събота, 31 октомври 2015 г.

"Ислямска държава": Ние свалихме руския самолет в Египет! Видео

Бунтовническа групировка, свързана с "Ислямска държава" (ИД) в Египет, пое отговорност за катастрофата с руския самолет, предаде Ройтерс.

Машината "Еърбъс А-321" се разби тази сутрин малко след излитането си от курорта Шарм ел Шейх за Санкт Петербург. Загинаха всички 224-ма души на борда. Всички са руски граждани, завръщащи се от почивка.

"Войниците на Халифата успяха да свалят над провинция Синай руски самолет, превозващ над 200 руски кръстоносци. Всички бяха убити, слава на Аллах", се казва в съобщение, разпространено в туитър. По-нататък джихаистите допълват, че атаката е отмъщение за започналите на 30 септември руски въздушни удари в Сирия. Москва обяви, че цел на нейната кампания в арабската република е именно ИД.

Отговорността бе поета по-рано и в уебсайта Aamaq - нещо като полуофициална агенция на ИД.

Все още никой официално не е потвърдил връзката на ИД с катастрофата. Трима американски военни експерти обаче заявиха, че действащите на Синайския полуостров исламски групировки не разполагат с ракети "земя-въздух", които биха могли да свалят самолет.

Самолетът падна именно в този регион. Той е сцена на ожесточени сблъсъци между ислямски фундаменталисти и силите на реда. Екстремистите напоследък извършиха не една см ъртоносна атака срещу армията и полицията на полуострова.

Египетските сили за сигурност заявиха по-рано днес, че според първоначалното разследване причина за падането на самолета е технически проблем. Те изтъкнаха, че няма данни самолетът да е бил свален.

Очевидци споделиха, че преди да падне, самолетът е горял.

След излитането от Шарм ел Шейх пилотът първо съобщил за технвически проблеми, а след това е поискал разрешение за спешно аварийно кацане на най-близкото летище. И тогава връзката прекъснала. Стана ясно също така, че самлетът внезапно е започнал да губи височина и за кратко се е снишил с 1700 метра.

В египетската столица Кайро полицията блокира подстъпите към главната морга. Там трябва да бъдат докарани труповете на загиналите руски туристи.



Това ли е падащият руски самолет?! Видео



В интернет се появиха кадри, на които, според предварителната информация, е заснет падащият от небето над Синай руски Airbus-321, съобщава тв канал "Звезда". На леко разфокусираните кадри се вижда как в небето, оставяйки след себе си шлейф от гъст черен дим, пада самолет.

ВИДЕО

Разби се самолет с над 200 руски туристи в Египет

Самолет с над 220 души на борда, предимно руски туристи, се разби малко след излитането си от Египет за Санкт Петербург, предаде Би Би Си.

Трагедията стана рано тази сутрин.

Машината изчезнала от радарите малко след излитането си от курорта Шарм ел Шейх нас„д Синайския полуостров.

На борда имало 221 души, съобщиха от руския надзорен орган Росавиация. Това били 214 пътници и 7-членен екипаж.

Изчезналата машина е на руската авиокомпания "Когалимавия", работеща под марката MetroJet.

Първоначално имаше съобщения, че самолетът е изчезнал във въздушното пространство над Кипър. по-късно от офиса на египетския премиер Шепиф Исмаил заявиха, че той е паднал на Синайския полуостров. Според непотвърдени сведения дори са открити и останки.

Малко след излитането от Шарм ел Шейх пилотът съобщил за технически проблеми, предаде ТАСС. Интерфакс допълва, че след това той поискал разрешение за спешно аварийно кацане. След което връзката изчезнала.

Сайтът Flightradar съобщи в профила си в туитър, че преди да изчезне от радарите, самолетът внезапно загубил височина и се снижил с 5000 фута (около 1700 етра). Това обаче не означава, че той е паднал.

Най-малко 27 загинали и 162 ранени при пожар в дискотека в Букурещ

Най-малко 27 души изгоряха или се задушиха и загинаха при експлозия в нощен клуб в румънската столица Букурещ, съобщи Си Ен Ен. В мазето на бивша фабрика от времето на Чаушеску е имало концерт на популярна група и точно на песента "Победи или умри" са пуснати фойерверки. Те са предизвикали огромен пожар.

При паническото бягство са били стъпкани много хора. Имало е един-единствен изход, който бил много тесен. Може да има още починали, смятат от полицията.
След пожара в клуба "Колектив" са ранени над 162 души. Те са закарани в болница. Някои от тях са с опасност за живота. Голяма част от публиката е била на възраст между14 и 16 години.

"Шокиран съм от трагедията", бяха първите думи на президента на Румъния Клаус Йоханис.

"Опитваме се да направим всичко, което можем. Бомбардират ни от всички страни с призиви за спешна медицинска помощ", сподели пред местна телевизия здравният министър. В момента на пожара в клуба е имало между 300 и 400 души.

Вместо съботна проповед: "Бай Ганьо прави избори" от Алеко Константинов

- Не ми дрънкайте много-много, аз ви казвам, че трябва да изберем правителствени! - извика бай Ганьо и удари силно по масата.

- А бе как ще изберем правителствени, откъде ще изкопаем избиратели? Ами че ти бе, бай Ганьо, нали си; уж либерал - осмели се да възрази Бочоолу.

- Кой ти каза, че съм либерал! - попита строго бай Ганьо.

- Как кой ми каза? Ами че не помниш ли колко консерватори си пердашил, колко си ги псувал, как да не си либерал? Не знаеш ли - ти сам каза, - че даже на Иречека си се хвалил, че си либерал? - възразяваше Бочоолу.

- Ей че си прост! - отговаря със снизходителна усмивка бай Ганьо. - Че какво, като съм казал на Иречека, дума дупка прави ли! А бе, ахмако, че аз, един Иречек ако не метна, кого ще метна?.....

- Управителят ли? С нашите, разбира се - съобщава бай Ганьо, - и околийският е с нашите. Постоянната комисия не е законна, ама кой ще му дири законност, тя е наша. Бюрото е наше. Градският съвет е наш. Кметът малко шава, ама ще му отрежем куйрука. Общинските съвети по селата не са утвърдени нарочно, разбирате ли? Ако бъдат с нас - ще ги утвърдим, ако не - на дяволите. Пак ти казвам - колкото за управителя, нямай грижа, той е наш.

- Ами хамалите? - любопитствува Бочоолу.

 - И хамалите са наши, и циганите, и Данко Харсъзина е наш...

- Ами че той нали беше затворен за кражба? - учудва се Бочоолу.

