събота, 18 юли 2015 г.

Българин задържан за огромен палеж в Гърция

Гръцките власти са арестували 58-годишен българин за умишлен палеж на гората край квартал Кареас в Атина, където вчера избухна огромен пожар, съобщава GRReporter. Заедно с българина е арестуван и 67-годишен грък.

Поради силния вятър много бързо огнената стихия достигна до жилищни райони и по чудо нямаше жертви. Двамата мъже са били задържани от Службата за борба с умишлените палежи и още днес ще бъдат изправени пред прокурор в Атина.

Огненият ад е унищожил детска площадка в един от кварталите на Атина и една църква. Съобщава се за един човек загинал от пламъците. В момента жени от различните квартали на Атина, покрити с шалове, се опитват да преборят стихията, носейки по няколко кофи с вода.

Военния министър на страната Панос Каменос коментира, че палежите са умишлени. 


Гърмен на протест в София

Жители на Гърмен протестират на площад „Независимост” в София. Протестът, който започна в 11.00 часа, е срещу решението да се спре събарянето на незаконни ромски къщи в квартал „Кремиковци”, което трябваше да продължи на 13 юли. 

На протеста са се събрали около 150 души. Протестиращите носят плакати с надписи "Къде са парите за евроинтеграция", "Цацаров, докога ще те чакаме", "Бойко, докога ще има беззаконие", "Земя напоена с кръв, не се продава". Жителите на Гърмен развяват българския трибагреник и надуват вувувзели.

Протестиращите предварително обявиха, че ще искат три оставки – на вицепремиера Румяна Бъчварова, на министъра на регионалното развитиеи благоустройството Лиляна Павлова и на главния прокурор Сотир Цацаров.

Полицейското присъствие в района е засилено. Движението в района се осъществява нормално.

Екстра СмЕх

Произведено от "Таралеж", следва продължение...Част 21 (20 ТУК)






"Знакът на Джизъса" е работното заглавие на новия роман на Дан Браун. Джизъс се е явил в Колизеума.











Тъмнокожи брокери гонят английска пенсионерка от дома й. Лондон, Англия.















Турция започна доставките на
строителни материали за газопровода „Турски поток“.


















37-та жена космонавт се готви за излитане. База на ВВС на САЩ. Кейп Канаверал, щата
Флорида.

Бутат 20 къщи в Гърмен

Категорични сме: продължава събарянето на незаконни сгради в ромския квартал "Кремиковци" в Гърмен, заяви министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова пред Би Ти Ви на фона на искане от жители на общината да си подаде оставката, които в ефир я обвиниха в неадекватни действия.

"Оставам с поредното впечатление за неадекватността на кмета Минка Капитанова, която подвежда жителите на община Гърмен", отвърна Лиляна Павлова, според която оставката ѝ няма да реши проблемите. "Незаконните постройки в Гърмен са установени още 2000 г., като тогава са били 14 постройки. Още тогава не са предприети мерки за недопускане на незаконно строителство, нещо повече - общината е толерирала създаването и разрастването на това селище чрез издаването на регистрация по постоянен адрес", обясни министърката.

Там вече 757 човека имат регистрации по постоянен адрес, като всички са регистрирани на улица в неурегулиран земеделски имот, припомни Павлова, която отправи директни нападки към кмета на общината Пенка Капитанска (ДПС), която на поста наследи дългогодишния общински началник Ахмед Башев, чиято заместничка беше:

"Госпожата се прави на паднала от Космоса, "не причьом", на "ощипана", само от началото на годината е издала 55 адресни регистрации на земеделска земя, в нерегулиран имот."

Павлова обясни, че от 124 незаконно постановени сгради 8 вече са премахнати. 12 от тях остават за премахване от общината, защото след 2012 г. тя е разрешила тяхното надстрояване. За две от постройките има временно отлагане, защото държавата предоставя информация за техните случаи пред Европейския съд в Страсбург.

"Държавата има готовност за премахване на 20 постройки и е изпратила писмо до кмета на общината, за да предложи временно настаняване на техните обитатели. Нищо не може да спре премахването им", категорична е Павлова.

Вече е възложена проверка на всички адресни регистрации в ромския квартал и които са незаконни, ще бъдат премахнати,
възложила съм проверка кои регистрации са незаконни, ще бъдат отменени, казва министърът.

X Factor във Варна

Снимка"Таралеж"
Млади кандидати за слава обсадиха от сутринта Фестивалният и конгресен център във Варна, за да участват в кастинга на X Factor

Всякакви кандидати чакаха на опашката. От талантливи и скромни до колоритни и шумни. Днес в журито участва и рапъра Криско.





ВИДЕО НА „ТАРАЛЕЖ“


На вратите на Божи гроб за поколенията българин се е разписал "Петко от Копривщица"

Колизеумът далеч не е единствената световна забележителност, върху която изникват надписи на български, съобщава Нова телевизия.

Българска следа има и върху катедрала във Флоренция, и върху оръдие в Мароканската крепост. В Йерусалим е същото. На вратите на Божи гроб за поколенията се е разписал „Петко от Копривщица“.

На тази дата: 18 юли 1837 г. Ражда се Апостола

На 18 юли т.г. отбелязваме 178-ата годишнина от рождението на Васил Левски. Датата се почита и като Ден на градовете Левски и Карлово.

Васил Иванов Кунчев, известен и като Васил Левски, Апостола на свободата и Дякона, е български национален герой. Той е идеолог и организатор на българската национална революция, основател наВътрешната революционна организация (ВРО). Прозвището Апостола на свободата получава заради организирането и разработването на революционна мрежа за освобождаване на България от османско иго. Пътува по страната и създава частни революционни комитети, които да подготвят обща революция. Неговата мечта е чиста и свята република, в която всички да имат равни права, независимо от своята народност и вероизповедание. Създадената от него революционна мрежа е основата, върху която стъпват организаторите на Априлското въстание през 1876 г.

През 2007 г. чрез национално телевизионно допитване на БНТ е избран за номер едно в списъка на най-великите българи за всички времена.

Вицове, юли 2015 г.

СмЕх


Помня какви добри времена бяха: отивах в магазина с 5 лв. и се връщах с 3 кила вратни пържоли, хляб, салам, бутилка уиски и бадеми.
- А сега?
- А сега? Сега сложиха камери!

***

Всъщност,Кама Сутра е била просто един учебник по борба. После някакъв простак дорисувал пи*ки на картинките и станало страшно.

