъра на вътрешните работи.

За всички нарушения, разкрити от прокуратурата досега, без съмнение е отговорен вътрешният министър Цветанов. Той обаче въобще не може да осъзнае вината си

Изглежда нито образованието, нито манталитетът му позволяват да разбере в какво се състои нарушението.



СМЕХ

Вестникарско заглавие ден по-рано: „Маратонът в Бостън е предизвикателство за участниците
и събитие за зрителите“
        *
В МВР провеждали така наречените тренировачни подслушвания! Все едно екзeкутора да прави тренировачни екзeкуции!
        *
Интернетът ми е толкова бавен, че като гледам клипче с Тити Папазов всичко му разбирам...
        *
Интересно, дали котаракът разбира, защо ние сме такива големи, а той е малък? Струва ми се, че той си мисли, че причината е в това, че ние го храним малко.
        *
Мъж влиза в една банка да се консултира:
- Желая да започна малък бизнес. Какво трябва да направя ?
- Купете си едър бизнес и малко почакайте. - Отговорил консултанта.
        *
Дойде сестра ми на гости с двете деца, на три и на пет годинки...котката веднага се престори на мъртва!
        *
Жената на:
20 г. е като Африка - неразгадана и пълна с енергия
30 г. е като Индия - топла и мистериозна
40 г. е като Америка - технически съвършена
50 г. е като Европа - стара и пълна с история
60 г. е като Сибир - всеки знае къде е, но никой не иска да ходи там
        *
Срещат се двама приятели.
- Как е?
- Бива, само дето не мога да се разбера с жената за отпуската и се скарахме.
- Защо тъй?
- Ами на мен ми се ходи в Тайланд, а тя иска да дойде с мен...