- Е-хе, ти патки пасеш. Пуснахме го ний него. Нали той ни спечели хамалите. Отишъл при тях онзи ден, събрал ги, че като им скръцнал със зъби, те замръзнали по местата си, като им изръмжал: "Зъбите ви ще разкъртя, ако не изберете бай Ганя!" - и хамалите кандисали. Пазарил ги Данко по два лева на човек и срещу изборите цяла нощ ядене-пиене.

- Страшен хайдучага, брей!

- И за колко мислиш! За 50 лева. Ходил при онези да иска 100 лева, те го изпъдили, нахокали го. Ще го видиш сега в неделя - кокалите им ще смаже! - казва самодоволно бай Ганьо.

- Бочоолу, я иди повикай Гуня Адвокатина да дойде тука да ни напише едно възвание...

Този текст не може да не ви е познат. Дори и да не сте чели главата "Бай Ганьо прави избори" от книгата на Алеко Константинов или да не я помните от времето, когато сте били 11 клас, то героите са ви познати. Със сигурност - до болка познати.

В последните дни у нас се разрази поредният скандал с разкрития купуване/продаване и уреждане на избори. Или ако се изразим в стилистиката на "Бай Ганьо"- с алъш-вериша, който се прави из милата ни родина.

В главата "Бай Ганьо прави избори" става въпрос за 50-100 лв. и мизата стига до 2000 лв.
Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000-2000 лева.
Това е обещание на Бай Ганьо.
Явно героят на Алеко и до днес доказва, че може да го прави - на всеки едни избори.

Дъщерята на Левон Хампарцумян стана шеф в БНБ

Румяна Хампарцумян
Дъщерята на шефа на Уникредит Булбанк Левон Хампарцумян – Румяна, е назначена за директор на дирекция „Методология и финансови пазари“ в управление „Банково” в БНБ. Това съобщиха от централната банка.

Тя е един от хората, които израстват в йерархията на трезора след като от 1 ноември т. г. в БНБ влизат в сила структурни промени. Освен нея по-високи позиции заемат и Боян Бончев, който e назначен за директор на дирекция „Преструктуриране на кредитни институции“, Нели Драгинова, която става Главен юрист на БНБ и Веселка Панева, която оглавява новата дирекция „Дистанционен надзор” в управление „Банков надзор”.

Кариерно развитие има и за Михаил Димов, който е назначен за директор на дирекция „Платежен надзор” в управление „Банково” и за Светла Николова – директор на дирекция „Платежни системи”.

Румяна Хампарцумян работи в БНБ, управление „Банково“ от 2009 г., като последователно е заемала длъжностите експерт в отдел „Платежни системи“ и началник на отдел „Надзор на платежните системи“. Преди постъпването си в БНБ тя е била експерт в търговска банка в областта на картовите разплащания. Представител е в Работната група по платежен надзор към Комитета за платежни и сетълмент системи на Европейската централна банка, Комитета за плащанията и Експертната група по банково дело, плащания и застраховане към Европейската комисия и участва в експертни заседания на Работна група „Финансови услуги“ към Съвета на Европейския съюз.

Новата директорка има магистърска степен по финансово и счетоводно управление от Lancaster University и бакалавър по финанси от McGill University. Владее английски и френски език.

На тази дата: 31 октомври 1892 г. Артър Конан Дойл публикува „Приключенията на Шерлок Холмс”

1892 г. Артър Конан Дойл публикува „Приключенията на Шерлок Холмс”. Това е първият сборник с 12 разказа на писателя за известния детектив Шерлок Холмс. Първото издание на книгата е било само от 14 500 броя.

Още през 1887 г. лекарят от Портсмут Артър Конан Дойл публикува повестта „Етюд в червено”. В нея за първи път се появяват Шерлок Холмс и доктор Уотсън. „Етюд в червено” обаче не привлича особено вниманието на читателите, както следващата повест с Холмс - „Знакът на четиримата”. Но през юли 1891 г. Дойл започва да публикува кратки детективски разкази за приключенията на детектива в списание „Странд”. Разказите са публикувани като поредица в периода юли 1891 - юни 1892 г.

Именно тогава четящата публика започва да се увлича по лондонския детектив, чиято популярност достига феноменални размери. Съществуват теории, че Шерлок Холмс е събирателен образ от двама реално съществували души. А в качеството на „третия“ вероятно са използвани чертите на самия Артър Конан Дойл.

През 1877 г. Дойл учи за лекар в Единбургския университет. Един от преподавателите на 18-годишния Артър е проф. Джоузеф Бел, който веднага привлича вниманието на бъдещия писател. Лекциите на д-р Бел са необичайни, завладяващи и дори забавни. Използвайки своите удивителни дедуктивни способности, Бел прави светкавични изводи за пациенти, които често дори не виждал!

В автобиографията на Дойл се описва случай, когато мъж излиза пред аудиторията и Бел му дава изчерпателна и разбира се, точна характеристика, макар че никога преди това не го е виждал: „Вие сте служили в армията… Наскоро сте се уволнили. Шотландски полк. Уволнили сте се като сержант. Били сте в Барбадос…”. Самият д-р Бел обяснява това така: „Обърнете внимание, джентълмени, независимо че мъжът изглежда респектиращо, той не свали шапката си. Военните не са и длъжни да свалят фуражките си в помещение, тоест човекът още не се е отказал от стария навик. В него се вижда увереността на човек, даващ заповеди, ясно е също, че е шотландец. Колкото до Барбадос… Причината, поради която той се обърна към лекар, е елефантиазис, което е болест от Западна Индия, и именно на Барбадос сега е разположен шотландски полк”.

На втората година от обучението Бел прави Дойл свой помощник в амбулаторията. Бъдещият писател разговаря с пациентите и докладва резултатите на Бел. След десет години, когато Дойл хваща перото, именно тази удивителна способност да забелязва детайлите и на тяхна основа да стига до решаването на загадката, ляга в основата на известния персонаж.

И макар основните елементи на персонажа да са взети от личността на проф. Бел, той не е единственият източник на вдъхновение за писателя. Силно участие в създаването на Шерлок Холмс взема и прочутият единбургски съдебномедицински експерт, патоанатом, инспектор по общественото здравеопазване Хенри Литълджон. Литълджон участва в разследванията на всяка катастрофа, трагична смърт или убийство, които се случват всекидневно в Единбург. Той първи използва при разкриване на престъпленията отпечатъци от пръстите и снимки. Литълджон революционира следствените методи именно в годините, когато Конан Дойл твори своя герой.