***

Доктор след преглед на пациент остава много доволен от състоянието му.
- И със секса, надявам се, всичко е наред? - пита лекаря.
- Един-два пъти седмично се получава...
- Два пъти седмично!!?? Не мога да повярвам. С вашето здравословно състояние и вашите данни, смятам, че можете да го правите два-три пъти дневно...
- Ами то и на мен ми се иска повече, обаче, католически свещеник в малко село, това все пак затруднява нещата...

***

- Вярвате ли в любовта от пръв поглед!
- Аз съм зле със зрението и се налага да опипвам.

***

Питат един пътешественик:
- Защо не можахте да спасите приятеля си от канибалите?
- Ами пристигнахме много късно - когато му се притекохме на помощ, те вече го бяха задраскали от менюто.

***
Всяка сутрин нови вицове

петък, 17 юли 2015 г.

Възродения Роженски събор! Видео

Хиляди се събраха, за да възродят Роженският събор след 9-годишно прекъсване. Те изпълниха поляните на мястото на събора, за да видят и чуят откриването на най-голямото фолклорно събитие за Родопите тази година.

Церемонията започна с кукерски състав, след което четири лъча от 400 гайдари се насочиха към сцената.

Следваха изпълнения на фолклорен ансамбъл „Родопа", възпитаници на музикалното училище в Широка лъка, Космическите гласове и Валя Балканска с нейните наследници.

Ще има още състезание по ръчно стригане на овце, състезание по доене, „Надиграване в Рожен", изложение на овчарски кучета, гала спектакъл „Роженски звездоброй". Довечера гостите ще гледат фойерверки и нестинарско шоу.

Фолклорните програми започнаха и на четирите сцени, а около тях се извиват кръшни хора. Хиляди хора присъстват на събора, като непрекъснато продължават да прииждат още. В района на събора се наблюдава засилено полицейско присъствие. До момента не са регистрирани неприятни инциденти.

ВИДЕО

2000 години по-късно...

Римляните пак арестуваха Джизъса. Към момента на задържането му той е на 33 години.

Гръцката "Юробанк" изкупува 80 клона на "Алфа банк" в България

Гръцката "Юробанк" (б. р., собственик на Пощенска банка) ще изкупи около 80 клона на "Алфа банк" в България, съобщи Ройтерс, като цитира неназован източник от Юробанк.

„Бордовете на двете банки ще се срещнат по-късно следобед, за да финализират сделката“, казва представител на "Юробанк".

Като част от задълженията, поети по второто споразумение по спасителната програма за Гърция, гръцките банки трябва да преструктурират своите операции, да продадат активите си на Балканите и да се фокусират върху вътрешния пазар.

И четирите най-големи гръцки търговски банки развиват бизнес в България. Три от тях имат дъщерни банки в България - ОББ (собственост на Националната банка на Гърция), "Юробанк"- България ("Пощенска банка") е притежавана от "Юробанк", а "Банка Пиреос"- България е на гръцката "Пиреос". "Алфа банк" е клон на гръцката си централа, като по този начин депозитите ѝ са гарантирани не от българския Фонд за гарантиране на влоговете, а от гръцкия му еквивалент.

Напрежение между българин и роми в Лом

Жандармеристи бяха изпратени в кв.”Младеново” в Лом, след като роми пребиха българин, а той простреля няколко от тях с въздушна пушка, съобщи  bTV, като се позова на полицията.

Около 7:00 часа тази сутрин група мъже от ромски произход се прибирали шумно. Гражданин им направил забележка, при което си навлякъл гнева им и последвал побой.

Пострадалият взел въздушната си пушка и открил огън по нападателите. Двама или трима са получили наранявания, откарани са в болница без опасност за живота.

Силите на реда са изпратени в района, за да не се допусне ескалация на напрежението.

Самуил не го може това

Радан Кънев на среща при Цацаров

Съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев и заместникът му Петър Москов ще посетят днес главния прокурор Сотир Цацаров.

Това е поредната совалка за съдебната реформа и за двете страни, след като обвинител номер 1 се видя вчера с правосъдния министър, а ден по-рано - Кънев с лидера на ДПС Лютви Местан.

Паралелно с това преди време е била уговорена среща на Цацаров с Москов - за здравната реформа.

Официално това е първият разговор между лидера на РБ и обвинител номер 1. По думите на последния двамата са разговаряли неформално 2-3 пъти.

Премиерът Бойко Борисов е поканил на среща главния прокурор Сотир Цацаров и правосъдния министър Христо Иванов. Извънредната среща ще е днес, вероятно след 12 часа, тъй като до тогава министър-председателят ще отговаря на питания в парламента.


Обновена!

Европейски съд: Електромерите нависоко за ромите са дискриминация

Монтирането на недостъпна височина на електромерите в квартал с компактно ромско население би могло да представлява дискриминация поради етнически произход, когато в други квартали електромерите се монтират на достъпна височина. Това обяви в свое решение Съдът на Европейския съюз в Люксембург по дело C-83/14 ЧЕЗ Разпределение България АД/Комисия за защита от дискриминация.

Дори ако се установи, че в този квартал има злоупотреби с електромерите, описаната практика изглежда несъразмерна спрямо двете си цели - да гарантира сигурността на електропреносната мрежа и надлежното отчитане на потребената електроенергия, коментират още юристите. Отбелязва се, че в Съюза е приета директива за равното третиране, която забранява всяка дискриминация, основана на расов признак или етнически произход, що се отнася например до достъпа до стоки и услуги и доставката на стоки и услуги.

Според говорителката на ЧЕЗ Барбора Пулпанова, електромерите на "дискриминационната" височина са били поставени, преди още чешката компания да влезе на българския пазар.

"Причината за поставянето на тази височина е опазване здравето и живота на хората, които често пъти са боравили с уредите по погрешен начин", поясни говорителката.

Това е пореден съдебен казус, свързан с ромите у нас само в последния месец. Преди дни от Българския хелзинкски комитет спешно сезираха Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург за предстоящото бутане на две ромски постройки край Гърмен. Оттам блокираха решението на държавата, преди да е имало дело.

Непоказвано видео: Опълчнците в Украйна плячкосват вещите на жертвите от малайзийския Боинг

Видео, заснето от опълченците след падането на малайзийския Boeing MH-17 е публикувано на сайта на News.com.au. На записа може да се види как опълченците оглеждат и взимат лични вещи на пътниците и снимат мястото на катастрофата. Един от командирите разказва по телефона, че е имало два самолета.
След това той издава заповед опълченците да се изтеглят и да не снимат нищо, както и да се вземат черните кутии.