Любопитен факт се крие и за избора на името на известния детектив. „Холмс” е „дар” от добрия приятел на писателя Оливър Уендел Холмс, а „Шерлок” се появява благодарение на любимия музикант на Дойл - Алфред Шерлок.

Вицове, октомври 2015 г.

Добро утро!

СмЕх


Госпожата:
-Иванчо защо имаш същите грешки като Марийка?
-Иванчо:
-Защото имаме една и съща учителка.

***

- Дядо, кое е най-важното нещо като остарееш?
- Да си пиеш гинко билобата, чедо!
- Защо така, дядо?
- За да помниш къде си скрил ракийката и виаграта!

***

- Защо не спасихте жена си, когато се давеше?
- Аз така и не разбрах, че се дави, тя си викаше както обикновено...

***

Истинските приятели не се интересуват дали къщата ти е подредена.
Те се интересуват имаш ли ракия.

***

Градски транспорт. Внезапно отнякъде се чува блеене на коза. Народът започва да се оглежда. Звукът се повтаря. След това пак. Един мъж вади от джоба си мобилния и вдига:
- Кажи, мило...

***
Всяка сутрин нови вицове

петък, 30 октомври 2015 г.

Хакери свалиха сайта на президента

Сайтът на президента president.bg е подложен на масирана хакерска атака. От 14 ч днес е почти невъзможно да се влезе в интернет страницата.

Атаката е започнала два часа след днешното изявление на президента Росен Плевнелиев, в което той обяви, че е  сезирал ДАНС за хакерската атака в изборния ден, когато паднаха сайтовете на ЦИК, МВР, МВнР и ГРАО. Държавният глава определи акцията като "втори Костинброд".

"Притеснен съм от случилото се в неделя, - каза президентът и отбеляза, че са възникнали много въпроси. - Те трябва да намерят своите обяснения“.

Вместо обяснения обаче на сайта на институцията обаче в момента излиза надпис: This webpage is not available (интернет страницата е недостъпна).

Хакването на сайта определено е свързано с днешното изявление на президента, коментираха от преслужбата на държавния глава.

Шефката на ОИК - София подаде оставка по искане на Бойко Борисов

По настояване на министър-председателя Бойко Борисов, председател на ПП ГЕРБ, днес оставка подаде председателят на Общинска избирателна комисия – София Диляна Иванова.
Борисов настоява за оставката на Иванова поради създалото се обществено напрежение във връзка с приема и обработката на протоколите от секционните избирателни комисии в зала „Арена Армеец“.

Борисов настоя Иванова да подаде оставка, в качеството си на председател на ПП ГЕРБ, тъй като Диляна Иванова е предложена за председател на ОИК – София от квотата на ГЕРБ. Оставката на Иванова бе поискана от Борисов днес, за да не се компрометира или възпрепятства предаването на протоколите в Централната избирателна комисия (ЦИК) от първи тур, информират от партията.
Диляна Иванова подава оставка веднага след настояването на Бойко Борисов. Молбата й за освобождаване от поста ще бъде депозирана в ЦИК до минути. Иванова подава оставка и като член на ОИК-София.
От ГЕРБ предлагат на ЦИК за нов председател на ОИК – София Полина Витанова. По образование и професия Витанова е юрист. В момента е член на ОИК – София. На предходни избори Полина Витанова е била председател на 23 РИК – София.

В 76 общини недействителните гласове са над 20%

В 76 общини недействителните гласове на изборите за общински съветници са над 20%, показват данни на сайта "Отворен парламент". В общините Антон, Бойница, Опан, Мирково, Ценово, Земен и Ветово недействителните гласове са най-висок процент от подадените бюлетини за общински съветници.

Сайтът е направил интерактивна карта на България, която показва местата, където тези случаи са най-масови. В нея са обработени данните от официалните протоколи на 265-те общински избирателни комисии в страната в частта гласували според подписите, положени в избирателните списъци, действителни гласове за общински съветници и недействителни гласове.

Общият брой на недействителните е 463 695 или 14,09 % от подадените от избирателите бюлетини.

Броят на недействителните гласове е рекорден за последните 6 години, показва статистиката.

Таблицата ясно показва ръст в процента на сбърканите бюлетини, когато непосредствено преди това изборното законодателство е претърпяло сериозни промени, твърдят експертите. По време на изборите за президент и вицепрезидент през 2011 г. Изборният кодекс въведе изискването за гласуване само със знак Х, отбелязан със син химикал. Изборният кодекс, влезнал в сила през март 2014 г. също измени правилата и въведе новости, които може да са причинили объркване избирателите или в членовете на секционните избирателни комисии, обяснават от "Отворен парламент".

Имунитетът на депутатите ни като в Африка

Най-силен е депутатският имунитет в африкански страни като Гвинея и Габон, а най-слаб в Нидерландия.

Това сочи представително международно изследване, проведено в 72 парламентарни асамблеи от 56 държави, изготвено от бившия секретар на белгийската камара на представителите Робер Митенер. С последните изстъпления на Волен Сидеров дебатът около депутатския имунитет навлезе в нова фаза, а от ГЕРБ предложиха законодателни промени. 

И така - къде сме ние сред останалите страни в света

по този показател?

Оказва се, че в България положението не е най-лошо, но по някои показатели се нареждаме непосредствено след африканските държави.

Проверка в законодателствата на други страни показва сериозни разлики в режима на защита на народните представители. Почти всички държави в света са предвидили някакъв специален статут за депутатите, но според съответните правни традиции техните привилегии се различават значително.

В топ десет на страните с най-силен депутатски имунитет са държави, намиращи се предимно в Африка и Азия. Така например с абсолютен имунитет, поне на хартия, се ползват депутатите в Гвинея. Страната от няколко десетилетия се управлява от военни режими със социалистически уклон, а напоследък пострада сериозно и от заразата с вируса на ебола.

Не се знае дали тези беди са повлияли за решението за имунитета, но по закон гвинейските парламентаристи са предпазени от всякакво преследване, независимо дали се касае за наказателни, граждански или дисциплинарни въпроси. На всичкото отгоре изобщо липсва каквато и да е процедура, по която тези предимства да бъдат отнети.

Но, че на тези формални привилегии не може много да се разчита, знае вероятно най-добре сегашният президент на страната Алфа Конде. През 1998 г., въпреки че е бил избран за депутат, той е

хвърлен от политическите

си противници за 20

месеца в затвора

С висок статут се ползват и народните представители на съседната Гвинея - Бисау. Проблемът обаче е, че според международни организации именно тези привилегии са в основата на ширещата се в страната търговия с наркотици, в която са замесени и много от представителите на политическите партии. Преди няколко години силният депутатски имунитет става причина и за политически сътресения в Габон.

В други случаи

е направено изключение

за процесите

за определени престъпления, които най-вероятно са възприемани като особено шокиращи, например обвинението в държавна измяна в Беларус. Русия заедно с Шри Ланка и Малайзия е сред малкото страни, в които депутатският имунитет не е записан в конституцията, а в отделен акт. Вероятно благодарение на това през април там лесно беше гласувано единственият депутат от Думата, който се обяви против анексирането на Крим,

да загуби защитата си от съдебно преследване

Не липсват и куриози. В Мали например имунитетът важи за сериозни престъпления, но не и за дребни нарушения. В Португалия също не се пречи на производствата за дребни престъпления, поне в случаите, когато член на парламента не е необходимо да присъства в съда.

Арт инсталация изхвърлена по погрешка в кофа за боклук

Десетки бутилки от шампанско се валят по пода. Златисти, розови, небесносини конфети, разпилени из цялата зала, дискотечно осветително тяло, сякаш паднало от тавана…

Служителите от екипа по чистотата на музея за модерното изкуство в Болцано решили в събота сутринта, че са се озовали сред остатъците от добре напоено с алкохол празненство от миналата вечер. Без да се поколебаят, те си свършили работата, като напълнили контейнерите за боклук с експонатите. Не заподозрели, че са изхвърлили цялата инсталация на двама известни творци, пише „Фигаро“.

Озаглавена „Къде ще танцуваме тази вечер?“, инсталацията на Goldschmied & Chirari трябвало да представлява интерпретация на Италия през 80-те години на миналия век.

„Период, характеризиращ се с потребителски дух, хедонизъм, с политици-социалисти и техните безкрайни празненства“, гласи анотацията на музея.

Открита в петък, 23 октомври вечерта, инсталацията е била изметена от служителите по чистотата на другия ден сутринта.

„Казахме им да измият голямото фоайе, защото там ще се състои вернисажът в петък вечерта. Очевидно са объркали инсталацията с преддверието…“, обяснява директорката на музея.

От там уверяват, че творбата скоро ще бъде възстановена. За щастие, хигиенистите са подходили екосъобразно като са сортирали елементите на инсталацията. Разделянето между стъклото и хартията ще позволи произведението скоро да заеме мястото си в изложбената зала.

В края на краищата, в тази история е трудно да се каже кой всъщност си е свършил зле работата.

На тази дата: 30 октомври 1938 г. „Войната на световете” хвърля в паника слушателите

1938 г. радиотеатър на CBS по романа на Хърбърт Уелс „Войната на световете” хвърля в паника слушателите си. Знаменитият спектакъл на Орсън Уелс - американски актьор, сценарист, режисьор и продуцент, създава илюзията, че марсианци нападат земята и това се предава на живо по радиото.

„Дами и господа, прекъсваме нашата музикална програма заради извънредно съобщение! Те ни нападнаха! Спектроскопът показва, че това е сила, която се движи към нас с огромна скорост и лукавство! И ние сме абсолютно безсилни да й отстоим!”. Така Уелс съобщава за нашествието на марсианци. „Дами и господа, не знам откъде да започна! Вероятно от онова, което лежи полузаровено пред мен в огромна дупка! То е най-ужасяващото нещо, което някога съм виждал! То изпълзява от дупката и идва насам! На около 20 ярда е от мен!”.

Следва тишина. Най-страшната тишина, която ще накара милиони слушатели панически да излязат на улицата. Защото те са пропуснали началото на предаването, а то е особено важно: „Дами и господа, Columbia Broadcasting System представя Орсън Уелс и неговия Mercury Theatre on the Air във „Война на световете” от Хърбърт Уелс”…

Милиони слушатели стават жертва на експеримента, заради който нормалната програма на медията е прекъсната. Орсън Уелс изпълнява ролята на астроном, който обсъжда техническия напредък на Марс, други актьори държат речи от името на министъра на вътрешните работи и командващ на артилерията, като съобщават за загубите, които армията търпи от марсианците.

След излъчването са необходими доста усилия хората да бъдат убедени, че нападение от Марс всъщност няма и че става дума за литературно произведение. Много слушатели завеждат дела за морални вреди срещу радиото, но те са отхвърлени. По настояване на Уелс е обезщетен само един мъж, който съсипал новите си обувки, докато бягал от „нашествениците”.

Любопитен факт е, че заради радиопиесата мнозина в първия момент не вярват, че репортажът за нападението на японския флот срещу най-модерната американска база Пърл Харбър в Хавай на 7 декември 1941 г. е истина.

Вицове, октомври 2015 г.

СмЕх


Сидеров получи един удар и каза, че е опит за убийство. Алексей Петров го стрелят с гранатомет и вика, че е грешка...

***

Две кокошки се срещат и едната пита другата:
- Какво ново?
- Остави ме, че с тоя новия петел такъв секс правихме, та цяла седмица снасям бъркани яйца!

***

-Тaте, кой е този Бaтмaн?
-Един човек, който рaботи денем, a нощем се мaскирa, зa дa излизa по улиците.
-Кaто чичо Митко!?!
-Не, чичо ти Митко е трaвестит...

***

–Тате, за домашно трябва да напиша съчинение. Как е по-правилно да се напише "Татко много работи" или "Татко много печели" ?
–Както искаш го напиши, моето момче, но задължително добави "Татко за ремонт на класната стая няма да даде и стотинка повече".

***

Някои хора ядат като свине и не дебелеят.Аз наддавам 2 килограма,само като лайкна снимка на буркан с Нутела...

***
Всяка сутрин нови вицове

четвъртък, 29 октомври 2015 г.

Тайната на вота е абсолютна, дори аз не знам за кого съм гласувал

След проверка в протокола от моята секция е ясно само това, че тайната на вота този път е абсолютна - дори аз не знам за кого съм гласувал. Защото за този, за който аз си мислех, че съм гласувал, явно не съм...

С този статус в социалната мрежа Facebook избирател се оплака, че явно преференцията му не е била отчетена. Макар и да звучи като нелош виц, случаят е реалност не само за един или двама души, като в последните дни стават все повече хората, които се оплакват, че гласовете или преференциите им липсват.

В същото време Бойко Борисов в Равда

Министър –председателят Бойко Борисов, министърът на околната среда и водите Ивелина Василева и кметът на Община Несебър Николай Димитров откриха пречиствателната станция в село Равда. Това се случи два часа след като в София гърмяха с гранатомет бившата барета Алексей Петров.

До момента премиерът не е коментирал стрелбата посред бял ден.