Командирът на видеото също показва удостоверение на стюардеса, казвайки, че това е чуждестранен пътнически самолет. Неговият събеседник пита, кой е отворил коридор за самолета.

Министърът на външните работи на Австралия Джули Бишъп е притеснен от появата на видеото, пише Telegraph. „Това е отвратително за гледане, и това, че видеото се появява цели 12 месеца от момента на трагедията предизвиква силно притеснение”, казва Бишъп.

По думите й, в разговор с президента на Русия Владимир Путин тя е казала, че в качеството си на баща и човек, той е длъжен пред семействата на загиналите да доведе до край разследването на трагедията.

Видео

Как Меркел разплака детето! Видео

Германската канцлерка Ангела Меркел разплака неволно младо палестинче. Лидерът на най-мощната икономика в ЕС в последните дни търпи критики от медиите заради "коравосърдечната" си позиция спрямо Гърция, напомнят световните медии.

Сега видеото, което превзе Германия, може да направи нещата още по-трудни за Меркел, обобщава "Вашингтон пост".

Когато по време на лекция в гимназия тя говореше за "безупречните" германци, младата Реем каза, че тя и семейството й са в страната от около 4 години, но непрекъснато са изправени пред възможността от депортиране.

"Баща ми е заварчик. Но понеже все още няма лиценз за работа за чужденци (т. нар. в Германия Arbeitserlaubnis, б.р.) , сега е безработен. Не мога да намеря отговор защо е невъзможно да си намери работа", каза Реем.

На това канцлерката отговори, че "политиката е трудна работа" и че в лагери в Ливан има хиляди и хиляди палестинци, но те не могат да приемат всичките. След това младото момиче се разплака...

ВИДЕО

Някъде във Вашингтон

Цветан Цветанов участва в 6-та трансатлантическа конференция на „мозъчни тръстове“. 

Нашият "мозъчен тръст" разговаря с президента на Международния Републикански институт посланик Марк Грийн, с генералния секретар на ЕНП Антонио Лопез, с Микулаш Зуринда - президент на Института за европейски изследвания "Вилфред Мартенс" и бивш министър-председател на Словакия, със съветници от администрацията на американските президенти Джордж У. Буш и Роналд Рейгън.

На тази дата: 17 юли 813 г. Кан Крум обсажда столицата на Византия Константинопол

На 17 юли 813 г. Крум се разположил пред стените на Константинопол. Това е първият в историята опит на българите да превземат столицата на Източната Римска империя.
Блокирани били всички изходи на Константинопол към континента – от Влахерните до Златните врати. Но българският владетел не бил уверен в успеха на щурм срещу Константиновия град. Затова отново предложил мир при условията на договора от 717 г. Освен това поискал много злато и скъпи дрехи, няколко отбрани моми за наложници и правото да забие копието си в Златните врати.

Какво го е подтикнало да предложи мир отново, въпреки многобройните победи и очевидната слабост на империята, чиято войска изпитва панически ужас от българите?
Крум бил отлично запознат с непристъпността на имперската столица. Освен това, промяната на престола, където вместо страхливия Михаил Рангаве вече стоял решителният и опитен във военното дело доскорошен стратег Лъв Арменец, затвърдили убеждението на кана, че все още не е време да щурмува Константинопол.

Затова българският владетел предпочел да си тръгне като победител и да продиктува условията на мира. 

Сега ромеите решили да вкарат в действие своето изпитано оръжие – коварството. 

Те привидно приели условията, но замислили вероломно да убият страшния български кан от засада.
Уговорили среща край Златния рог, на която Крум дошъл със своя логотет (вероятно става дума за кавкана) и зет си Константин Пацик – ромей по произход, женен за сестрата на българския владетел. Сред ромейската делегация не бил императорът.

Подаден бил знак към чакащите в засада стрелци. Българите прозрели коварния капан и наобиколили кана, за да го предпазят с телата си. Крум се метнал връз коня и препуснал. Ромеите го обсипали със стрели, като били сигурни, че са го ранили.
От стените на Константинопол се разнесли тържествуващи викове: „Кръстът победи!”. Тримата чиготи и кавханът били убити на място, а Константин Пацик и сина му – заловени живи.

Крум оцелял след засадата. Коварното покушение и посегателство върху неприкосновеността на преговарящите изпълнили българския владетел с гняв и ярост. Той решил жестоко да отмъсти на ромеите.
Българите опустошили околностите на Константинопол. Ограбили и превърнали в развалини дворци, къщи, църкви и предградия извън градските стени. Пленените ромейски войници били избивани, както и мнозина от цивилните граждани.

Войските на кана преминали по цялото крайбрежие на Златния рог, изгорили всички магазини със стока там и се сдобили с богата плячка. След това български отреди нахлули по северния бряг на Мраморно море, като „предавали всичко на огън”.
Разрушени били крепостите Атира, Силиврия, Даноис, Редесто (дн. Родосто), Априс  и много други твърдини навътре в страната, пише хронистът. След това българите отишли на планината Ган (дн. Текирдаг, която върви паралелно със западния бряг на Мраморно море и свършва с Галиполския полуостров).

Тук се криело побягналото от Тракия многобройно население. Българите избили мъжете, а жените и децата заедно с добитъка откарали в плен. Войската на Крум  се върнала назад по течението на р. Хебър (Марица) като по пътя си разрушавала всички крепости – малки и големи, и се спряла под Одрин, който бил обсаден от брата на Крум.

След устремен щурм градът паднал – за пръв път в историята в български ръце.

Наближаващата зима станала причина Крум да се прибере у дома. Но той се готвел за нов поход, привлякъл на своя страна „всички славини” и покорените от него авари.
Българският владетел вече се чувствал уверен в силите си да превземе столицата на Източната Римска империя. Фактът, че през 812 и 813 г. българските войски са нахлули в Тракия, а не в Македония показва, че разширението на югозапад е било вече второстепенна цел на Крум.

Освен това не се споменава в исканията за условия на мирния договор той да е настоявал за признаване на царската му титла и достойнство. Защото е възнамерявал да си ги вземе сам. Дори нещо повече...
Мечтата на Крум е била да превземе Константиновия град и да седне на трона като василевс на Източната Римска империя. Уви, съдбата, или Божието провидение, както пишат хронистите, не са отредили това да се случи.