Фалира собственикът на „Стандарт, „Марица”, Струма” и „Блиц”

Решение от 09.10.2015 на Софийски градски съд обявява свръхзадължеността на „ГМ Прес“ АД. Определена е начална дата – 31.12.2011 година. С откриването на производство по несъстоятелност е назначен и синдик. „ГМ Прес“ АД е собственик на вестниците „Стандарт“, „Марица“, „Струма“, сайта „Блиц“ и други медии.

Молбата за обявяване на „ГМ Прес“ АД в несъстоятелност е подадена на 31.07.2014 г. от „БУЛИТ 2007” ЕООД – кредитополучател на КТБ АД.

Обикновенно съдът взема решения за откриване на производство по несъстоятелност в доста по-кратък срок след получаването на молбата. Протакането от близо година и половина в този случай е заради опита на любимеца на прокуратурата и защитен свидетел по делото „КТБ“ Бисер Лазов, под диктовката на Делян Пеевски, да сложи ръка върху трите вестника и другите издания.

В началото на 2015 г. дружеството на Бисер Лазов – „Консулт АВ” ЕООД продаде на „ГМ ПРЕС” АД свое вземане от „БУЛИТ 2007” ЕООД. Така „ГМ ПРЕС” АД освен длъжник стана и кредитор на  „БУЛИТ 2007” ЕООД. Целта на Лазов и Пеевски беше „Консулт АВ” ЕООД да стане новия кредитор на ГМ ПРЕС АД.

По подобна схема Лазов и Пеевски ликвидираха вестник „Преса“. Но този път сметката им излезе крива. С това свое решение СГС всъщност осуети намеренията на Лазов и дава възможност „БУЛИТ 2007” ЕООД  да се опита да събере вземането си от „ГМ Прес“ АД  и да погаси  кредита си към КТБ АД.

Стрелба с гранатомет в София!


Атентат срещу Алексей Петров!


Атентатът на бул. "Черни връх" е извършен с гранатомет. Мощната стрелба е чута от хората в близките кооперации. В момента върви операция по издирването на кола, заподозряна за атентата.
Полицията е вдигната на крак, служителите са предупредени, че бандитите са особено опасни.
По непотвърдена информация става въпрос за атентат срещу Алексей Петров.
Опитът за покушение е неуспешен, Алексей Петров е жив.


Екшънът стана в квартал "Кръстова вада", близо до бул. "Черни връх". Там, на ул. "Арарат" се
намира домът на Алексей Петров.
Първи ексклузивни снимки от мястото на атентата срещу Алексей Петров.

Атентаторите са изстреляли снаряд по бронирания "Мерцедес" на Алексей Петров тази сутрин.

Черната S-класа е със специална защита на седма степен, което е спасило живота на бившата барета! Бандитите са стреляли от друг автомобил, след което са изчезнали.

Оръжието е намерено близо до местопрестъплението.

Обновена!

На тази дата: 29 октомври 1929 г. започва „Великата депресия” в САЩ

Тълпата, събрала се на Уолстрийт след
                      краха от 1929 година.
На 29 октомври 1929 г. настъпва поредният срив на Нюйоркската фондова борса. Датата се смята за старт на Голямата депресия. Тя започва десетилетие преди Втората световна война и се оценява от икономисти и историци като най-тежката, най-дългата, най-широко разпространената и най-дълбока криза в световната икономика.

Началото ѝ е различно в различните страни,но се смята, че в повечето от тях е започнала през 1929 г. и е продължила до края на 30-те - началото на 40-те години на ХХ век. Кризата започнава в САЩ с крах фондовите борси на днешната дата, позната като Черният вторник.

Голямата депресия довела до разрушителни последствия в почти всяка страна, независимо от това дали била бедна или богата. Личните доходи, доходите от данъци и такси и печалби спаднали значително, а в някои страни като Америка безработицата достигнала 25%. По света също почувствали удара, което довело до масова безработица в градове, разчитащи предимно на тежката промишленост. В много страни строителството било временно преустановено. Провинциалните райони, които разчитали предимно на земеделието, също били застигнати от кризата, като изкупните цени на селскостопанската продукция спаднали средно с 60%.

След крахa на Уолстрийт от 1929 година обществото все още било оптимистично настроено за изход от икономическата криза. В средата на 1930 година лихвените проценти спаднали значително, а очакваната дефлация и нежеланието на хората да увеличават задълженията си чрез вземане на заеми, довело до спад на инвестициите. През май, същата година, продажбите на автомобили спаднали до нивата от 1928 година. Особено тежко било положението във въгледобивните и селски райони, където безработицата излизала извън контрол.

През януари 1932 г. Конгресът на САЩ създава Финансова корпорация за възстановяване (RFC). Организацията трябвало да оказва финансова помощ на железопътни компании, финансови институти и бизнес-корпорации. През юли ролята ѝ е разширена и за оказване на помощ на селското стопанство и финансиране на държавни и местни обществени мероприятия.

Приет е закон за Федерална жилищна банка, която била длъжна да предоставя кредити на организации, занимаващи се с ипотечно кредитиране (първообраз на бъдещата Fannie Mae). Приет е първият от двата закона, носещи името Глас—Стигол, насочен към либерализиране на Федералния резерв и разрешаващ му в частност да кредитира банките-членки. Признато е за необходимо да се активизира бюджетно преразпределение на доходите от богатите към бедните, за да се стимулира потреблението. Максималният размер на подоходния данък е повишен от 25 на 63%.

Въпреки това обществеността счита, че мерките, предприети от администрацията на Хърбърт Хувър, са недостатъчни и доста закъснели. Франклин Рузвелт сравнително леко побеждава Хувър на президентските избори през есента на 1932 г., а едновременно с това демократите успяват да завоюват контрол над Конгреса.

За изход от кризата през 1933 г. започва да се осъществява Новият курс на Рузвелт — различни мерки за регулиране на икономиката. Някои от тях спомагат за отстраняването на причините за депресията, някои имат социална насоченост и помагат на най-пострадалите, докато трети усложняват допълнително положението.

Вицове, октомври 2015 г.

Български бизнес център

СмЕх


- Просто невероятно е за колко кратко време построихте училището!
- Това стана благодарение на самоотвержения труд на нашите съграждани. Вярно, че до последния момент бяха убедени, че строят пивница...

***

- Госпожо, откъде синът ви е наследил тази жажда за знания?
- Знанията - от мен, а жаждата - от баща си...

***

Волен Сидеров ще влиза във Вип Брадър. Имал съмнения, че Кичка пуши цигари без бандерол ...

***

Млада жена говори на съпруга си:
- Да знаеш, скъпи, аз умея да готвя само две неща - овесена каша и компот от круши.
Мъжът поглежда в чинията си и пита:
- А това кое от двете е?