Вицове, юли 2015 г.

Хладнокръвие...

СмЕх


Майка се кара на детето си:
-Ти си истинско прасе, виж се на какво приличаш! Нали знаеш какво е прасе?
-Да, мамо-синът на свинята.

***

Заекът пътувал с влака, но куфарът му се изгубил.
Той ядосано започнал да минава по купетата и да пита 'Къде ми е куфарът?Кажете, че да не стане като миналата година!'
Така по инерция отворил и следващото купе и пак извикал това:
- Къде ми е куфарът? Кажете, че да не стане като миналата година!
Там седял лъвът и го попитал нервно:
- Какво стана миналата година?!
Заекът отговорил уплашено:
- Аааа ммм нищо...Купих си нов!

***

Мъж и жена паркирали на черен път извън града. Започнали да се разгорещяват и той й свалил роклята.
- Сигурно трябваше да го спомена по-рано - казала тя, но аз съм проститутка и ако искаш да правиш секс с мен, ще трябва да ми платиш двайсет долара.
На мъжа не му станало приятно, но платил. След като свършили, той се облякъл, но седял зад волана, без да пали двигателя.
- Защо не си тръгваме? - попитала жената.
- Сигурно трябваше да го спомена по-рано - отвърнал мъжът, -но аз съм таксиметров шофьор и ако искаш да се върнем в града, ще трябва да ми платиш трийсет долара...

***

Върви арабин ,а жена му върви пред него .Срещат друг арабин и той почва отдалеч да вика:
-Ей глупак ти малоумен ли си бре не знаеш ли какво пише в корана?Жената трябва да върви след мъжа ,а не обратно!
Първият спокойно отговаря:
-Слушай сега,когато е писан корана не е имало противопехотни мини!

***

Ако заспиш с 1 чаршаф и се събудиш с 1 чаршаф, 2 юргана и 3 одеяла, значи си на гости на баба

***

Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 16 юли 2015 г.

Благой Георгиев арестуван в Рим, опитал да си изпише името на колона в Колизеума

Български футболист е арестуван в Рим в опит да издълбае с монета инициалите на името си на колона в Колизеума, пише италинската преса. Според "Рома капитале нюз", "Кориере адриатико" и други медии, става въпрос за Благой Георгиев-"Джийзъса".

33-годишният играч и годеницата му Есмер Омерова посетили една от най-големите световни забележителности. Там Благой решил да изпише първите букви от имената им на една от колоните, но охраната забелязала това и реагирала моментално.

Футболистът е задържан, а карабинери проверили самоличността му и регистрирали нарушението. Малко по-късно Георгиев е пуснат, а монетата му - конфискувана. Вероятно е понесъл и глоба.

Гръцките банки разпродават клоновете си на Балканите

Гръцките банки планират разпродажби на дъщерните си поделения в Гърция и на Балканите, като искат разпродажбите да приключат преди стрес тестовете, на които се очаква те да бъдат подложени от европейските институции. Това съобщава в четвъртък гръцкият в. „Етнос“.

Четирите системни гръцки банки имат бизнес и в България. ОББ е собственост на National Bank of Greece, Пощенска банка – на Eurobanк (в която гръцката държава има само 35% дял, като големи инвеститори са американски и канадски фондове), Пиреос банк – на едноименната гръцка институция, а Alpha bank оперира в България чрез свой клон. Споразумението на Гърция с кредиторите предвижда гръцките банки да получат за рекапитализация 25 млрд. евро от Европейския стабилизационен фонд. Рекапитализацията им обаче е обвързана с условия за преструктуриране, посочва изданието.

В свой доклад от 10 юли Европейската комисия предупреди, че без подкрепата на Европейския стабилизационен фонд рисковете за финансовата стабилност в Гърция могат да се окажат неуправляеми и банковият сектор да рухне.

Очаква се по-късно в четвъртък Европейската централна банка /ЕЦБ/ да деблокира ликвидни средства за гръцките банки чрез механизма ЕЛА, след като парламентът на Гърция снощи гласува първия пакет от мерки за икономии.  За първите пет месеца на годината гръцките банки са претърпели огромни загуби поради изтичане на средства от влоговете. Като голямо се оценява и влошаването на активите на банките заради резкия скок на необслужваните заеми, които в края на март са били 36 на сто, пише още вестникът.

Без финансиране от ЕЦБ гръцките банки ще станат неплатежоспособни, а гръцката икономика ще бъде изправена пред още по-дълбока рецесия, смята изданието.

Финансовото министерство вчера удължи до днес включително банковата ваканция, запази лимита от 60 евро на ден, но разшири кръга на услугите, които банките ще могат да извършват.

Това означава, че днес в действащите 1 250 банкови офиса частни лица и фирми могат да извършват по-широки операции и най-вече да се разплащат с банки и да превеждат пари, в това число на осигурителни и застрахователни компании.

Вижте какво продава Гърция срещу 50 млрд. евро

Част от споразумението на кредиторите с Гърция е страната да задели държавни активи, с чиято продажба или управление, да осигури 50 млрд. евро, с които да погасява задължения. Парите обаче няма да дойдат бързо, защото чуждестранните инвеститори през последните години избягват страната поради високия риск.

Но ако все пак някой дойде, какво ще може да купи? "Вашингтон таймс" е направил класация от 10 предложения за продажба, публикувани на сайта на Фонда за развитие на гръцките държавни активи - приватизационна структура, създадена през 2013 г., която трябваше да продава активи, за да си осигурява средства за погасяване на предишните спасителни програми.

Минерални извори
Приватизационното ведомство предлага 4 термални извора, които могат да послужат за развитието на спа туризъм. Около някои от тях вече има изградени комплекси.

Международното летище в Атина
Фондът предлага 30% от капитала на стартиралото дейност през 2001 г. летище, което е 31-ото по натовареност в Европа.

Атинската ВиК
Компанията EYDAP е доставчик на вода за района на областта Атика, която включва и столицата. Предлага се 61% от капитала на компанията, чиито акции се търгуват на Атинската фондова борса.

Бутикови хотели
Става дума за 15 хотела, някои от които недостроени, а други - в исторически сгради, които правителството е създало през 60-те години на миналия век, за да стимулира развитието на туризма.

Hellenic Petroleum
Компанията осигурява две трети от капацитета за рафиниране на петрол в Гърция, като изнася горива за Кипър, Сърбия, Албания, Черна гора и България. Hellenic Petroleum e публична компания, държавата търси купувач на 35% от капитала й.