***

Тя така крясна на децата да си лягат, че половин квартал се мушна бързо-бързо под завивките.

***

Всяка сутрин нови вицове

сряда, 28 октомври 2015 г.

Комисията реши: Да се снеме имунитетът на Волен и Чуколов

Временната парламентарна комисия единодушно с 12 гласа "за" реши да снеме имунитетите на депутатите от "Атака" Волен Сидеров и Десислав Чуколов
 Взехме решение да предложим в пленарна зала разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу депутатите Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това каза пред журналисти в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ и председател на временната анкетна комисия, която разглежда свалянето на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуковлов след заседание на комисията.

Главчев обясни, че заседанието на комисията е било закрито, защото има данни, с които работи тя, които представляват следствена тайна. „Решихме заседанието на комисията да бъде с такава спешност, защото смятаме, че българските граждани очакват бързи решения.

"Даже смятам, че до известна степен сме закъснели“, заяви той. „Смятам, че имаше необходимост от бързи решения. Това е първото искане от главния прокурор Сотир Цацаров за такова решение, което е за събитията от 10 октомври, а искането от 12 октомври“, обясни той и каза, че срокът е 14 дни според правилника на НС е изтекъл на 26 октомври. „Комисията работи, за да се види, че не винаги, когато се създават временни комисии те се създават, за да се създава“, заяви той.

Карикатурите на Краси

Арена di "Армеец"








Краси Петров рисува специално за "Таралеж".

Хайдут Сидер срещу Черен Арап

С краткото обобщение, че в България няма демокрация и за да има, трябва мощна гражданска реакция и дори хайдушко движение, лидерът на "Атака" Волен Сидеров затвори дебата за създаване на Временна анкетна комисия за отнемане на имунитета му и този на колегата му Десислав Чуколов.

На въпрос дали той ще оглавява хайдушкото движение, Сидеров припомни, че българската история познавала един герой - ХАЙДУТ СИДЕР, който се справил с "черен арап".

Ето малък откъс от творението на Никола Козлев:


ЧЕРЕН АРАП И ХАЙДУТ СИДЕР

Появил са е грозен юнак,
на бял коня черен арап,
сред дунавско равно поле,
кого срешне - сече, коле!

В девет друма той върлува,
зимя, летя там лудува;
не смей птичка да префръкне,
нито пътник да замръкне!

Девет пътя са запрели,
девет скели запустели,
двестя села почернели,
девет града погрознели!

Гражданите не търгуват,
селачите не домуват;
сред чаршии псета вият,
а в хамбари мишки пеят.

Седенки са в пелин врасли,
беленки са в глен обслали -
момите му слугуваха,
момците му робуваха!

(...)Превзел ни е все имотство
заробил е все търговство -
станахме му черни роби
и живейме в "ох" неволи!

Като й зачул хайдут Сидер,
буен юнак, огнен аждер,
че си впрегна руси бивли
в яки кола с чисти гривни.

Натруфи са с самур калпак,
обкръжи са с дрянов кривак,
прекръсти са, на път тръгна,
руси бивли с синджир дръпна.

Бучат бури, ечат гори -
хайдут Сидер не са бои:
силни бури му са йгралки,
страшни срещи - забавилки.

(...)Трепна Сидер, добър юнак,
плесна ръце, грабна кривак,
накрехна си дълъг калпак,
че попита черен арап:

"Как ма мислиш, пъклен сине:
петровско ли крехко пиле,
гергьовско ли младо агне,
да пообядваш ти със меня!

Макар немам силен силях,
аравийски остър маждрак,
тънка сабя дамаскиня,
дълга пушка багдаткиня,

нъ си имам дълъг кривак,
и самси съм добър юнак:
от арапи не се боя
и лесно им кръвта пия!"

Никола Козлев

Малко привърженици на "Атака" се събраха пред парламента, за да защитят имунитета на лидера си

Протестът на привържениците на Волен Сидеров около парламента вече започна. Привържениците на "Атака" обаче са доста малък брой.
Репортерите на Би Ти Ви и Нова ТВ бяха обект на сериозна омраза от атакистите.

"Аз съм безработна, не се продавам като вас за много пари", заяви жителка на кв. "Надежда" пред камерите.

Самият Сидеров пристигна с охрана от две яки момчета, които го съпроводиха до служебния вход на парламента. Той влезе без да коментира нищо.

"Щом народното събрание смята за най-правилното нещо да свали имунитетите на хора, които открито говорят срещу разпространението на наркотиците... Направиха ли комисия за АБВ лидера и имотите на сина му, за имотите на Цветанов, за депесарите, когато пребиха човек в НДК. Двоен стандарт, тази игра не е честна. Ще я играем както ние преценим".

Това заяви депутатът Десислав Чуколов, за когото също има искане за сваляне на имунитета.


Сидеров и Чуколов са първа точка в работата на парламента


Парламентът ще обсъди създаването на анкетна комисия на паритетен принцип по повод исканията на главния прокурор за снемане на имунитета на Волен Сидеров и Десислав Чуколов. Това предвижда първата точка от проектопрограмата на народните представители.
Малко преди заседанието на парламента бе проведен председателски съвет, на който присъстваха Сидеров и Чуколов. Още вчера шефът на парламента Цецка Цачева каза, че Сидеров е заявил, че няма да си даде сам имунитета. Цачева бе категорична, че поведението на Сидеров от последните дни уронва престижа на парламента.


Комисията ще е на паритетен принцип - по двама души от всяка парламентарна група и един независим. За неин председател от ГЕРБ предлагат зам.-шефа на парламента Димитър Главчев.


Приеха единодушно комисията "Сидеров"


Депутатите приеха единодушно състава на временната комисия "Сидеров", която ще се занимае с неговия и на Десислав Чуколов имунитет по искане на главния прокурор Сотир Цацаров. Това стана след нахлуването на националистите в НАТФИЗ в неделя вечерта. 141 народни представители гласуваха "за" и нито един "против" или "въздържал се". Преди това беше отхвърлено предложението на Явор Нотев от "Атака" за поправки в текста.

Председател на комисията ще е Димитър Главчев.

Обновена!

На балотажа: ГЕРБ подкрепя ДПС, ДПС - ГЕРБ

За балотажа в неделя: ГЕРБ подкрепя ДПС, ДПС - ГЕРБ. Това разбираме от страницата на ГЕРБ-Доспат (Виж ТУК)

В нея кандидат-кметът на ГЕРБ съобщава, че "в населените места, където нямат кмет от ГЕРБ на балотаж, ще подкрепят кандидатите на ДПС, а за кмет на община ДПС пък ще подкрепя кандидатът на ГЕРБ".

"По този начин Движението за права и свободи доказа, че е наистина отговорна политическа сила не само в парламента, но и на местно ниво. ДПС може да работи за проблемите на жителите на община Доспат каза още Радев, но не и реформаторите.", пише още в сайта.

Балотажът в неделя е между Елин Радев от ГЕРБ, който има 46% и Евтим Мутафов от Реформаторския блок с 33%.

Тъй като официалната политика на ГЕРБ е да пазят в тайна коалицията си с ДПС, имаме обосновано предположение, че статията може да бъде изтрита и затова прилагаме скрийншот на страницата

Пазете мандрите и жените! Заключете избите със зимнината! Задава се партизанско движение!

Всички привърженици на Атака днес на протест пред парламента, зове Сидеров. Като ме махнат ще предизвикат и гражданска война и партизанско движение, и в затвора да ме вкарат, пак няма да се предам. Това обяви категорично в предаване на ТВ Алфа лидерът на Атака Волен Сидеров, по повод на искането да му бъде отнет депутатския имунитет.

Разкрития: Руският военен министър с палат за 18 милиона долара

Така изглежда палата на Шойгу
Руският военен министър Сергей Шойгу - един от най-приближените на президента Владимир Путин хора, притежава луксозен палат на стойност 18 милиона долара край Москва.

Това съобщи в туитър Георгий Албуров от оглавявания от опозиционера Алексей Навални Фонд за борба срещу корупцията (ФБК).

Става дума за разкошен комплекс в китайски стил на Рубльово-Успенското шосе в селището Барвиха. От ФБК направили справка в Единния държавен регистър. Според нея палатът е построен върху два участъка. Площта на единия е 1768 квадратни метра, а на другия - цели 7232 квадрата.

Шойгу е един от най-близките на Путин хора.
При това двата участъка били купени през 2009 г. не от кого да е, а от Ксения Шойгу. Точно тогава тя навършила 18 години и вече баща й не бил длъжен да я вписва в декларацията на своите доходи и имоти. По онова време Шойгу все още бил министър на извънредните ситуации. Той оглавява военното ведомство от 2012 г.

Когато Ксения Шойгу купила земята, стойността й била 9 милиона долара, или по 1 млн. долара на декар.

През април 2010 г. Ксения продала по-малкия участък - този с площ от 1768 квадрата, на жена на име Елена Антипина. Две години по-късно на същата Антипина бил продаден и другият терен, който е с площ 7232 квадратни метра. Преди това за кратко същото парче земя било собственост на Дмитрий Коцюбински. Според ФБК този човек редовно играел хокей с Шойгу и други висши руски чиновници.
Според разследване на ФБК Елена Антипина е балдъза – сестра на жената на Сергей Шойгу. Официално по документи тя не притежава скъпи имоти. Хора от Фонда се опитали да я издебнат край луксозния палат, но били задържани от агенти на Федералната служба за сигурност и Московската криминална полиция. В полицейския участък срещу антикорупционерите били предявени абсурдни обвинения - че събирали лични данни на роднините на хора, воюващи в Сирия, за да ги предадат на "Ислямска държава" (ИД).

Семейството на Сергей Шойгу няма как да притежава парите, с които са купени двата участъка, смятат от ФБК. Според имотните декларации на фамилията в периода 2010-2012 г. бюджетът на фамилията е бил 173 милиона рубли, или 2,6 милиона долара. Още повече, жената на министъра купила пре 2012 г. в луксозния жилищен комплекс "Воробьови гори" апартамент с площ 217,6 квадратни метра. Цената му днес е от 103 до 223 милиона рубли (от 1,6 милиона до 3,4 милиона долара).

Всичко това доказва, че в работата на Сергей  шойгу като държавен служител се наблюдават признаци на корупционна дейност, смятат от ФБК.

От Фонда не за първо път обвиняват хора на Путин в разходи, каквито доходите им като държавни служители не позволяват.

От лятото на мушката на ФБК е Дмитрий Песков, говорителят на Путин.

Първо той бе заснет с луксозен часовник Richard Mille RM 52-01 за 620 000 долара на сватбата си с фигуристката Татяна Навка.

След това младоженците бяха уличени да карат медения си месец на най-скъпата яхта в света - "Малтийски сокол". Седмичният наем за прекарване на борда й е 426 000 долара.

А преди месец ФБК съобщи, че Песков се е сдобил с луксозен палат и два участъка на обща стойност 7 милиона долара в подмосковното село Поздняково.

На тази дата: 28 октомври 1922 г. Италианските фашисти, водени от Бенито Мусолини, маршируват до Рим, където свалят италианското правителство

1922 г. италианските фашисти, водени от Бенито Мусолини, маршируват до Рим. Черноризците-фашисти настояват за разпускане на парламента, избирателната реформа и нови избори.

Два дни по-късно крал Виктор Емануил ІІІ, под натиска на обществените настроения, назначава бившия журналист-социалист и настоящ лидер на фашистката партия Бенито Мусолини за министър-председател, който впоследствие установява диктатура.

След края на Първата световна война Италия е в хаос, обществото е недоволно, а позициите на левите партии се засилват. Това дава възможност на фашистите да размахват знамето на червената заплаха и да бъдат толерирани от управляващите. Мусолини планира и подготвя безкръвна революция, която да започне под формата на поход от Милано към Рим и да приключи с овладяването на ключови институции в Рим и други италиански градове. Походът трябва да бъде осъществен от фашистката гвардия, т.нар. черни ризи, а Мусолини да следи събитията от Милано.

В опит да спре фашистите, подалото междувременно оставка правителство на Луиджи Факта нарежда в Рим да бъде обявено извънредно положение, но крал Виктор Емануил III отказва да подпише такава заповед. Армията не се противопоставя на фашистите, което разчиства пътя на Мусолини към властта.

На 29 октомври кралят кани Мусолини да състави правителство и сам да стане премиер. Мусолини пристига от Милано в Рим със специален влак на 30 октомври и обявява кабинета си, съставен от най-близките му сподвижници от фашистката партия, като придобива специални пълномощия.

На 31 октомври 1922 г. по улиците на Рим в тържествен марш преминават 25 000 черноризци и властта в Италия окончателно и изцяло пада в ръцете на фашистите.

Вицове, октомври 2015 г.

Когато цъфнат налъмите...