Гръцките пощи
90% от най-голямата компания за пощенски услуги, която има над 750 офиса в цялата страна.

Стадионът "Мир и приятелство"
Открит през 1985 г. и реновиран през 2004 г., стадионът домакинства баскетболния тим "Олимпиакос", като през годините на него са изнасяли концерти световно известни музикални звезди. Продава се в пакет със земята около него.

Public Power Corporation
Производителят и доставчик на енергия има 7,5 млн. абонати, като се продават 17% от неговия капитал.

Магистралата "Егнатия Одос"
Повече от една трета от гърците използват 670-километровия живописен път, който свързва източната и западната част на Гърция - от Игуменица, до гръцко-турската граница.

Строежи от Олимпийските игри
Три обекта, сред които гребна база и олимпийският център "Галаци", са предложени в пакет.

БалкОнтурист

Пиян шведски турист падна от 11 етаж в Слънчев бряг и загина на място.

Районът на местопроизшествието своевременно е отцепен от полицейските служители и е извършен щателен оглед. 

По данни на свидетели младежът бил в нетрезво състояние, като направил опит да премине от една тераса на друга, но подхлъзвайки се паднал от 11-я етаж на хотела.

Протест и контрапротест пред ВСС

С викове "Руски подлоги!" и "Тук не е Москва!" протестиращи срещу Висшия съдебен съвет посрещнаха изненадващото появяване на групата, наречена "План Б". Първите - група за обществен натиск, се събраха на планиран митинг срещу статуквото в съдебната система и призовават за оставки на целия съвет.

"Ние сме граждани като вас, от тези 94%, които нямат доверие в прокуратурата и съдебната исстема" каза предводителят на 20-имата протестиращи Димитрин Вичев.

Към 9:15 часа обаче се появи контраагитка на "План Б", които миналата седмица "спонтанно" защитаваха членовете на Съвета срещу изказване на правосъдния министър Христо Иванов, че са като Северна Корея. В този момент протестиращите срещу ВСС се развикаха, че искат поне 200 метра отстояние между тях и "платените провокатори, които не правят услуга на България".

На мястото има струпани изключително много полицейски служители още от ранната сутрин. Има вагонетки на жандармерията, джипове "Дифендър" и много патрулки. Засега полицията държи двете групи на около 20-30 метра една от друга.

Парламентът на Гърция каза "да" на споразумението

Минути преди 2 ч след полунощ гръцкият парламент одобри със значително мнозинство реформите, поискани от Еврозоната, предаде Би Би Си. Така страната ще получи третия спасителен пакет от кредиторите.

Дебатите приключиха в 1,40 ч местно и българско време. Т.е. 40 минути след изтичането на крайния срок.

След това всеки депутат трябваше да каже на всеослушание "да" или "не". Един от първите гласували бе доскорошният финансов министър Янис Варуфакис, известен с острия си и цветист език. Той произнесе категорично "не".
Споразумението бе подкрепено от 229 депутати в 300-членния парламент. 64-ма гласуваха "против". 30 от тях бяха съпартийци на премиера Алексис Ципрас от радикалната левица СИРИЗА.

Разгорещените обсъждания "за" и "против" новото споразумение продължиха близо седем часа. Депутати си крещяха един на друг и се обиждаха, без да пестят изразите си. Най-освиркван бе лидерът на консервативната опозиционна партия "Нова демокрация" Вангелис Мимаракис. Гласовете на десницата обаче се оказаха решаващи за вота.

В това време пред парламента станаха кървави сблъсъци. Демонстранти, чийто брой се увеличаваше с всяка минута, мятаха запалителни бомби по сградата. Полицията им отвръщаше с палки и сълзотворен газ. Според Би Би Си са арестувани 40 протестиращи.

Ципрас призова съпартийците си от СИРИЗА да гласуват за споразумението. Панос Каменос, оглавяващ коалиционния партньор "Независими гърци", настоя хората му да гласуват против съвестта си, но единствено със съзнанието, че така ще спасят Гърция.

Малко след полунощ Ципрас напусна парламента и отиде в премиерската си резиденция. Той каза, че ще чака там резултатите, тъй като не искал да се губи време с произнасянетона нега заключтелна реч.

След полунощ обаче се върна в залата и бе принуден да се обърне към депутатите.

"Призвани сме да вземем решение с голяма отговорност. Оставихме като наследство достойнство и демокрация. Посяхме семената, които ще донесат плодове в Европа", заяви Ципрас.
Същото като него стори и шефката на парламента Зои Константинопулу - заклет противник на споразумението Тя първо напусна сградата, като заяви, че не желае да участва по-нататък в дебатите. След броени минути обаче се върна обратно и избълва остри нападки по адрес на кредиторите и ЕС.

"Днес е черен ден за парламента и ЕС, каза тя и съжали, че депутатите нямат много време за обсъждане. - Чрез изнудване ни накараха да погребем парламентарната процедура."

Час преди полунощ шефката на Международния валутен фонд (МВФ) Кристин Лагард заяви, че има надежда за преструктуриране на гръцкия дълг. Кредиторите от ЕС били все по-близо до тази идея.

Малко след това председателят на Еврогрупата Йерун Дейселблум съобщи, че още в четвъртък преди обед министрите на финансите от страните от Еврозоната ще проведат конферентен телефонен разговор.

На тази дата: 16 юли 1937 г. Открит е концентрационният лагер на смъртта Бухенвалд

1937 г. близо до Ваймар е открит концентрационният лагер на смъртта Бухенвалд. Първоначално името на лагера било „Етерсберг”, но бил прекръстен тъй като местните жители, смятали, че името Етерсберг е на Гьоте, който написал тук „Нощна песен на странника”.

„Бухенвалд” е построен на върха на планина Етерсберг, намираща се близо до Ваймар, Тюрингия. Тук след юли 1937 г. са затваряни противници на нацисткия режим, евреи, цигани, немски комунисти, криминални престъпници, представители на религиозни секти, хомосексуалисти и всякакви хора, обявени от Хитлер за „асоциални елементи”.

Хората са изпращани да работят във военните заводи във Ваймар и Фриц-Заукел. Голяма част от затворниците са подложени на медицински опити в полза на берлинския институт „Роберт Кох” и на фирмата „Беринг” от Марбург.

На 11 април 1945 г. затворените в Бухенвалд разбират за наближаващите освободителни американски войски, успяват да обезоръжат охраната и да завземат ръководството на лагера. При пристигането на американците, концлагерът, благодарение на дълго подготвяното от съветските военнопленници въстание, е освободен. От него излизат близо 21 000 души, като 904 от тях са деца.

Днес тази дата е обявена от Организацията на Обединените нации за Международен ден на пострадалите от фашизма и войната. 13 години по-късно е открит мемориален комплекс в чест на загиналите в концлагера затворници. „Бухенвалд” е превърнат в музей.

Вицове, юли 2015 г.

Ролкова пързалка в гората, за мързеливите...

СмЕх


Двама разговарят:
–Купих си ново жилище, ама всичко се чува бе! Съседа го чувам как разговаря по телефона!
–А в моето жилище чувам дори какво му отговарят по телефона...

***

Едно циганче пита баща си:
- Тате, аз какъв съм?
- Как какъв? Циганин си! Аз съм циганин, дядо ти и прадядо ти- всички сме цигани!
Циганчето отишло при майка си:
- Мамо, аз какъв съм?
- Как какъв си - еврейн си! Аз съм еврейка, дядо ти и прадядо ти - всички сме евреи!
- Ама що така сте се умешали ма мамо, сега аз какво да правя?Гледам отсреща на ъгъла едно колело и се чудя: -
"Да го продам ли, да го открадна ли..."?

***

Обява:
Продавам много евтино, пълен комплект риболовни принадлежности и лодка. Ако слушалката вдигне мъж, трябва да кажете: Извинете, грешка!

***

Полицай спира кола, шофирана от куче.
- Вие сте луд! - казва полицаят на спътника на кучето. - Защо сте дали на животното да шофира?
- Че да не би да е мое? Аз съм на автостоп!

***

Норвежко семейство. Жената ежедневно казва на мъжа:
- Скъпи, сложи червената престилка и измий съдовете.
- Скъпи, сложи червената престилка, приготви обяд.
- Скъпи, сложи червената престилка, почисти.
- Скъпи, сложи червената престилка, изглади дрехите.
След три години мъжът изревал:
- Край, писна ми червената престилка!! Искам синя!

***

Всяка сутрин нови вицове

сряда, 15 юли 2015 г.

Атина пламна! Видео на живо

Безредици възникнаха около парламента на Гърция тази вечер, предават гръцките медии. Хиляди протестират, разочаровани, от правителството, за което смятат, че е извършило предателство спрямо тях, предават световните агенции. Обстановката е напрегната, палят се пожари и се хвърлят коктейли "Молотов".

По полицаите са хвърлени десетки коктейли „Молотов”, а те са отговорили със светошумови гранати и сълзотворен газ.

Затворени са за движение централни булеварди в столицата. Към парламента са привлечени
многочислени полицейски сили.


Журналист ранен при безредиците в Атина


Журналист е бил ранен при безредиците в Атина, съобщава РИА Новости. Мъжът е снимал с екипа си бунта около парламента на Гърция тази вечер. Репортерът е ранен в крака, допълва изданието.

Обновена!

ВИДЕО НА ЖИВО

Майката на „Кой“ регистрира търговска марка "Кой"

Дружеството на Ирена Кръстева "Пресмаркет" е поискало регистрация в Патентно ведомство на търговска марка "Кой". Това показва справка в публичния регистър на ведомството. За това съобщи  журналистът  Мирослав Иванов днес.

До 2010 г. правата върху това наименование са били държани от софийската фирма "Алба-С". След това обаче марката се е оказала свободна.

И дружеството „Пресмаркет“ ЕООД, което е собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД и управлявано от майката на ДПС депутата Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е поискало да я запази.

Бившата шефка на Спортния тотализатор е подала заявка за регистрация на марката за стоки и услуги в класове 16 (хартия, книги, вестници, печат), 35 (търговски сделки, реклама, маркетинг) и 41 (издателска дейност, публикуване онлайн). Тя е с дата 30 април 2015 година.

Но все още не е внесла необходимите такси за получаване на правата върху наименованието "Кой", което всъщност бе основният въпрос на многохилядните протести срещу назначаването на Делян Пеевски за шеф на ДАНС, който си остава напълно актуален и до ден днешен.
Според юриста Емил А. Георгиев дори и майката на Пеевски да получи ‎регистрация на такава марка, то тя няма да може да забрани на трети лица да я използват, например, за коментар на актуални събития у нас.

"Това е така, защото съгласно чл. 13, ал. 1 от Закона за марките и географските означения правото върху марка включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват в търговската ‎дейност, в какъвто обхват не попадат коментарите по актуални теми", разяснява той.

Според юриста Емил А. Георгиев дори и майката на Пеевски да получи ‎регистрация на такава марка, то тя няма да може да забрани на трети лица да я използват, например, за коментар на актуални събития у нас.

"Това е така, защото съгласно чл. 13, ал. 1 от Закона за марките и географските означения правото върху марка включва правото на притежателя й да я използва, да се разпорежда с нея и да забрани на трети лица без негово съгласие да използват в търговската ‎дейност, в какъвто обхват не попадат коментарите по актуални теми", разяснява той.

Варна, морето и ъглошлайфа

Снимка: "Таралеж" Варна- строителство на плажа
Шум от рязане с ъглошлайф и облаци от прах посрещат туристите в центъра на централния плаж във Варна.

Часът е 16.30, датата 15 юли 2015 г.( След началото на забраната за строителство), мястото центъра на централния плаж (под „Аквариума). 

Облаци от прах и шум от рязане ни напомня, че сме във Варна. Туристите се надвикват с ъглошлайфа, а майките тревожно се взират в облака от прах, за да намерят децата си. Причината е простичка, някой очевидно си прави заведение на плажа до сградата на „Калните бани“. 

Обещаните проверки от инспекцията по труда явно не плашат кандидат-бизнесмените.

Приятно летуване !

ВИДЕО "ТАРАЛЕЖ"


Земетресение във Варна!

Силно земетресение беше усетено във Варна!

Силата на труса е 4.3 по Рихтер, на 10 километра дълбочина в морето. Епицентърът на труса е с координати 43.32N ; 28.35E - на 38 километра североизточно от Варна и 13 километра южно от Каварна. Земетресението е станало в 11:30 часа, сочат данните на Европейският сеизмологичен център.


Според сеизмологичния институт към БАН силата на земетресението е била 3.7 по Рихтер.

Обновена!