СмЕх


Корабът потъва. Всички пътници са се скупчили пред спасителните лодки и един по един се качват в тях.
Забързан мъж разбутва хората и се опитва да се качи в една от спасителните лодки. Човек от екипажа го спира и му казва:
- Господине! Къде се тикате?!! На кораба има още жени!
- Ай сиктир бе! Корабът потъва и не ми е до секс сега!

***

Лепа Брена държи зала "Армеец" пълна два часа.
ЦИК я държи пълна цели два дена.
Кой сега е номер едно?

***

Из пернишки форум:
- "Толкова много ми липсва морето, че по навик си пълня ваната, влизам и пикая в нея..."

***

Криминология е науката, която изучава престъпниците, които са се издънили – неуспелите престъпници.
Науката, която изучава успелите престъпници, се нарича политология.

***

Та, не разбрах...Волен приеха ли го най-сетне в НАТФИЗ или му предстоят още изпити?!

***
Всяка сутрин нови вицове

вторник, 27 октомври 2015 г.

Волен Сидеров заплаши Цацаров и Сарафов в ефир!

Заместник-главният прокурор Борислав Сарафов обясни в предаването „Още от деня” по БНТ какви са процедурите около и след евентуалното сваляне на имунитета на народните представители Волен Сидеров и Десислав Чуколов. В средата на интервюто по телефона се включи самият лидер на „Атака”, който го обвини в лъжа и заяви, че ще го съди.
„Нашата оценка е, че има престъпления – хулиганство и принуда”, посочи Сарафов и добави, че принудата се отнася за насилственото отнемане на телефона на една от студентките в НАТФИЗ. „Това е документирано по съответния процесуален ред”, увери той.

„Очакваме народните представители да се произнесат по отношение на искането, което е в 2 пункта – за снемане на имунитета и за задържане”, каза той. Последното искане е за случилото се в НАТФИЗ.

„Ние искаме разрешение, но дали ще бъде задържан или не зависи от процедурата по НПК”, поясни Сарафов. Така просто се „отключва” възможността за прилагането на процедурата.

На въпрос, дали ако бъде взето такова решение, Волен Сидеров ще бъде арестуван в парламента, заместник-главният прокурор отговори, че ще бъде изчакан отвън. „Никой няма да влезе в Народното събрание с белезници. Ще бъде поканен с призовка”, обясни той.

Според него, по повод последните събития със Сидеров прокуратурата е подходила отговорно и според обществените очаквания. Той припомни, че това е третото искане за сваляне на имунитета на Сидеров. „Един път – стомна за вода, втори път – стомна за вода, трети път – сваляне на имунитета”, каза той.

В същото време лидерът на „Атака” се включи по телефона с искане да коментира темата. Той заяви: „Аз ще заведа срещу вас искане за оклеветяване и уронване на престижа, както и срещу Сотир Цацров”.

В ефир Сидеров попита: „Защо използват за първия случай – за клекшопа, експерта Станислав Христов, който е в отпуска”. По думите му, този човек няма право да бъде експерт. „Неговата експертиза е фалшификат, тя е невалидна, той е осъден”, добави той.

„Няма такъв експерт в делото срещу Волен Сидеров”, отговори Сарафов.

„Това е гигантска лъжа в ефир”, упрекна го Сидеров. „Разбирам, че искате да ме арестувате показно, но това ще се обърне срещу вас един ден”, заяви той.

Сарафов отказа да влиза в диалог с лидера на „Атака”. Неговата оценка за случилото се в НАТФИЗ е, че полицаите, пристигнали на мястото, са спасили живота на Сидеров.

Ето имената на новите общинските съветници във Варна

Общинската избирателна комисия обяви имената на всички 51 представители на партии, които влизат в новия Общински съвет.

Както е известно, 22-ма от тях са ОТ ГЕРБ-Варна, шестима от Реформаторския блок, петима от БСП, четирима от коалицията "Варна" ("Атака", "Възраждане" и "Нова сила"), по трима от "Живот за Варна" и "Земеделски народен съюз "Александър Стамболийски", по двама от ДПС, НФСБ и СДП, и по един от "Граждански единен център" и "Отечество".
Чавдар Трифонов, Данаил Папазов, Костадин Костадинов и Димитър Карбов, които се бориха за кмет на Варна, влизат в общинския съвет.
Ето то и него:

БСП:

1. Борислав Гуцанов Гуцанов
2. Антраник Левон Шакариян
3. Христо Бойчев Боев
4. Януарий Марков Вичев
5. Милена Димитрова Георгиева

БЗНС:

1. Христо Атанасов Атанасов
2. Красен Гошев Иванов
3. Мартин Йорданов Марков

НФСБ:

1. Димитър Анастасов Карбов
2. Ганчо Маринов Ганев

ЖИВОТ ЗА ВАРНА:

1. Данаил Стоянов Папазов
2. Стен Иванов Лазаров
3. Божидар Костадинов Чапаров

ДПС:

1. Неджиб Ремзиев Неджибов
2. Сали Мустафа Исеин

ПП ОТЕЧЕСТВО:

1. Мартин Петров Андонов

РЕФОРМАТОРИ И ПАТРИОТИ:

1. Чавдар Веселинов Трифонов
2. Светлан Костов Златев
3. Ивайло Христов Митковски
4. Антоан Николаев Влаев
5. Кирил Георгиев Георгиев
6. Григор Асенов Григоров

СДП:

1. Янко Петров Станев
2. Валентин Петров Станев

"ВАРНА" - АТАКА, ВЪЗРАЖДАНЕ, НОВА СИЛА:

1. Костадин Тодоров Костадинов
2. Иван Димов Иванов
3. Петър Николаев Липчев
4. Ивайло Симеонов Бояджиев

ГРАЖДАНСКИ ЕКСПЕРТЕН ЦЕНТЪР:

1. Добромир Йорданов Джиков


ПП ГЕРБ:

1. Тодор Иванов Балабанов
2. Иво Славеев Иванов
3. Даниела Стефанова Иванова-Димова
4. Юлияна Атанасова Боева
5. Мартин Светлозаров Байчев
6. Лидия Велик Маринова
7. Борислав Пламенов Нанков
8. Славчо Славов Славов
9. Бонка Величкова Банкова
10. Надя Иванова Георгиева
11. Станислав Георгиев Иванов
12. Милена Славова Димова
13. Николай Стоянов Малев
14. Калин Светославов Калевски
15. Николай Красимиров Георгиев
16. Веселин Божимиров Ангелов
17. Марица Димитрова Гърдева
18. Калина Вълчева Пеева
19. Людмила Николаева Колева-Маринова
20. Димитър Господинов Колев
21. Антоанета Здравкова Цветкова
22. Пейчо Иванов Бюлбюлев