Казваме „OXI“ за спасяването на Гърция от общия фонд на ЕС

"OXI!" Такъв ще е отговорът на България на въпроса съгласна ли е Атина да получи пари от Европейския механизъм за финансова стабилност (ЕМФС) като временна мярка да посреще плащанията по дълга си през този и следващия месец. Те са общо 12 милиарда евро и Гърция трябва да намери тези пари, докато преговаря за трета поред помощна програма от спасителния фонд на Еврозоната.

В този фонд, създаден през 2010 година и управляван от Европейската комисия, все още са налични 13,2 милиарда евро. Един от потенциалните планове е те да бъдат използвани за мостов заем за Гърция. Европейската комисия обаче трябва да предложи това, а Съветът на 28-те да го одобри.

Този временен спасителен вариант бе обсъден вчера на заседанието на ЕКОФИН като от българското финансово министерство не направиха коментар каква е българската позиция.
Премиерът бил твърдо "против" използването на ЕМФС за спасяването на Атина. Ако все пак останалите 27 страни членки в ЕС кажат "да", то Борисов щял да внесе искане в Народното събрание за разглеждане, с което НС да вземе решението за българската позиция.
Финансовият механизъм позволява на Европейската комисия да заема средства от международните финансови пазари и да ги предоставя на нуждаеща се страна, като за гаранция служи бюджетът на ЕС. Той поема задълженията на държавата-длъжник, ако тя не ги плати навреме.

При създаването на фонда ЕК получи право да тегли до 60 млрд. евро, като тях бяха използвани над 46 млрд. евро, повечето от които за спасяване на Ирландия и Португалия. Ако сега ЕМФС осигури мостов заем за Гърция, той ще бъде върнат на участващите в него държави от Европейския механизъм за стабилност, когато страната договори нова програма с него, вероятно след седмици.

Днес гръцкия парламент ще гласува споразумението

В Гърция, парламентът трябва да приеме основните законодателни текстове за реформи.

Това ще стане на фона на обявената 24-часова стачка от синдиката на държавните служители.

Междувременно, в телевизионно интервю гръцкият премиер Алексис Ципрас заяви, че няма да подава оставка, каквато информация се появи вчера, въпреки че е бил принуден да наложи още мерки за строги икономии в Гърция.

Ципрас разкритикува постигнатото споразумение, но добави, че това е било най-доброто, което е можела да получи Гърция.

Премиерът подчерта, че Гърция трябва да се бори с корупцията и данъчните измами и изрази надежда, че когато страната се върне към икономическия растеж, приходите от него ще могат да бъдат разпределени справедливо.

Алексис Ципрас намекна, че банките в страната могат да останат затворени още за известно време.

Дисквалифицираха Хасан и Ибрахим, погазили правилата на "Карнеги Хол"

Организационният комитет на “Американ протеже” е изпратил писмо до близнаците пианисти от Шумен Хасан и Ибрахим Игнатови, че ще бъдат дисквалифицирани като победители в състезанието в САЩ, тъй като са нарушили строгите правила за поведение в „Карнеги хол”. Причината за острото писмо до 11-годишните момчета е баща им Денис Игнатов, който въпреки изричната забрана снимал и качил три клипа с изпълнения в YouTube.

Тази пролет талантливите близнаци спечелиха първи места, а за да сбъдне пътуването им до Америка, правителството им отпусна 20 хиляди долара. “Скъпи Ибрахим Игнатов и Хасан Игнатов, получихме много имейли от родителите на други участници, изясняващи, че вашите родители или гости са правили видеозаписи и са ги качили в YouTube”, пишат от конкурса. “Ние очакваме участниците да са прочели ръководството за рецитала и да са осъзнали, че „Карнеги хол” е икона за музикантите, като музей със собствени традиции. Очакваме участниците да покажат своето най-добро поведение и респект към правилата на залата и ограниченията”, се казва още в писмото, в което се настоява за свалянето на трите клипа от сайта.

„Американ протеже” ще дисквалифицира близнаците заради наглостта и липсата на култура на бащата. А бяха тръгнали да прославят България, нали заради това правителството им подари сумата от 20 хиляди долара”, избухна във Фейсбук доскорошният мениджър на момчетата - живеещата в Ница българка Дора Пенева-Вилчек. Още през април тя запознала Денис Игнатов и семейството му с меморандума с правилата за концерта на 23 май. В него с червен удебелен шрифт е посочено, че правенето на снимки и видеозаснемането е строго забранено както в „Карнеги хол”, така и в бекстейджа през цялото време.

“Свързах се с това семейство заради децата. Бях прочела, че в Шумен и в училището ги тормозели и не ги искали. Исках да им помогна не само като пианисти, но и да преодолеят заекването с помощта на добър логопед психолог”, връща лентата Дора. Тя предложила на голямата фамилия да се настани в неин имот на 20 километра от Варна, за да могат момчетата да се запишат в музикалното училище там. Тъй като съдбата я оставила преди една година сама, а нямала и собствени деца, установила контакт с Игнатови и разбрала за проблемите им, решила да помага доброволно като техен мениджър. Нещо повече, направила завещание, в което оставяла на близнаците имота си в село Здравец, Варненско.

В Индия: Избиха семейство заради обвинение в магьосничество

Индийско семейство беше избито заради подозрение във вещерство. Инцидентът станал в селището Лаханда в щата Ориса. Местни жители обвинили мъж и жена от селото, че разболяват съседски деца. Група от пет души с топори начело с техни роднини извадила нещастниците от постелите им и посякла съпрузите и техни четири деца. Две деца успели да избягат и именно те съобщили в полицията за зверството.

Пристигналите полицаи заварили в дома локва кръв, топор и обезобразени тела. Докато оглеждали мястото на произшествието, те забелязали, че осемгодишно момче давало признаци на живот: нападателите не успели да го доубият, тъй като се оказало под труповете на родителите си. Детето е изпратено в местна болница.

Независимо че правителството и полицията в Индия активно се борят със суеверията, в много щати и до сега е разпространен ловът на вещици, практикуван основно от членове на местни общини. През 2013 г. жертви на фанатиците са станали 119 души, а през 2011 г. – 160

Петьо Блъсков ще „спести“ 7.5 млн. лв. от фалита на КТБ

Близо 7.5 млн. лв. Това е положителният финансов резултат от фалита на КТБ за номиналния главен редактор на в. „Труд“ Петьо Блъсков, по-известен и като автора на разследвания Калоян Стоев. 

Точно толкова е сумата по общо 6 кредита, отпуснати от Корпоративна търговска банка и контролирани от банката дружества към Блъсков и син.

Петьо Блъсков има един директен заем като физическо лице и два към кредитирани от КТБ фирми. Компания, еднолична собственост на сина му Петьо Блъсков младши, е кредитирана също от КТБ, а две фирми, контролирани от Блъскови – „Таргет Медия” ЕООД и „Делта нюз” ЕООД също са получили заем от фирми, свързани с КТБ.
В сделките по принцип няма нещо укорително, още по-малко незаконно, ако не бяха някой „дребни“ детайли.

Взимам, но не връщам

Вестникът на Блъсков „Труд“ не спира детайлно да обяснява на читателите си как мажоритарният акционер и председател на Надзорния съвет на КТБ Цветан Василев е ползвал КТБ за банкомат, но пък пропусна да съобщи, че Блъсков и фамилията му са били на опашка пред същия банкомат.

Нещо повече, Блъсков и семейство са били в максимална степен заинтересовани от фалита на КТБ. Защо ли? Просто е – защото не са връщали, а и не са върнали заемите си. Но пък квесторите на КТБ са били достатъчно благосклонни към тях, за да приемат сключени цесии и да вдигнат обезпеченията им.

Но всичко поред.

През май 2011 г. физическото лице Петьо Христов Блъсков получава директен кредит от КТБ в размер на 360 хил. EUR. Кредитът не е обслужван редовно и към 30 юни 2014 г. просрочието е над 1 година. Заради просрочието си заемът е класифициран от банката като „загуба”. С това Блъсков може да се „гордее“, защото е един от малкото провизирани кредити на КТБ.

Но нещата се променят. КТБ влиза под специален надзор, а от страниците на „Труд“ започват да валят „разследвания“ за схеми, източвания, пирамиди, интервюта с прокурори, разследващи КТБ.
Резултатът за баща и син в чисто финансово измерение е повече от добър. Блъсков внезапно погасява кредита си. Но ако си мслите, че е превел дължимото на банката – дълбоко се лъжете.  През ноември 2014 г. кредитът е погасен вследствие на сключен договор за цесия между Петьо Блъсков и физическо лице. (За да няма спекулации, обещавам на Калоян Стоев, че ако ми се обади, ще му предоставя копие от осчетоводената цесия, все пак той работи с документи).

Дотук нещата са по план, но най-доброто предстои. А пък и за Блъсков има още работа за свършване, едва ли някой ще го остави без механизъм за влияние. От страниците на „Труд“ продължават „разследванията“. И така на  18 февруари 2015 г. квесторите на КТБ заличават учредената ипотека по този кредит върху имот, собственост на сина му Петьо Блъсков младши – офис с площ от 315 кв.м. в София, ул. „Христо Белчев” № 1.

Резултатът за Блъсков и фамилия от фалита на КТБ е повече от добър – срещу 0 (нула) изплатени лева е усвоен кредит от 360 хил. EUR, а и обезпечението си е цяло. Но това далеч не е всичко.

И Петьо II намазва доволно

Може да се каже, че 2014 г. е доста силна година за семейство Блъскови. През януари КТБ отпуска кредит от 1.9 млн. EUR на „Таргет медия“ЕООД. Към момента на отпускането на заема компанията едноличен собственик на дружеството е сина му - Петьо Блъсков младши.

Целта на кредита е рефинансиране на задължения към Райфайзенбанк България. Там кредитът е бил необслужван от „Таргет медия“ ЕООД, вследствие на което кредитът  е направен предсрочно изискуем от Райфайзенбанк. По кредита от КТБ е учредена ипотека върху имот, собственост на „Южен кръст 2001“ ЕООД -  УПИ в София, кв. Мусагеница.
По схемата на бащата и сина погасява кредита към КТБ чрез цесия, т.е. без да го изплати на банката.  Квесторите в КТБ веднага разрешават вдигане на ипотеката и още на 23 декември 2014 г. имотът на Блъскови е свободен. Само за справка, в КТБ все още висят няколко десетки искания за заличаване на ипотеки, за които обаче квесторите, а вече и синдиците не са намерили време/основание да заличат. При равни условия с Блъсковите, разбира се.

За да е чиста схемата на семейството обаче на 4 февруари 2015 г. Петьо Блъсков младши продава всички свои дялове от капитала на „Таргет медия“ ЕООД – на пенсионерката Райна Иванова Велинова. След тази операция физическите лица, които имат вземане от „Таргет медия“ вследствие на цесията, трябва да си ги търсят от пенсионерката, която вече е управител и едноличен собственик на капитала на дружеството.
Предполагам бабата има намерение да играе сериозна роля на медийния пазар, иначе едва ли би се ангажирала да влезе в компания със задължение от близо 2 млн. EUR. Но не само.
Райна Велинова най-вероятно познава добре бизнеса на семейство Блъскови, защото те е купувач и на друга тяхна компания.  На 17 октомври 2014 г., или по-малко от месец преди отнемането на лиценза на КТБ  Петьо Блъсков младши продава всички свои дялове от капитала на „Делта нюз“ ЕООД – на същата пенсионерката Райна Велинова, която става управител и едноличен собственик на капитала на дружеството.

И, повярвайте ми, има защо. „Делта нюз“ е със задължение от 1.9 млн. лв. към „Ем стейт“ ЕООД – дружество, кредитирано от КТБ. „Ем стейт“ е компанията трансмисия, която е била за Блъсков това, което „Сайга консулт“, „БГ корпорейшън“ и „Булит 2007“ са играли за „24 часа“, „Труд“, „Преса“, “Тема“, „Стандарт“ и т.н.

Но това не са всичките взаимотношения между компании-касички, или, както самият Блъсков обича да ги нарича на страниците си в „Труд“, компании-бушони и семейството издатели.

Петьо Блъсков е получил кредит от 158 хил. лв. от „Глобал Агро Трейд“ ЕООД и 597 хил. лв. от „Ареском“ ЕООД. Едноличното дружество на младшия издател „Таргет медия“ пък е фианнсирано със 198 хил. лв. през „ВИП Пропъртиз“ ЕООД.

Каква е връзката на четирите еднолични дружества с КТБ ще оставя на Калоян Стоев да провери, все пак разбрахме от ефира на Нова ТВ, че авторът има тепърва да излиза със силни разследвания.
Мирослав Иванов